2015 Bizden Haberler

 

 

 

 

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Türk Dünyası ve Araştırma Topluluğunun Bayırbucak Türkmenlerine yardım amacıyla açmış oldukları stantlarda öğrencilerimizden ve akademik-idari personellerden toplanan yardım malzemeleri 21 Aralık 2015 tarihinde Üniversitemize ait kamyona yüklenmiş, Rektör Yardımcısı Şükrü ŞENTÜRK hocamızın eşliğinde, Daire Başkanımız Doç.Dr.Ercan TAŞKIN, Türk Dünyası ve Araştırma Topluluğu Danışmanı Doç.Dr.Ali Serdar NAZLIPINAR, Topluluk Başkanı Rabia ESENDEMİR ve üyeleri, Şube Müdürlerimiz ve idari personeller ile Suriye sınırına yolcu edilmiştir.

  

====================

En Sevgiliye

          Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan Kapalı Spor Salonunda 20 Aralık 2015 tarihinde Peygamber Efendimizin kutlu doğum haftası münasebetiyle Lisan-ı Hal, Medeniyet Araştırmaları, Tarih, Kültür ve Fikir Akademisi ve Tarih, Kültür ve Turizm Topluluklarının ortaklaşa düzenlediği “En Sevgiliye” konulu etkinliğe Dursun Ali ERZİNCANLI, Mehmet Emin AY, Mustafa DEMİRCİ ve Serdar TUNCER katılmışlardır.

 

====================

İl Gençlik Kurul Toplantısı

         Kütahya Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün her yıl düzenlediği "Yüksek Öğrenim Gençliğinin Sorunları ve Çözüm Önerileri" ile ilgili toplantısı 17 Aralık 2015 Perşembe günü saat 10.00'da Gençlik Merkezinde yapılmıştır. Toplantıya Vali Yardımcısı Sedat OKTAR, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık ÖLÇEN, Üniversitemizi temsilen Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Şube Müdürü Ali AKYOL ve ilimizden çeşitli protokol katılmıştır.

          Öğrenci Konsey Başkanlığı, Topluluk ve Okul temsilcilerinden birer kişinin davet edildiği toplantı iki saat sürmüştür. Öğrencilerden genel olarak  barınma, ulaşım zorluğu ve güvenlik alanlarında gelen sorulara ilgili kurum sorumluları cevaplamıştır. Sorunları tek tek not aldıran Vali Yardımcımız kısa sürede bu sorunlara çözüm bulunacağını dile getirmiştir.

     

====================

Tanışma Yemeği

          Üniversitemiz Konukevinde 08 Aralık 2015 tarihinde saat 19.00’da Kütahya Vali Yardımcımız Mete BUHARA tarafından yabancı uyruklu öğrencilerimize yemek vermiştir. Yemeğe başta Vali Yardımcımızın misafirleri, Rektörümüz Prof.Dr.Remzi GÖREN ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Doç.Dr.Ercan TAŞKIN katılmıştır.

 

====================

Kütahyalı Bilge Şair Sunullah-ı Gaybi ve Dönemi Sempozyumu 

           İlahiyat Fakültemiz ve DPÜ İslam Araştırmaları Merkezimiz (DİMAM) tarafından Şehir Değerlerini Tanıyor Projesi kapsamında Kütahyalı Bilge şair Sunullah-ı Gaybi ve Dönemi Sempozyumu Açılış Töreni yapıldı.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

====================

Üniversitemiz ile Ruanda Üniversitesi Arasında Akademik İşbirliği Protokolü İmzalandı

         Üniversitemiz, Ruanda’nın Ruanda Üniversitesi (Univercity of Rwanda) ile ikili akademik işbirliği protokolü imzaladı.

      Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari, akademik işbirliği protokolü için Üniversitemize iki gün süren resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören tarafından karşılanan Büyükelçi’ye Üniversitemiz ve Kütahya hakkında detaylı bir brifing verildi. Brifing sonrası duygu ve düşüncelerini dile getiren Büyükelçi Caezar Kayizari: “Dumlupınar Üniversitesi’nin gerek fiziki yapısı, gerek akademik potansiyeli beni oldukça etkiledi.  İki üniversite arasında yapılan protokolün sadece akademik anlamda değil, ülkeler arası işbirliğine de faydalı olacağına inancım tamdır. Afrika’nın diğer büyükelçileriyle ileri tarihlerde Dumlupınar Üniversitesine tekrar gelerek, üniversiteniz ile protokol yapan ülke sayısının daha da artmasını sağlayacağım. ”dedi.

         Yapılan açıklamaların ardından hazırlanan protokol karşılıklı olarak imzalandı. İmza töreninde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükrü Şentürk ve Prof. Dr. Halis Aydemir de hazır bulundular.

     Karşılıklı akademik eleman değişimlerini ve araştırma çalışmalarını içeren protokolde, ayrıca iki üniversite arasında karşılıklı öğrenci değişimi, çift anadal programları, ortak akademik araştırmalar çerçevesinde ulaşılabilir verilerin ve öğretim materyallerinin değişimi, bilimsel yayın ve kültürel aktivitelerde iş birliği yapma, ortak akademik konferans düzenlenme maddeleri yer aldı.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

====================

Oryantasyon Programı

          1.GÜN (07 Eylül 2015): Üniversitemiz Germiyan ve Evliya Çelebi Yerleşkelerinde Öğrenci Konsey Başkanlığında görevli ve çeşitli topluluk öğrencileri tarafından “Oryantasyon Programı” broşürleri dağıtılmıştır.

          2.GÜN (08 Eylül 2015): Üniversitemiz Amfi Tiyatromuzda öğrencilerimize “Hababam Sınıfı” filmi gösterimi yapılmış, ücretsiz ikramlarda bulunulmuştur.

  

          3.GÜN (09 Eylül 2015): Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere Germiyan ve Evliya Çelebi Yerleşkelerinde bulunan fakülte, yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımızın tanıtımı Öğrenci Konseyi tarafından gerçekleştirilmiştir. Gün sonunda Amfi Tiyatromuzda öğrencilerimiz ile birlikte idari, akademik personelinde katıldığı “120” adlı film gösterisi ve ücretsiz ikramlar yapılmıştır.

  

             4.GÜN (10 Eylül 2015): Kütahya Belediyesinin gezi otobüsü ile ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerimize ilimiz hakkında bilgiler verilmiş, tarihi ve kültürel yerler ziyaret ettirilmiştir. Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde bulunan Şehitlik müzesi ziyaretinden sonra Dumlupınar Şehitliği ve Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı gezilmiştir.

        

           5.GÜN (11 Eylül 2015): Üniversitemiz Amfi Tiyatrodaki konserler şehit haberlerinden dolayı iptal edilmiştir. Üniversite camisinde akşam namazından sonra öğrencilerimiz, idari ve akademik personellerin katılımı ile şehitlerimiz için mevlüt okutulmuştur.

  

              Programa katılan öğrencilerimiz bu imkanları sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Remzi GÖREN ve Sağlık Kültür Daire Başkanımız Doç.Dr.Ercan TAŞKIN hocalarımıza memnuniyetlerini ve teşekkürlerini sundular.

====================

Daire Başkanımızın Tanışma Yemeği

           Daire Başkanımız Doç.Dr.Ercan TAŞKIN 07 Mayıs 2015 tarihinde Topluluk Danışmanlarına ve Başkanlarına Yeni Konukevinde tanışma yemeği vermiştir. Faaliyetler ve Bahar Şenlikleri hakkında bilgiler verilmiş hoş sohbetler sonrasında program sona ermiştir. Katılan Topluluk Danışman Hocalarımıza ve Başkanlarımıza teşekkür eder, başarılarının devamını temenni ederiz.

 

Son Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2021, Salı