2015 Yılı Sosyal Faaliyetler

 

 

 

Salep Dağıtımı

          Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleşkesinde öğrencilerimize 30-31 Aralık 2015 tarihlerinde 13.00 – 15.00 saatleri arasında salep dağıtımı yapılmıştır. 04 Ocak 2016 tarihinde de Germiyan Yerleşkemizde dağıtım yapılacaktır. Havaların soğuk ve final sınavlarında olması sebebiyle öğrencilerimizin uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler.

 

====================

Kahve ve Simit Dağıtımı

          Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleşkesi Taşkapı, Alt ve Üst girişlerinde öğrencilerimize kahve ve kurşun kalem dağıtımı yapıldı. Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Remzi GÖREN ve eşi Hatice GÖREN Final sınavları öncesinde Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu, Hüsnü Özyeğin Kız Öğrenci Yurdu ve Merkez Kütüphanede öğrencilerle bir araya geldi.  Öğrencilere simit, üçgen peynir, kurşun kalem ve kahve dağıtan Rektörümüz tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Remzi GÖREN’in öğrencilerle buluşmasına Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. Ercan TAŞKIN eşlik etti.

    

====================

1.Geleneksel Öğrenci Toplulukları Çalıştayı

          Başkanlığımız bünyesinde bulunan Öğrenci Toplulukları Başkanları ve Danışmanları ile birlikte İl Gençlik Merkezi Müdürü Ercan ŞİRİN’inde katıldığı 24 Ekim 2015 tarihinde Üniversitemiz Yeni Konukevinde ilk çalıştayımızı düzenledik. Açılış konuşmasını Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Doç.Dr.Ercan TAŞKIN yaptı. Öğrenci Topluluk Başkanları ve Danışmanlarının sorularına cevap veren Daire Başkanımız Doç.Dr.Ercan TAŞKIN topluluk faaliyetlerine imkanlar ölçüsünde her türlü desteği verdiklerini belirterek, öğrenci toplulukları faaliyetlerinin Dumlupınar Üniversitesinin kurumsal imajına ve tanınırlığına önemli katkılar yaptığını söyledi. Rektörümüz Prof.Dr.Remzi GÖREN’inde katıldığı çalıştayda öğrencilerin beklentileri, istekleri ve karşılaştıkları sorunlar görüşüldü.

          Topluluk faaliyetlerine katılan öğrencilerin değişen yönetmelikte devamsızlık sorunu yaşanacağından faaliyetlerin olumsuz etkileneceğini, bununda etkinlik yapmayı zorlaştıracağını ifade eden Toplululuk Başkan ve Danışmanlarının görüşlerine katılmadığını belirten Rektörümüz Prof.Dr. Remzi Gören, öğrencilerin dersleri dışında her türlü etkinliği yapabileceklerini, Üniversitenin tanıtılması adına yapılacak her türlü öğrenci faaliyetlerini desteklediklerini, öğrenci topluluklarından gelen hiçbir faaliyet talebini geri çevirmediğini belirterek, bundan sonrada Öğrenci Topluluklarına bu desteklerinin süreceğini, topluluklarının faaliyetlerine önem verdiklerini ancak Üniversitelerin, birinci görevinin eğitim olduğunun altını çizerek,  öğrencilerin en öncelikli görevinin iyi bir eğitim almak olduğunu ve bunun içinde derslerine devam etmelerinin gerekli olduğunu söyledi.

            İl Gençlik Merkezi Müdürü Ercan ŞİRİN’de Kütahyamıza yeni yapılan 2500 kişilik Kapalı Spor Salonu ve gençlere yönelik Gençlik Merkezinden bilgi verdi. Üniversite öğrencilerinde bu tesislerden faydalanabileceğini dile getiren İl Gençlik Merkezi Müdürü Ercan ŞİRİN program bitiminde yeni yapılan tesisleri Öğrenci Toplulukları ve Danışmanları ile birlikte Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında çalışan personel ziyarette bulunulmuştur.

