Sigortacilik Konferansi

Sigortacılık ve Uygulamaları Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç  Hayme Ana MYO Domaniç Hayme Ana Bilim Kültür ve Sanat TopluluÄŸu tarafından düzenlenen  ModeratörlüÄŸünü  Dr. ÖÄŸretim Görevlisi Filiz Yüksel'in yaptığı, TavÅŸanlı Sigorta sahibi Bülent DoÄŸan ile Domaniç Åžentürkler Sigorta Sahibi Sadettin Åžentürk'ün konuÅŸmacı olarak katıldığı Sigortacılık ve Uygulamaları Konferansı, Domaniç  Hayme  Ana MYO Konferans  salonunda gerçekleÅŸtirildi.
Ä°lgiyle izlenen konferansta konuÅŸan Bülent DoÄŸan, sigortacılık sektörü konusunda bilgiler vererek, "Sigortacılık sektörü hızla geliÅŸen ve geleceÄŸi olan bir meslektir. Kazançlı ve prestijli bir meslektir." dedi.DoÄŸan, temsilcileri oldukları  Quick  Sigortanın sigortacılık misyon, hedef ve ilkeleri konusunda da bilgiler vererek, sigortacılık konusunda yapılanları ve karşılaşılan sorunları ve bunlara karşı yaklaşım yollarını anlattı.  Sigortacılığın günümüzde önemini verdiÄŸi yaÅŸanmış örnekleriyle anlatan DoÄŸan, günümüzde birçok açıdan ÅŸirketlerin, kiÅŸilerin riskler altında kaldığını belirterek, sigortacılık hizmetlerinin risklere karşı ÅŸirketleri ve bireyleri koruma altına aldığını söyledi.
Sigortacılık konusunda dikkat edilmesi gereken ve sözleÅŸmenin önemine dikkat çeken DoÄŸan, "Sigorta yapılırken sözleÅŸmeler önemlidir. SözleÅŸmede ne varsa onlar kapsam dahilindedir. Onun için sözleÅŸmelerin içerikleri konusu iyi bilinmeli, incelenmelidir" dedi.
Quick Sigorta Temsilcisi Åžentürkler Sigorta Sahibi Sadettin Åžentürk'te sigortacılık konusunda yaÅŸananlar konusunda bilgiler verdi.  Konferans sonrasında öÄŸrencilerden gelen soruların da cevaplandığı konferansta, QUÄ°CK Sigorta tarafından  Domaniç  Hayme  Ana MYO adına açılan Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümündeki öÄŸrencilerin uygulama yapabilmelerine imkan saÄŸlayan uygulama amaçlı, "Birebir Sigorta Acentesi programı"  ile uygulamalar da yapıldı.
DoÄŸan, Ouick Sigorta tarafından Domaniç Hayme  Ana MYO açılarak hizmetine sunulan "Birebir Sigorta Acentesi Programı"  ile öÄŸrenciler sigorta acentelerinin kullandığı sistemi aynen uygulamalı olarak kullanarak öÄŸrenecekler" dedi.
DoÄŸan ve Åžentürk, Finans, Bankacılık ve Sigortacılık öÄŸrencilerinin öÄŸrenmek maksatlı her zaman kendilerinden yardım alabileceklerine belirterek, staj yapmak isteyen öÄŸrencileri de kapılarının açık olduÄŸunu söylediler. Konferans sonrası MYO Müdür Yardımcısı  ÖÄŸr. Grv. Ä°lker Vural  ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm BaÅŸkanı Dr.  ÖÄŸr.  Grv.  Filiz Yüksel tarafından Bülent DoÄŸan ve Sadettin Åžentürk'e verdikleri bilgilerden dolayı teÅŸekkür ederek, teÅŸekkür belgesi takdim edildi. Müdür Yardımcısı  ÖÄŸr. Grv. Ä°lker Vural, öÄŸrencilerimizin uygulama yapabilmesine imkan saÄŸlamak için "Birebir Sigorta Acentesi Programı"  okulumuz adına açan Quick Sigorta ve Quick Sigorta Acenteler ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Halil AlaeddinoÄŸlu'na destek veren TavÅŸanlı Sigorta Sahibi Bülent DoÄŸan'a ve Domaniç  Åžentürkler Sigorta Sahibi Sadettin Åžentürk'e teÅŸekkür ederiz. ÖÄŸrencilerimiz için gerçekten çok güzel bir imkan sundular dedi.
           

Son Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, Pazartesi