Endüstri ve Verimlilik Topluluğu

 

 

1 - NURSAN KABLO TEKNİK GEZİ

2 - NG KÜTAHYA SERAMİK TEKNİK GEZİ

 

 

 

2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - TEKNİK GEZİ

2 - MÜHENDİS GELECEĞİ

 

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - VERİMLİLİK GÜNÜ

 

 

 

 

 

 

 

====================

Ünsa Keramika A.Ş.

          Dumlupınar Üniversitesi Endüstri ve Verimlilik Topluluğu olarak 17 Mart 2016 tarihinde Ünsa Keramika A.Ş.‘ne düzenlemiş olduğumuz teknik gezide fabrikanın üretim bölümü ile sosyal faaliyet bölümünü gezdik. Seramik sektöründeki üretim sistemlerini yerinde incelemiş olup, ürettikleri ürünlerin fazla çeşitlilik göstermesi üretimlerini ne ölçüde etkilediğini ve üretim kapasitelerini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu gezide Ünsa Keramika ‘ya bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürlerimizi ilettikten sonra gezimiz sona erdi.

        

====================

İTÜ Pazarlama ve Finans Zirvesi

          Dumlupınar Üniversitesi Endüstri ve Verimlilik Topluluğu olarak 30.05.2015 tarihine davet aldığımız İstanbul Teknik Üniversitesi Pazarlama ve Finans Zirvesi paneline katıldık.Panel programı 10.30 - 15.45 saatleri arasında devam etti. İlk panel pazarlama stratejileri konusu üzerineydi.Otomotiv paneline TOFAŞ Pazarlama İletişim Müdürü Melike Güleli ile başlayıp, FORD Pazarlama Direktörü Pınar Ercan Tursun ve ardından FERCO MOTOR Pazarlama Müdürü Emre Ezelli ile son buldu.İkinci panel Lojistik konusu üzerine gerçekleşti.Lojistik paneli ÜSPED CEO ‘ su Dr.Hakan Çınar moderatörlüğünde EKOL LOJİSTİK Kalite Güvence Müdürü Enise Ademoğlu ile başlayıp SÜRAT KARGO Türkiye Satış Müdürü Özcan Gedikoğlu ile son buldu.Son panel konusu ise 4.5 G gençliği ile ilgiliydi.Panelist VODAFONE Finansal Karar Destek Kıdemli Müdürü Aslı Demir Çelebioğlu ile İstanbul Teknik Üniversitesi Pazarlama ve Finans Zirvesi paneli sona erdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Pazarlama ve Finans Zirvesi paneli ardından grup olarak sosyal gezimizi tamamlayıp Kütahya ‘ ya geri dönüldü.

        

====================

Yönetim ve Mühendislik Günleri

           Endüstri ve Verimlilik Topluluğu olarak Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızdan tahsil ettiğimiz otobüs ile Ankara'da bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Verimlilik Topluluğu'nun düzenlediği Yönetim ve Mühendislik Günlerine katılım gösterdik. Organizasyonumuz 28 Şubat 2015 tarihinde 10:00 da Anıtkabir ziyaretiyle başlamıştır. Anıtkabir Başkomutanlığı tarafından verilen 2 rehber eşliğinde Anıtkabir ve Anıtkabir Müzeleri gezilmiştir. Organizasyonun devamında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kongre Merkezi'nde Yönetim ve Mühendislik Günleri'ne katılındı. Orka Grup İcra Kurulu Üyesi Dr.Fatih Anıl'ın konuşması ardından Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yrd. Hakan Aran'ın sunumuyla devam edildi. Son olarak Eczacıbaşı Topluluğu Yapı Ürünleri Grubu Kalite Güvence Müdürü Ali Yoncacılar'ın sunumu beğenimize sunuldu. YMG ' nin ardından otobüsümüz ile Kütahya'ya dönüldü.

        

====================

9 ARALIK 2014 GRAMMER GEZİSİ

          Endüstri ve Verimlilik Topluluğu olarak Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızdan tahsil ettiğimiz otobüs ile Bursa Organize Sanayi de bulunan GRAMMER Fabrikasına teknik gezi düzenledik. Fabrika ulaşım araçlarındaki koltukların üretimini yapmaktadır. Fabrikadaki gezimiz sırasında koltukların nasıl üretildiğini, hangi üretim yöntemlerinin kullandığını, üretim sistemlerinin nasıl işlendiğini ve  bir mühendisin yapabileceği işler gösterildi. Fabrika gezisinden sonra yalın üretim ve 5S kuralları topluluğumuza detaylı bir şekilde anlatıldı. Gezi öncesi gerekli iş güvenliği ve teknik bilgiler topluluğumuza verilmiştir. Fabrika içerisinde kazalardan korunmak için koruyucu ayakkabı ve önlük verilmiştir.

  

====================

5 ARALIK 2014 NURSAN GEZİSİ

          Endüstri ve Verimlilik Topluluğu olarak Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızdan tahsil ettiğimiz otobüs ile Tavşanlı Organize Sanayi de bulunan NURSAN KABLO DONANIMLARI Fabrikasına teknik gezi düzenledik. Fabrikada araçlardaki elektronik kabloların nasıl üretildiğini, hangi üretim sistemlerinin kullanıldığını, hangi üretim yöntemlerinin kullanıldığını ve fabrika içerisindeki üretim akışını inceledik. Bu incelemeler öncesinde gerekli iş güvenliği ve teknik bilgiler 30 dk lık sunumlar halinde gösterildi. Kablo ağı oluşturma ile bilgiler topluluğumuza en iyi şekilde verilmiştir.

        

Son Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2023, Cuma