2016 Yılı Sosyal Faaliyetler

 

 

 

 

 

 

Dondurmam Kaymak

          Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Evliya Çelebi ve Germiyan Yerleşkelerinde, Dumlupınar Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr.Remzi GÖREN, Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Halis AYDEMİR, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç.Dr.Ercan TAŞKIN'ın katılımı ve katkılarıyla öğrencilerimize dondurma ikramı yapılmıştır. Dondurma dağıtımına öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

 

=====================

Kütahya Milletvekili Sayın İshak GAZEL'in Ziyareti

          Kütahya Milletvekili Sayın İshak GAZEL Üniversitemize ziyarette bulunarak öğrencilerle birlikte yemek yiyerek Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Sayın Prof.Dr.Ercan TAŞKIN başkanımızı ve dairemizi ziyarette bulunmuşlardır.

 

====================

Nevruz ve Dünya Ormancılık Günü Kutlamaları

          Kütahya Valiliği, Üniversitemiz, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nevruz ve Dünya Ormancılık Günü kutlandı. Etkinliğe Kütahya protokolü katıldı. 5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı / 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasimi kapsamında, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN telekonferans ile bağlanarak aralarında Kütahya’nın da bulunduğu 10 şehirde Çınar Ağacı Dikimi gerçekleştirildi.

          Program kapsamında konuşma yapan Türk Dünyası Araştırma Topluluğumuzun Danışmanı ve Matematik Bölümü Öğretim Üyemiz Doç.Dr.Ali Serdar NAZLIPINAR şunları söyledi: “Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Nevruz Bayramı da Türk Milleti’nin binlerce yıl ötesinden devam edegelen Türk Uygarlıklarında yeni yılın ilk günü olarak kabul edilen geleneksel bayramlardan biridir. Bugün bize bayramdır. Çünkü atalarımız yıllar içinde Allah’ın da takdiri ile çağ açıp çağ kapayacak kapasiteye ulaşma süreci, demir dağları eriterek Ergenekon’dan bu tarihte çıkmaları ile başlamıştır. Bugün bize bayramdır. Çünkü bu gece ile gündüzün eşit olduğu tabiatın en adaletli günüdür. Baharın habercisidir. Baharın gelmesi ise yeni seferler il toyumuzun genişlemesi, yeni fetihlerle İlayı Kelametullah demektir.

          Milli kültürümüzü yozlaştırmak, yok etmek, milli kültür unsurları üzerinde şüphe yaratmak, milli tarih konularında maksatlı yayınlarda bulunmak, bugün Türklük düşmanı emperyalist güçlerin en çok takip ettikleri metottur. Bizleri harp ederek yenemezler. Buna güçleri de imanları da yetmez. Ancak bunu kaleyi içten fethederek başarabilirler. Bizi biz yapan değerleri, örfi adetlerimizi unutturmak, bizim diğer coğrafyalardaki soydaşlarımızla olan bağımızı koparmak istiyorlar. Buna izin vermeyelim. Bir olalım, diri olalım. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Dinimizce mübarek olan günler bizim için ne kadar kutsal ise milli günlerimiz de aynı oranda kutsaldır. Çünkü bunlar et tırnak gibidir. Birbirinden ayrılmaz.”

          Konuşmasını gençlere seslenerek bitiren Doç.Dr.Ali Serdar NAZLIPINAR şunları söyledi: “Kütahya il olarak altında yatanı üstünde yaşayanından fazla olan illerimizden biridir. Okulumuzun adı olan Dumlupınar sembol bir isimdir. Baktığımız yeri görmeye çalışın. Bugün nefes alıp verebilmenizi borçlu olduğunuz ecdadımızı unutmayın. Araştırıcı olun. Neden, niçin, nasıl sorularını devamlı sorun. Cevabını bulun. Milletimizin size ihtiyacı var. Milli değerlerinize sarılın.” Kütahya Orman Bölge Müdürü İbrahim ERGÜVEN Nevruz ve Dünya Ormancılık Günü hakkında katılımcılara bilgi vererek Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

          Konuşmaların ardından Halk Oyunları ekibimizin gösterisi katılımcıları büyüledi. Demir Dövme Merasimi ve ardından Dombıra dinletisi ve Nevruz Şekeri dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğünün Dünya Ormancılık Günü münasebetiyle gerçekleştirdiği şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödüllerini Vali Şerif Yılmaz takdim etti. İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen, 5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı / 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasimi’nden telekonferans ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Evliya Çelebi Yerleşkemize bağlanarak Çınar ağacı dikimini başlattı.

