Teknik Gezi

İnegöl Gastronomisi

DPÜ Gastronomi Topluluğu olarak 23 Aralık 2023 tarihinde İnegöl Belediyesi işbirliği ile İnegöl Gastronomisi Teknik Gezisi düzenlendi. Geziye Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Kübra Kırbaç'ın yanı sıra Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Şimşek'te katılım sağladı. Geziye Tahtaköprü Sofrası'nda kahvaltı yapılarak başlanıldı.

Kahvaltı sonrası Kulaca Salça Fabrikası'nda salça üretimi konusunda teknik gezi yapıldı. Fabrika gezisi sırasında Kulaca Salça Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, katılımcılara eşlik etti. Kooperatif Başkanı etkinliğe katılan üyelerimize Türkiye'de domates üretimi, seracılık, genetiği değiştirilmiş ürünler konusunda bilgiler verdi. Tesis ve üretim alanları gezilip salça üretim prosesleri incelendikten sonra katılımcılara salça hediye edildi.

Daha sonra Özünden Kuru Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi'ne gidildi. Tesiste İnegöl'de yetişen ürünlerin işlenmesi ve kurutulması konusunda, İnegöl Muhtarlık İşleri Müdürü Sinan Kağan tarafından katılımcılar bilgilendirildi ve kuru meyve tadımı yapıldı.

Öğle yemeği için Gastro İnegöl Tesisi’ne gidildi. Tesiste İnegöl'ün coğrafi işaret tescili olan Cerrah Kuru Fasulyesi ile yapılmış piyaz, İnegöl Köfte, sütlü kadayıf gibi yöresel yemeklerin tadımı yapıldı. Gastro İnegöl'de, İnegöl Mutfağı ve tesis hakkında Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Önder Kılıç, Sanat ve Meslek Kursları Yöneticisi Işıl Çelebi ve Gastro İnegöl şeflerinden Ali Müfit Çağlayan ile Elif Türkmen tarafından bilgiler verildi. Daha sonra İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, üyelerimiz ile bir araya gelerek İnegöl'de Gastronomi üzerine çalışmalar hakkında ve Gastro İnegöl Tesisi ile ilgili sohbet etti.

Öğle yemeği sonrası Türkiye'nin ilk ilçe kent müzesi olan İnegöl Kent Müzesi ve İnegöl Mobilya Müzesi’ne gidildi.  Müze gezileri sırasında üyelerimize İnegöl Belediyesi'nden Arkeolog Ceyhun Bayram eşlik ederek İnegöl tarihi konusunda bilgiler verdi.

Müze sonrası üç milyon yaşında olan ve Türkiye'nin en büyük ikinci mağarası olma özelliğine sahip olan Oylat Mağarası'na gidildi. Mağara Gezisi sonrası İnegöl AVM'ye gelinerek serbest zaman bırakıldı. Katılımcılar için yoğun, bilgi dolu ve eğlenceli bir etkinlik oldu.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2023, Salı