Makine Mühendisliği Topluluğu

 

 

2018 - 2019 EĞİTÄ°M ÖÄžRETÄ°M YILI ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°MÄ°Z

1 - GELECEĞİN ENDÜSTRÄ°YEL TEKNOLOJÄ° FUARI

 

2017 - 2018 EĞİTÄ°M ÖÄžRETÄ°M YILI ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°MÄ°Z

1 - RÜZGAR SANTRALLERÄ°

 

2016 - 2017 EĞİTÄ°M ÖÄžRETÄ°M YILI ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°MÄ°Z

1 - BÖLÜME HOÅžGELDÄ°N

2 - MEGA YAPILARDA MÜHENDÄ°SLÄ°K

3 - TÜBÄ°TAK GENÇ GÄ°RİŞİMCÄ° PROGRAMI

4 - ULUSLARARASI BOR SEMPOZYUMU

5 - RÜZGAR ENERJÄ° SÄ°STEMLERÄ°

6 - RENSEF 16

7 - BURSA TÜYAP FUARI

 

====================

Jant Üretim Prosesleri

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu olarak 29.03.2016 tarihinde, mühendislik fakültesi öÄŸrencileri için CMS firmasının katılımıyla “Jant Üretim Prosesleri” adlı etkinliÄŸi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Bu etkinlikte ülkemizin en büyük, Avrupa’nın 3.büyük jant üretici olan CMS üretim süreci aÅŸamalarını ve firmanın bu baÅŸarıları nasıl elde ettiklerini anlatmışlardır. CMS Firmasından Ar-Ge Mühendisli Burak Çe ve Ar-Ge Yöneticisi Emre Çubuklusu‘nun jant üretim proseslerini hakkında bilgiler vermiÅŸ olup ve mühendislik mesleÄŸindeki tecrübeler aktarılmıştır. Soru cevap ÅŸeklinde konferans devam etmiÅŸ olup etkinlik tamamlanmıştır.

            

====================

AR-GE Ruhlu GiriÅŸimcilik

          Üniversitemiz SaÄŸlık Kültür ve Spor Daire BaÅŸkanlığı, Makine Mühendisleri TopluluÄŸu tarafından, 15 Mart 2016 tarihinde konuÅŸmacı olarak Dizayn Grup CEO Ä°brahim MirmahmutoÄŸulları‘nın katıldığı AR-GE Ruhlu GiriÅŸimcilik Konferansı düzenlendi. GerçekleÅŸen konferansta konuÅŸan Ä°brahim MirmahmutoÄŸulları ÅŸunları söyledi: “Ä°nsanların sorunları çok. Bazı sıkıntıların çözümü için yardım edebilirsiniz. Ancak bazı sorunlarda sizin uzmanlığınız gerekir. Uzmanlığınız ile sorunlara yönelik akılcı çözümler sunabilirsiniz. ÖrneÄŸin Kıbrıs’ın su sorunu taşıma su ile çözemedik. Daha sonra uzmanlık kullanılarak akılcı çözümler bulundu. Uzmanlık isteyen bir proje ile su sorunu çözüme kavuÅŸtu. ”Herkesin vizyonu olmalı. Bu vizyon ahlaklı ve özel olmalı. Aksi takdirde özel olamazsınız diyen Ä°brahim MirmahmutoÄŸulları sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “GerçekleÅŸtirdiÄŸimiz projelerde akademisyenler, Doktora, yüksek lisans mezunu mühendisler çalışıyor. Güçlü bir kadromuz var. Türkiye’yi uluslararası arenada çok iyi ÅŸekilde temsil ediyoruz.”

        

====================

İzmir 3T Metal İşleme Teknolojileri Fuarı

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu olarak 12 Mart 2016 Cumartesi Günü Saat:04.00’da Kütahya’dan hareket ile baÅŸlayan “Ä°zmir 3T Metal Ä°ÅŸleme Teknolojileri Fuarı” etkinliÄŸimize saat:09.30’da Ä°zmir Gaziemir’de fuar alanına giriÅŸ yaparak fuar alanı içerisinde teknik ve bilimsel bilgiler araÅŸtırılmaya ve incelenmeye baÅŸlanmıştır. GeniÅŸ kapsamlı olan bu fuarda çeÅŸitli mühendislik bölümlerimden gelen öÄŸrencilerimiz sektöründe öncü olan bir çok firmayı ve yöneticileri ile yakından tanıma fırsatı bulmuÅŸlardır. Fuarda sergilenen ülkemizdeki mühendislik bilimi sektöründeki geliÅŸmiÅŸ cihazlar bulunup bu cihazlar hakkında detaylı bilgiler almışlardır. Bu fuardaki farklardan biri sergilenen mühendislik cihazları çalıştırılıp öÄŸrencilere ve katılımcılara iÅŸleme teknolojilerinin adımları an an anlatılmıştır.  Fuar alanında yeni teknolojiler ile geliÅŸtirilen bir çok CNC, Freze, Torna vb. tezgahları görülüp incelenmiÅŸ ve bu geliÅŸtirilmiÅŸ cihazlarda kullanılan yedek parça ve ekipmanlar tanıtılmıştır.

