Antalya Teknik Gezi

Antalya Teknik Gezisi

DPÜ Gastronomi Topluluğu olarak 9 Mart 2024 Cumartesi günü Antalya’ya teknik gezi düzenlendi. Geziye Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Kübra KIRBAÇ ve topluluk üyelerinin katılım sağladı. Gezi ilk olarak Erüst Tarım Çiftliği üretim alanına teknik gezi yapılarak başlamış oldu. Erüst Tarım Çiftliği’nde yenilebilir çiçekler, taze otlar, taze baharatlar ve mikro filiz üretimi ve üretilen ürünlerin satışı konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Teknik gezi sırasında Erüst Tarım Çiftliği Satış Müdürü Burak AKBULUT, Erüst Tarım Çiftliği Satış Sorumluları Veysel UYSAL ve Metehan ÖZKAN, Ziraat Mühendisi Begüm ŞAHİN GÜCÜN katılımcılara eşlik ederek bilgilendirmeler de bulundu. Katılımcılar tüm ürünlerin üretim proseslerini yerinde inceleme ve tadım yapma imkânı buldu.

 Erüst Tarım Çiftliği sonrası Sillyon Antik Kenti’ne ziyarette bulunuldu. Sillyon Antik Kent ziyaretimizde katılımcılara Kazı Başkanı Doç. Dr. Murat TAŞKIRAN desteğiyle, Kazı Başkan Yardımcısı Fadime ARSLAN ve Yiğit KILIÇ eşlik etti. Sillyon Antik Kenti’nde Helenistik Kule, Sillyon Tiyatrosu, Tapınaklar Terası ve Roma Hamamına ait antik yapılar ziyaret edildi. Kazı alanında bulunan yazıtlar incelenerek ziyaret sırasında arkeologlar tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

 Daha sonrasında Adalita Gıda Muz Üretim Tesisine ve muz seralarına teknik gezi düzenlendi. Gezide Adalita Gıda Sahibi Akif DAL eşliğinde Süral Otelcilik Seralarına gidilerek muz üretim prosesleri hakkında incelemeler yapıldı. Süral Otelcilik Serası Ziraat Mühendisi Elif Nur YILMAZ tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Çiftçi ve bakımcı Sırrı UÇAR tarafından üretim sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar, üretimin önemli noktaları ve yetiştirme süreci hakkında katılımcılara bilgiler verildi ve uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca muz sarartma süreci üzerine bilgilendirmeler yapıldı. Firma sahibi Akif DAL tarafından pazarlama hakkında detaylı bilgiler katılımcılara aktarıldı. Adalita Gıda sahibi Akif DAL ve Süral Otelcilik Seraları çalışanları tarafından katılımcılara muz fidanı hediye edildi.

Antalya teknik gezisinin 4. Durağı olarak mimarisi ile ön planda olan The Land Of Legends AVM’ye gidildi. AVM’de serbest zaman verilerek katılımcıların dinlenmesi ve ihtiyaçlarını gidermesi sağlandı. AVM’den ayrıldıktan sonra Uluslararası Turizm Gastronomi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi FSummit’e gidildi. NEST Kongre Merkezi’nde yapılan bu etkinlikte stant açan firmaların ürünleri incelendi ve stantların hazırlamış olduğu ürünlerin tadımı yapıldı. Ünlü şeflerin ve işletme sahiplerinin konuşmacı olduğu konferans ve panellere katılım sağlandı. Katılımcılar sektörün önde gelen isimleri ile sohbet etme ve bilgilerinden faydalanma fırsatı buldu.

Daha sonra etkinliğin son durağı olan Mall Of Antalya AVM’ye geçildi. Serbest zaman bırakılarak katılımcıların dinlenmesi ve şehirden ayrılmadan önce eğlenceli vakit geçirmesi sağlandı. Katılımcılar için eğlenceli, öğretici ve keyifli bir etkinlik oldu.

Son Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2024, Pazartesi