Afyon

Afyon Karahisar Teknik Gezi

30.11.2024 tarihinde, Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren DPÜ Gastronomi Topluluğu, Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Kübra Kırbaç’ın gözetiminde, yönetim ekibi ve üyelerimizden oluşan 43 katılımcı ile Afyonkarahisar Teknik Gezisi’ni gerçekleştirmiştir.Gezi programımız, Avrupa’nın en büyük üretim tesislerinden biri olan Cumhuriyet Sucukları fabrikasının ziyaretiyle başlamış; ardından fabrikanın yanında yer alan Sucuk Müzesi’nde sucuk yapımına ve özelliklerine dair tarihsel ve kültürel bir deneyimle devam etmiştir.Bu ziyaretlerin ardından, Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen yemek molasında katılımcılar sucuk ekmek, kaymaklı ekmek kadayıfı ve lokum gibi yöresel lezzetlerin tadımını gerçekleştirmiştir.

Gezi programı, Afyonkarahisar Belediyesi rehberlerinin eşlik ettiği şehir turuyla devam etmiştir. Katılımcılar, Afyonkarahisar Uzun Çarşı, Gastronomi Müzesi, Gastronomi Sokağı, Mevlevihane ve Ulu Cami gibi kentin önemli tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret etme fırsatı bulmuştur. Gezi boyunca Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürü, turizmi ve gastronomisi hakkında katılımcılar bilgi edinmiştir. Etkinlik, serbest zaman ve Afium Outlet ve Eğlence Merkezi ziyareti ile sona ermiştir.Bu teknik gezimizde bizleri ağırlayan Afyonkarahisar Belediyesi’ne, değerli katkılarından dolayı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na, Cumhuriyet Sucukları ve Sucuk Müzesi yetkililerine teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2024, Pazartesi