           

====================

GeleceÄŸin Mühendisleri Tasarlıyor

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu olarak 23.12.2015 tarihinde, Makine Mühendisleri Odası’nın katılımının saÄŸlandığı, Mühendislik Fakültesi öÄŸrencileri için “GeleceÄŸin Mühendisleri Tasarlıyor” adlı proje yarışması etkinliÄŸi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonda gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. GeleceÄŸin aday mühendislerinin yapılabilecek bilimsel ve teknolojik araÅŸtırmalara katkıda bulunmayı, bu alanda eÄŸitim gören ve çalışan kiÅŸileri teÅŸvik ederek, yeni nesilleri bilim ve teknoloji alanında çalışmaya özendirilmesi amaçlanmıştır. Proje hazırlama ve proje yürütme konusunda, beceri, deneyim ve altyapısına sahip; projenin bilimsel, teknik, idari, mali ve hukuki her türlü sorumluluÄŸunu taşıma, komisyon ve ekipler arasındaki iletiÅŸimi kurma çalışmalarının oluÅŸum aÅŸamaları anlatılmıştır.

        

====================

Bölüme HoÅŸgeldin

           Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu olarak 15.12.2015 tarihinde, Makine Mühendisleri Odası’nın katılımının saÄŸlandığı, Endüstri ve Makine MühendisliÄŸi bölümü öÄŸrencileri için “Bölüme HoÅŸgeldin” adlı etkinliÄŸi Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salonda gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Bu etkinlikte üniversitemize yerleÅŸen 1.sınıf öÄŸrencilerine oryantasyon çerçevesinde bölüm, programlarımız hakkında bilgiler verilmiÅŸ ve mühendislik mesleÄŸindeki tecrübeler aktarılmıştır. Etkinlik sonrası katılan öÄŸrenci ve konuklara döner ikram edilmiÅŸtir.

           

====================

Bursa Tüyap Fuarı Teknik Gezisi

           Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu olarak 12 Aralık 2015 Cumartesi Günü Saat:08.00’da Kütahya’dan hareket ile baÅŸlayan “Bursa Tüyap Fuarı Teknik Gezisi” etkinliÄŸimize katılmış bulunup. GeniÅŸ kapsamlı olan bu fuarda çeÅŸitli mühendislik bölümlerimden gelen öÄŸrencilerimiz sektöründe öncü olan bir çok firmayı ve yöneticileri ile yakından tanıma ve üniversitemiz öÄŸrencileri olarak birçok firmada stajyer öÄŸrenci olma fırsatı bulmuÅŸlardır.

          Fuarda sergilenen geliÅŸmiÅŸ cihazlar bulunup bu cihazlar hakkında detaylı bilgiler almışlardır. Metal iÅŸleme teknolojileri kapsamında olan bu fuarda sergilenen birçok makineler faal durumda çalışırken gözlemlenmiÅŸtir. Fuar sonrası Bursa Ulu Camii’nde serbest zaman verilip ardında Kütahya’ya geri dönüÅŸ saÄŸlanmıştır.

        

====================

Cnr Expo Engelsiz YaÅŸam Fuarı EYAF’15

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu, Fizyo YaÅŸam TopluluÄŸu ve Engelli ÖÄŸrenci Birimi organizasyonunda 4 Aralık 2015 Cuma Günü Cnr Expo Engelsiz YaÅŸam Fuarı EYAF’15’e katılım saÄŸlanmıştır. GeniÅŸ kapsamlı olan bu fuarda çeÅŸitli bölümlerimden gelen öÄŸrencilerimiz engellilerinin eriÅŸebilirliÄŸini saÄŸlayacak birçok otomasyon robot tasarımları ve çeÅŸitli engel gruplarının tedavisinde kullanılan rehabilitasyon cihazlarını yerinde inceleme fırsatı bulmuÅŸlardır.  Fuar ziyareti çıkışı Ä°stanbul Eminönü’nde serbest zaman verilmiÅŸ olup sonrasında Kütahya’ya dönülmüÅŸtür.

