Kariyer Planlama

Mezun Kariyer Planlama

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç  Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Osman Gazi Konferans Salonunda DPÜ Domaniç  Hayme Ana Bilim, Kültür ve Sanat Topluluğu'nun organizasyonuyla gerçekleştirilen, Mezun Kariyer Planlama Etkinliğinde, Domaniç  Hayme Ana Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan öğrenciler, okulun mevcut öğrencilerine kariyer yolculuklarını ve başarıya giden süreçleri anlattılar.

Moderatörlüğünü Öğr.Grv. Salih Aytemur'un yaptığı eski mezun öğrencilerden Fevzi Çakmak, Esad Derman Temizel, Faruk Koşar, Ayaz Kaan Özçelik, Resul Ayfer, Samet Uzun, Erdal Bilen, mevcut öğrencilerle söyleşisinde, mezun öğrenciler yıllar sonra tekrar geldikleri okullarında nostalji yaşadılar ve hafızalarındaki hatıralarını tazeleyerek duygu dolu anlar yaşadılar. Yıllar önce öğrenci oldukları Domaniç  Hayme Ana MYO'da  bu kez öğrencilere gelecek kariyerleri için vizyon çizen görüşleriyle farklı yerden hitap ettiler. 2007, 2013 ve 2014 yıllarında mezun olduktan sonra yüksek lisanslarını tamamlayan, iş sahibi, değişik kurum ve kuruluşlarda kariyer edinen eski mezun öğrenciler, okul hayatlarında yaşadıklarını, Domaniç  Hayme  Ana  MYO'daki günlerini, kariyer süreçlerine okulda aldıkları eğitimlerin ve hocalarının katkılarını anlattılar.

Yıllar önce öğrenci oldukları mezun oldukları okullarında öğrencilere bu kez farklı şekilde hitap etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen eski mezun öğrenciler, başarılı bir kariyer için okul hayatı zamanlarının iyi değerlendirilmesi, gelecek hayallerine uygun eğitimler almaları, başarısız olmaktan korkmamaları gerektiğini belirterek,  kendi hayatlarından örnekler verdiler. Domaniç'in kendileri için ayrı bir yeri olduğunu ve doğal güzelliklerini hiç unutmadıklarını kaydeden mezun öğrenciler, Domaniç'te halktan ve yerel yöneticilerden, okullarından, hocalarından ilgi ve destek gördüklerini söyleyerek teşekkür ettiler.

 İzleyicilerin ilgiyle ve neşe ile izledikleri söyleşi sonrası bir konuşma yapan MYO Müdürü Öğr.Grv. A. Bülent Gül, eski mezun öğrencilere söyleşiye katılarak öğrencilere  vizyon kazandırıcı verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür etti. Domaniç  Hayme  Ana MYO'dan mezun olduktan sonra eğitimlerine devam ederek kariyer olarak çok güzel yerlere gelen, kendi işini kuran mezun öğrenciler olduğunu kaydeden Gül, "sizlerde bugünden yarına ciddi şekilde hazırlanırsanız, yarınlarınızda daha emin adımlarla kariyer yolculuğunuza devam edebilirsiniz. Domaniç  Hayme  Ana MYO olarak öğrencilerimize gelecek vizyonu kazandırmak, geleceğe hazırlamak için çaba içindeyiz, değerli hocalarımız aile ortamında bir yaklaşımla sizlerle ilgilenmekte ve sizlerin geleceğinize hazırlamak için fedakarlık göstermektedirler. Eski mezun öğrencilerimizin konuşmalarından da bunu anladık. Sizlerde bugünlerinizi iyi değerlendirerek, eğitimlerinize devam ederek geleceğe hazırlanın" dedi.

 Müdür Öğr.Grv. A. Bülent Gül, ilk kez gerçekleştirdikleri Mezun Öğrencilerle Kariyer Buluşması ve Planlama etkinliğinin gelecek yıllarda da devam ettireceklerini sözlerine etkiledi.

Son Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2019, Pazartesi