Fotograf Gunlerı

Fotoğraf Günleri

Fotoğrafçılık ve Sinema Topluluğu olarak 15 Ekim’i 16’sına bağlayan gece saat 02.30’da 5 kişi İzmir’e yola çıktık. Sabaha karşı saat 07.30 sularında Ege Üniversitesi’nin önünde indik. Kahvaltı yaptıktan sonra EFOT’un bizim için ayarlamış olduğu Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’ne yerleştik. Saat 11.00’a kadar dinlendikten sonra 12.30’da Ege Üni. İletişim Fakültesi’ndeki Teneffüs Sergisine katılım sağladık. Saat 14.00’a kadar süren açılıştan sonra Orhan Cem Çetin’in Macro Estetiği ve Ölçek Meselesi adlı sunumuna katıldık. Aralıklarla devam eden sunum 18.30’da sona erdi. Sunum sonrası yemek yendi akabinde Öğrenci Köyü’ndeki odalarımıza çekildik.

 17 Ekim günü saat 12.00’da Analog Atölye’ye katılım sağladık. Yaratıcılıklarını konuşturan öğrencilerimiz topluluğumuz adına bir fotoğraf kurgusu hazırladı. Saat 14.00’da Haluk Safi’nin Çağdaş Sokak Fotoğrafçılığı isimli sunumuna katılım sağlandı. Saat 16.30’da ise Yücel Tunca’nın Değişim sunumuna katılan öğrencilerimiz sunum sonunda yemek yedi ve Öğrenci Köyü’ne dönüş yaptılar.

18 Ekim günü etkinlikler saat 12.30’daki İlker Karaman’nın Sokak Fotoğrafçılığında Dil ve Yaratıcılık adlı sunumuyla başladı. Saat 14.00’da ise Alahattin Kanlıoğlu’nun Dijital Atölyesi ile öğrencilerimizin çekmiş olduğu fotoğraflar değerlendirildi. Saat 16.00’da ise ödüllü yönetmen Batuhan Kurt’un Belgesel Sinema ve Toplumsal Bellek isimli sunumuna katıldık. Sunum başlangıcında yönetmenin ödüllü belgeseli olan Kurbağa Avcıları’nı izledik. Etkinlik sonrası EFOT üyeleri ve yönetim kurulu ile birlikte ikincisi düzenlenmiş olan Fotoğraf Günleri’nin genel bir değerlendirmesi yapıldı. İlerleyen süreçte ortak etkinlikler yapılması hususunda anlaşmaya varıldı. 19 Ekim günü saat 18.30’da İzmir Otogarı’ndan hareket edilerek saat 24.00’da Kütahya’ya varıldı. Öğrenciler belediye otobüsleriyle evlerine ve yurtlarına dağıldı.

 

Son Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2019, Çarşamba