        

====================

Savunma Sanayi Fuarı

          Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı "IDEF'15", 5 Mayıs 2015 Ä°stanbul'da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından açılması ardından Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu ve Makine MühendisliÄŸi bölümü olarak Akademik Danışmanlar ve beraberinde öÄŸrenciler 7 Mayıs 2015 günü katılım saÄŸlanmıştır. Fuara 77 ülkeden 20 Bakan, 6 Genelkurmay BaÅŸkanı, 20 Bakan Yardımcısı, 3 Genel Kurmay BaÅŸkan Yardımcısı, 7 Kuvvet Komutanı ve 15 MüsteÅŸar ile birlikte çok sayıda sivil ve askeri tedarik makamı katılmıştır. En büyük havacılık standı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TAI'ye ait. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın seçimi olan Ä°nsansız Hava Aracı "ANKA" Sistemi, Hedef Uçak Sistemleri TURNA ile ŞİMÅžEK sergilenirken, uydu bölümünde, 2012 Aralık ayında uzaya fırlatılan GÖKTÜRK-2 uydusunun yeterlilik modeli, TÜRKSAT 6A ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi (USET) kabiliyetleri sergilenmiÅŸtir.

         Savunma teknolojileri alanında Türkiye'nin en büyük kuruluÅŸu olan ASELSAN, geliÅŸtirilen harp sistemlerinin yanı sıra tekerlekli ve paletli kara platformlarının temelde zırhlı tanklara karşı savunmasını saÄŸlamak üzere geliÅŸtirilen yeni nesil tanksavar füze sistemini ilk defa sergiliyor. ASELSAN, yeni geliÅŸtirdiÄŸi Torpido Karşı Savunma Torpidosu (TORK) sistemlerinin yanı sıra tekerlekli ve paletli kara platformlarının temelde zırhlı tanklara karşı savunmasını saÄŸlamak üzere geliÅŸtirmiÅŸ olduÄŸu yeni nesil tanksavar füze sistemini ilk kez Dumlupınar Üniversitesi katılımcıları inleme fırsatı bulmuÅŸlardır. "Varan" ve "ÅžimÅŸek" zırhlı araçları da son model teknolojileriyle fuarda öne çıkan araçlar arasında olup Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu yönetim kurulu üyeleri Aytaç KocabaÅŸ, Yusuf Aktürk ve Murat Eken araçları yakından inceleme fırsatı bulmuÅŸ olup bazı teknolojik özelliklerini test etmiÅŸlerdir.

                    

====================

Geometrik Boyutlandırma ve Toleranslandırma Konferansı

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu olarak 28.04.2015 tarihinde, Makine Mühendisi Atilla ÇINAR’ın katılımının saÄŸlandığı “Geometrik Boyutlandırma ve Toleranslandırma-2 Konferansı” adlı etkinliÄŸi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

          ETÄ°K Tasarım Danışmanlık EÄŸitim Ltd.Åžti. firması yetkilisi Makina Mühendisi Sn. Atila ÇINAR tarafından verilen konferans, topluluÄŸumuz öÄŸrencileri ve öÄŸretim elemanlarının katılımıyla gerçekleÅŸti. 2 saat süren konferansta Teknik resmin önemi, günümüzde neden geometrik boyutlandırma ve toleranslandırmaya ihtiyaç olduÄŸu konusunda bilgi verildi.

  

====================

İzmir 3T Fuarı

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu olarak 7 Mart 2015 Cumartesi Günü Saat:04.00’da Kütahya’dan hareket ile baÅŸlayan “Ä°zmir 3T Metal Ä°ÅŸleme Teknolojileri Fuarı” etkinliÄŸimize saat:09.30’da Ä°zmir’de fuar alanına giriÅŸ yaparak fuar alanı içerisinde teknik ve bilimsel bilgiler araÅŸtırılmaya ve incelenmeye baÅŸlanmıştır. GeniÅŸ kapsamlı olan bu fuarda çeÅŸitli mühendislik bölümlerimden gelen öÄŸrencilerimiz sektöründe öncü olan bir çok firmayı ve yöneticileri ile yakından tanıma fırsatı bulmuÅŸlardır. Fuarda sergilenen ülkemizdeki mühendislik bilimi sektöründeki geliÅŸmiÅŸ cihazlar bulunup bu cihazlar hakkında detaylı bilgiler almışlardır. Bu fuardaki farklardan biri sergilenen mühendislik cihazları çalıştırılıp öÄŸrencilere ve katılımcılara iÅŸleme teknolojilerinin adımları an an anlatılmıştır.  Fuar alanında yeni teknolojiler ile geliÅŸtirilen bir çok CNC , Freze, Torna vb tezgahları görülüp incelenmiÅŸ ve bu geliÅŸtirilmiÅŸ cihazlarda kullanılan yedek parça ve ekipmanlar tanıtılmıştır.

