Bıçak Üretimi
Temel Bıçak Üretimi ve Bakımı Eğitimi
DPÜ Gastronomi Topluluğu olarak 26 Mart 2024 Salı günü Bıçak Ustası ve YouTuber Altuğ Balamur’un katılımıyla “Bıçak Üretimi ve Mutfak Bıçakları Konulu Söyleşi” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. Etkinlikte Bıçak çeşitleri, Western (Avrupa) tarzı bıçaklar ve Japon tarzı bıçaklar arasındaki farklılıklar, bıçak üretim aşamaları ve bıçak üretilirken hangi materyallerin kullanıldığı hakkındaki teknik bilgiler verildi ve bıçak üretim proseslerinden bahsedildi. Bıçak bakımı ve bileme konusunda kullanılabilecek envanterler ve uygulanacak metotlar konusunda katılımcılar bilgilendirildi. Bıçak Ustası Altuğ Balamur tarafından katılımcıların merak ettiği sorular yanıtlandı. Söyleşi şeklinde yapılan etkinliğin devamında uygulamalı olarak bıçak bakımı ve bileme workshopu gerçekleştirildi. Konferansta isteyen katılımcılar Bıçak Ustası Altuğ Balamur ile birlikte masat ve bileme taşı gibi farklı materyaller ile bıçak bileyip bıçakların bakımını yapma fırsatına sahip oldu. Katılımcılar teorikte öğrendikleri bilgileri uygulayarak bilgilerinin kalıcılığını arttırdı. İsteyen katılımcılar kendi mutfak bıçaklarına bakım yapma imkanı buldu. Katılımcılar, etkinlik sonunda günlük hayatlarında ya da iş hayatlarında bıçak kullanırken uygulayabilecekleri pek çok bilgi edinmiş oldu. Etkinlik Altuğ Balamur'a hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafları çekinilmesi ile son buldu.