Parlamento

Ulusal Gençlik Parlamentosu

1.gün sonunda otele giriş yaptık daha sonra tanışma toplantısı yapıldı ve bölgelere ayrıldık. Ege Bölgesini temsil ettik.

2. gün sonunda Habitat Derneği YK üyesi Sezai Hazır biz gençlerle İyi Olm Hali 2. raporunu paylaştı. Bizlere genç işsizlik durumu, gençlerin aylık gelirleri, sağlık,eğitim oranları, iyi bir iş bulmak için sahşp olunması gereken özelliklerden, kadın-erkek ilişkileri, kişilerin kendilerini ne kadar güvende hissettiklerini anlatan bir sunum yaptı daha sonra UGP nin bir değişim sürecinde olduğunu anlattı. Değişim süreci için bizlere fikirlerimizi sordu. 3. gün Atölye çalışmalarında sürdürülebilir nitelikte konular vesorunları düşünmemizi isredi.SogLAB dünyanın en büyük dersi olup kalkınma hederlerinde esitsizlik konularından bahsetti ve çeşitli video gösterimleri yapıldı.

3. Gün Yukarı da görmüş olduğunuz gibi Kahvaltı ile başladı, ardından Gülyalı Bld. Baş. Sayın Ulaş Tepe ve Pamukkale Bld. Bşk. Yardımdısı Sayın Ayhan Soyfidan’ın yerel yönetimlerde genç yöneticiler olmak ile ilgili bir panel gerçekleştirdik. Ardından Hack12 – Küresel Hedeflerin ölçülmesi ve Başarılı Örnekler adlı sunumu Habitat Derneğinden Mustafa Özer ve konukları Atilla Erel , gerçekleştirdi. İstanbul Üniversitesinden Mert Furkan Filizoğlu ve Mehmet Can Sucu yaptıkları projeden bize bahsettiler. Ardından Hedefler için Gençlik Ama Nasıl? adlı Atölye Çalışmalarına geçildi. Ardından Akşam yemeği ve gün sonunda Kültür Gecesinde çeşitli bölge ve illerden gelen katılımcılar kendi kültür faaliyetlerini gerçekleştirdi. Üçüncü gün böylelikle sona erdi.

Dördüncü ve son gün kahvaltı ile başladı, ardından WEF Global Shapers dan Ece Bal ve İslam Çoban’ın sunumlarının ardından atölye çalışmasına geçildi. Ardından üçüncü gün yapılan atölye çalışmalarının sonuçları açıklandı ve UGP XV. GK. Çıktılarının Sunulması ile öğle yemeğine geçildi. Ardından Anıtkabir ziyareti ve toplu fotoğraf çekimi ile gün noktalandı. 17.00 da otelden ayrılarak Kütahya’ya dönüldü.

 

Son Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2019, Pazartesi