          2 yıldır katıldığımız Ä°zmir 3T Metal Ä°ÅŸleme Teknoloji Fuarı yetkilileri ve bu fuarı düzenleyen YaÄŸmur Fuarcılık A.Åž.  üniversitemiz Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸunu bu daimi katılımını takdir ederek fuar alanı içerisinde topluluk üyelerimizin fuar ile ilgili her türlü soru ve düÅŸüncelerini deÄŸerlendirerek konu hakkında yardımcı olmuÅŸlardır.

     

====================

Vitra Teknik Gezi
 

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu olarak 27Åžubat 2015 Cuma günü Saat:09.00’da Kütahya’dan hareket ile baÅŸlayan fabrika teknik gezi etkinliÄŸimize 24 ÖÄŸrenci ve 2 Akademik personel katılım saÄŸlamıştır. Makine MühendisliÄŸi Bölümünden ArÅŸ.Gör.Mesut Tiryaki ve ArÅŸ.Gör. Ebubekir Can GüneÅŸ’in kafile öncülüÄŸünde fabrika ulaşılmıştır. Teknik gezi baÅŸlangıcında Eczacıbaşı Grubu Vitra insan kaynakları bölümü uzmanları fabrika tanıtım, iÅŸ imkanları ve stajyer öÄŸrencilik hakkında katılımcıların sorularını yanıtlayarak sunumlar yapılmıştır.
 

          Fabrika üretim hattında üretilen banyo veya mutfak gereçlerinin iÅŸleniÅŸ ve üretim süreçleri yerinde incelenip bu iÅŸlemlerin ayrıntıları aktarılmıştır. Ülkemizde yeni tasarlanan su kanalsız klozet temizleme sistemi ilk olarak Dumlupınar Üniversitesi öÄŸrencileri yerinde görmüÅŸ ve bu yeni teknolojinin oluÅŸması hakkında bilgiler edinmiÅŸlerdir. Ar-Ge departmanına geçilip bu araÅŸtırma geliÅŸtirme bölümünde dünyaca üncü tasarımcıların yaptığı banyo&mutfak tasarımları incelenmiÅŸ ve yenilikçi teknolojiler piyasaya girmeden önceden görme imkanı bulmuÅŸlardır.

          Ä°nsan kaynakları yetkilileri üniversitemizin Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸunu katılımından memnun kalarak üniversitemizden staj baÅŸvurusunda bulunanlar konusunda topluluÄŸumuza özenle ilgi göstereceklerini belirttiler.

  

====================

           Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu olarak 6 Aralık 2014 Cumartesi Günü Saat:07.30’da Kütahya’dan hareket ile baÅŸlayan “Bursa Tüyap Fuarı Teknik Gezisi” etkinliÄŸimize 89 kiÅŸi ile kendi imkanlarımızla katılmış bulunup. GeniÅŸ kapsamlı olan bu fuarda çeÅŸitli mühendislik bölümlerimden gelen öÄŸrencilerimiz sektöründe öncü olan bir çok firmayı ve yöneticileri ile yakından tanıma ve üniversitemiz öÄŸrencileri olarak birçok firmada stajyer öÄŸrenci olma fırsatı bulmuÅŸlardır.
          Fuarda sergilenen ülkemizdeki mühendislik bilimi sektöründeki geliÅŸmiÅŸ cihazlar bulunup bu cihazlar hakkında detaylı bilgiler almışlardır. Fuarda bulunan katılımcılar üniversitemiz Makine MühendisliÄŸi TopluluÄŸu’nun bu faaliyetini beÄŸendiklerini ve faaliyetlerini desteklediklerini belirttiler.

  

====================

                 Üniversitemiz Makine MühendisliÄŸi Kulübü; 09 Mart 2012 Cuma günü Türkiye ve DoÄŸu Avrupa’daki en büyük demir-çelik, çimento, cam, kireç, demir dışı metaller vb. üreticisi olan Kütahya KÜMAÅžA.Åž.’ye, ArÅŸ. Grv. Mustafa Özgür ÖTEYAKA ve 40 kulüp üyesi öÄŸrencinin katılımı ile teknik bir gezi düzenlemiÅŸtir.

====================

                Üniversitemiz Makine MühendisliÄŸi Kulübü; 02 Mart 2012 Cuma günü Konya SeydiÅŸehir’de yer alan ETÄ° ALÜMÄ°NYUM A.Åž’ye, Kulüp Danışmanı ArÅŸ. Grv. Mustafa Özgür ÖTEYAKA ve 40 kulüp üyesi öÄŸrencinin katılımı ile teknik bir gezi düzenlemiÅŸtir.

 

Son Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2023, Cuma