            Çalıştaya katılan başta Rektörümüz Prof.Dr. Remzi GÖREN’e, İl Gençlik Merkezi Müdürü Ercan ŞİRİN’e, Öğrenci Toplulukları Başkanları ve Danışmanlarına ve görev alan personellerimize teşekkür ederiz.

                    

====================

Yiğitler Silkinip Ata Binende

          Üniversitemiz bünyesince faaliyet gösteren Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu ile Sinema ve Fotoğrafçılık Topluluğunun ortaklaşa 10-11 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlediği “Yiğitler Silkinip Ata Binende” isimli etkinliğe Sipah-i Sivas ekibinin de katıldığı kortej Şeker Fabrikasından başlayarak Zafer Meydanına, Zafer Meydanından tekrar Şeker Fabrikasında sonlandırılmıştır. Etkinliğe başta Rektörümüz Prof.Dr.REMZİ GÖREN, Belediye Başkanımız Kamil SARAÇOĞLU, İl Emniyet Müdürümüz Mehmet GÜLNAZ, İl Gençlik Müdürümüz Sadık ÖLÇEN, Daire Başkanımız Doç.Dr.Ercan TAŞKIN ve Üniversitemiz öğrencileri ile idari ve akademik personellerimize teşekkür ederiz.

           Sera AVM’de Atlı Okçuluk konulu panel ve sergi düzenlendi. Sipah-i Sivas Atlı Okçuluk ekibinin Okçuluk ve Silahşörlük gösterisi ve etkinlikleri Ankara’daki patlamadan dolayı İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra iptal edilmiştir.

====================

Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri

        İlk Adımda Dost Eli

Emniyet Müdürlüğü tarafından Üniversitemize bu yıl ikincisi düzenlenen “İlk Adımda Dost Eli” projesinin amacı Kütahya’ya ilk defa gelen öğrenci ve velilerin şehir ve üniversite hakkında bilgilendirmek amacıyla 04-07 Ağustos 2015 tarihlerinde çadır kurulmuştur. Evliya Çelebi Yerleşkesine Üniversitemizi temsilen Veli UZUN, Germiyan Yerleşkesine ise Adem VAROL görevlendirilmiştir.

     

====================

Yazlık Açık Hava Film Gösterimi

          Başkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Sinema ve Fotoğrafçılık Topluluğu 18 Mayıs 2015 tarihinde Üniversitemiz içerisinde bulunan Amfi Tiyatro Alanında “Yazlık Açık Hava Film Gösterimi” etkinliği gerçekleştirmiş olup, etkinliğe başta Rektörümüz Prof.Dr.Remzi GÖREN, topluluk ve fakülte öğrencilerimiz ile akademik ve idari personellerimiz katılmıştır.

           Başkanlığımızca film gösterim öncesi çeşitli ikramlarda bulunulmuş, sonrasında Eğitim Fakültesi öğrencimiz Sena KESKİN’in şarkı ve türküleri ile son bulmuştur.

                    

====================

Frigya Gezisi

          Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği tarafından Afyonkarahisar Eskişehir ve Kütahya illerinde bulunan Üniversite öğrencilerine yönelik Frig Vadisini tanıtmak amacıyla 10 Mayıs 2015 tarihinde doksan öğrencimiz ile birlikte gezi düzenlenmiştir. Katılan öğrencilerimize teşekkür eder, derslerinde başarılar dileriz.

                    

====================

Üniversitemize Gediz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ziyareti

          14 Nisan 2015 tarihinde Üniversitemize Gediz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 65 kız öğrenci ve 5 öğretmen ziyarete gelmişlerdir. İlk ziyaretleri Sağlık Yüksekokulu ardından Merkez Kütüphanemize geçilmiştir. Kapalı Spor Salonu, Olimpik Yüzme Havuzu ve Eğitim Fakültesi gezilerinden sonra misafirlerimiz uğurlanmıştır.
 

           

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2018, Salı