          Etkinlikte, Nevruz şekeri, Nevruz pilavı ve Yörük gözlemesinin katılımcılara ikram edildiği etkinlik Nevruz ateşinin yakılmasının ardından çınar ağaçlarının dikimi gerçekleştirildi. Ata Sporları ve Binicilik Topluluğumuz, okçuluk gösterisi düzenledi. Evliya Çelebi Yerleşkemizde kurulan Yörük çadırları ile yöresel lezzetler katılımcılara sunuldu. Ayrıca Arama ve Kurtarma Topluluğumuz da etkinliklerde hazır bulundu.

 

====================

Çanakkale Savaşları’nın Üç Boyutlu Sergisi

          14-15 Mart 2016 tarihler arasında Üniversitemiz Bedestende düzenlenen "Üçboyutlu Canlı Asker Mankenli" Çanakkale Sergimizi Sayın Valimiz Şerif YILMAZ teşrif etmişlerdir.

 

====================

Çanakkale Savaşları’nın Üç Boyutlu Sergisi

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, Çanakkale Savaşları Yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle DPÜ Bedesten’de üç boyutlu sergi düzenlendi. Gerçekleştirilen sergiye akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimizin dışında Kütahya’da eğitim gören ilköğretim öğrencileri katıldı. Milletçe birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Çanakkale bilincini ve ruhunu yeni kuşaklara aktarmak için düzenlenen sergide Çanakkale Savaşları’nda cephelerde kahraman subaylarımızın ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlarda, nasıl savaştığı üç boyutlu görsel sergi ve canlandırma ile anlatıldı. Çanakkale Savaşları’nda kullanılan topların, Kızılay çadırının ve siperlerin bulunduğu sergi katılımcıları duygulandırdı. Sergiyi gezmeye gelen ilköğretim öğrencilerine, Çanakkale Savaşları’nı bir nebze olsun yaşatabilmek adına Çanakkale Savaşları’nda Mehmetçiklerimizin yediği çorba ikram edildi.

14-15 Mart 2016 tarihler arasında Üniversitemiz Bedestende düzenlenen "Üçboyutlu Canlı Asker Mankenli" Çanakkale Sergimize, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof.Dr.Remzi GÖREN, Belediye Bşk.Sayın Kamil SARAÇOĞLU, Belediye Bşk.Yrd.Ali İhsan ERTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN'e katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

 

====================

1-7 Mart Deprem Haftası Etkinliği

          Kütahya İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Toplulukları tarafından, Deprem Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi. Yapılan etkinliğe Vali Şerif Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya İl Afet Ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, birçok protokol mensubu ve çok sayıda öğrencimiz katıldı. Düzenlenen etkinliğe katılım yoğundu.

          1-7 Mart 2016 Deprem Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun’un yaptığı konuşmada Deprem Haftası ve deprem hakkında bilgi verdi. Konuşmanın ardından başlayan etkinlikte DPÜ Dağcılık Topluluğu, yaptığı adrenalin yüklü gösteri ile katılımcılardan tam not aldı. DPÜ Müzik Topluluğu, depreme karşı duyarlılığı arttırmak için verdiği konserde birbirinden güzel eserleri seslendirdi. DPÜ Kızılay Topluluğu ve DPÜ Arama Kurtarma Topluluğu, açtığı stant ile katılımcılara deprem hakkında hayat kurtarıcı bilgiler verdi.

          Özel Dumlupınar Koleji öğrencilerinin de katıldığı etkinliklerde katılımcılar deprem ile ilgili bilgiler aldılar. Eğlenceli geçen etkinlikte depremin öldürücü olmadığı asıl hatanın, depreme dayanıklı binaların yapılmamasından kaynaklı can ve mal kayıplarının olduğu vurgulandı.

 

====================

Seyyah Hattatla Söyleşi

          Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonunda saat 15.00’de Lisan-ı Hal, Geleneksel Türk El Sanatları ve Ata Sporları ve Binicilik Topluluklarının ortaklaşa düzenledikleri Seyyah Hattat Mahmut ŞAHİN ile söyleşi gerçekleştirilmiştir.

 

 

====================

2015-2016 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Açılışı

          Üniversitemiz 2015-2016 Öğretim yılı Bahar yarıyılı açılışı Bedesten arkasında bulunan Barış Manço heykeli önünde gerçekleştirilmiştir. Barış Manço’yu Anma kapsamında Başkanlığımız bünyesinde bulunan Müzik Topluluğunun Barış Manço’nun şarkıları ile öğrencilerimizi coşturdular. Mangalda ekmek arası sucuk-köfte ve ayran ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

 

Son Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2018, Salı