Sushi Eğitimi
Sushi Workshop Eğitimi
DPÜ Gastronomi Topluluğu olarak 30 Nisan 2024 tarihinde Ekol Food ile "Sushi Workshop Eğitimi" etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinlik Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde yapıldı. Etkinliğe Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Kübra Kırbaç'ın yanı sıra Dr. Öğr. Üyesi Özkan Demir'de katılım sağladı. Etkinlik konferans salonunda yapılan söyleşi ile başladı. Katılımcılara firmanın Şehir Dışı Bayiler Müdürü Fırat Çuhacı, Pazarlama Sorumlusu Berfin Moroğlu ve Ar-Ge Şefi Harun Can Gürbüz tarafından sushi ve firma ile ilgili genel bilgiler verildi. Sushi dışında katılımcılarla gastronomi bölümünde istihdam, sektörün genel durumu gibi konularda da söyleşi yapıldı. Katılımcılar merak ettikleri sorulara yanıtlar buldu. Daha sonra uygulama mutfağına geçilerek sushi üretimi için gerekli ön hazırlıklar yapıldı ve üretim prosesleri katılımcılara aktarıldı. Katılımcılar ilk olarak firma şefinden sushi yapımı ile ilgili tüm bilgileri uygulamalı olarak öğrendi. Daha sonra üyelerimiz firma yetkilileri eşliğinde üretim yapma ve sushi tatma imkânı buldu. Her katılımcının sushi yaparak bu deneyimi yaşadığı verimli bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik Gastronomi Topluluğu Yönetim Kurulunun firma yetkililerine belge, hediye takdimi ve teşekkürlerin iletilmesi ile son buldu.