Ot Festivali

Alaçatı Ot Festivali Ve İzmir Teknik Gezisi

DPÜ Gastronomi Topluluğu olarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü Alaçatı Ot Festivali ve İzmir Teknik Gezi etkinliği düzenlendi. Geziye Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Kübra KIRBAÇ ve topluluk üyeleri katılım sağladı.

Gezi ilk olarak Buradan Çeşme Ovacık Üzüm Bağları ve Şarap Üretim Tesisine teknik gezi yapılarak başladı. Tesiste katılımcılara Satış ve Pazarlama yetkilisi Gaye MOLAVALİ FADİLOĞLU eşlik etti. İlk olarak üzüm bağları gezilerek üzümün üretim süreci, hangi tür üzümlerin üretildiği, üretim sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar, üzümler yetişirken nasıl budama yapılması gerektiği gibi teknik konular hakkında bilgiler verildi. Daha sonra üzüm bağlarının içinde bulunan şarap üretme tesisine gidilip şarap üretim aşamaları hakkında bilgi edinildi. Üzümden şarap üretimine kadar olan tüm prosesler katılımcılara yetkililer tarafından aktarıldı.

 İkinci durak olarak Çeşme merkeze gidilerek serbest zaman bırakıldı. Üyelerimiz Çeşme Marina, Çeşme Kalesi, Çeşme Çarşısı gibi noktaları gezip yeni deneyimler kazanma fırsatı buldu.

Serbest zaman sonrası bu yıl ‘‘Şevketibostan’’ temasıyla 13.’sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali için yola çıkıldı.  Katılımcılar 125’ten fazla ot çeşidinin bulunduğu festival alanını gezerek yeni tatlar deneme ve ürünlerin yetiştiricileri ile birebir iletişim kurarak yeni bilgiler edinme fırsatı buldu. Ayrıca katılımcılar festival alanında yapılan çeşitli workshoplar ve yarışmalara katılma ve izleme fırsatı buldu. Bunlar dışında festival Alaçatı merkezde yapıldığı için katılımcılar eşsiz mimarisi ile bilinen Alaçatı sokaklarında vakit geçirme fırsatı buldu. Ayrıca Alaçatı Çarşısı, Alaçatı Pazarı, Alaçatı Değirmenleri gibi şehrin ön plana çıkan alanları katılımcılar tarafından gezildi. Festival alanında gezildikten sonra Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen ve etkinliğimizin son durağı olan ‘‘Mor ve Ötesi’’ grubu konserine katılım sağlandı. Katılımcılarımız için farklı lezzetleri deneyimledikleri eğlenceli, öğretici ve keyifli bir etkinlik oldu.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2024, Çarşamba