Bilgi Yarışması

Bilgi Yarışması

Genç Fidanlar Kitap Kahve binasında bilgi yarışması etkinliği düzenlenmiştir. Bilgi yarışmasına 4 farklı grup katılmıştır. Takımlar üçer kişilik ekiplerden oluştu. Tarih Kültür ve Fikir Akademisi Topluluğunun sosyal medya hesabından duyurusu yapılan bilgi yarışması etkinliği öncesinde tüm katılımcılara bilgi yarışmasının içeriğinden, hangi konulardan ne kadar soru sorulduğundan, dikkat edilmesi gereken hususlar ve kurallardan bahsedilmiştir.

Bilgi yarışmasında toplam 25 soru soruldu. Her soru sonrasında jüri heyeti, puantaj sistemine göre grupların sıralamasını teyit etti. 10. ve 20. sorulardan sonra katılımcılara puan durumu arz edildi. Konular; hadis, akait, fıkıh, tasavvuf, genel kültür, coğrafya ve tarih alanlarından seçildi. Bilgi yarışmasının sonunda KYK’den katılan takım kazandı.

Sorulara yirmişer saniye cevaplama süresi verildi. Her soru 10 puan olmak kaydıyla bilgi yarışması gerçekleştirildi. Bilgi yarışması sonucunda kazanan KYK takımına yemek çeki hediye edildi. Bilgi yarışması esnasında katılımcılara ve jüri heyetine çay ikramı da gerçekleştirildi.

Son Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2022, Çarşamba