Münazara

Münazara

23 Aralık Cuma günü Tarih Kültür ve Fikir Akademisi Topluluğu üyeleriyle bir münazara etkinliği gerçekleştirildi. Topluluk sosyal medya hesabından duyurulan etkinliğe jüriler de dâhil 11 kişi katılım gösterdi. Etkinlik, Genç Fidanlar Kitap Kahve binasında gerçekleştirildi.

Münazara etkinliğiyle katılımcıların, kendi düşüncelerini ve savunmalarını sunabilme kabiliyetini geliştirmek ve ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. Etkinlik vesilesiyle kargaşaya mahal vermeksizin nasıl fikir alışverişi yapılabileceği, münazara ve münakaşa arasındaki fark idrak edilmiştir.

Münazara konusu “Metaverse gelmeli midir gelmemeli midir?” şeklinde belirlendi. Etkinlik için 2 tez ve 2 antitez grubu oluşturuldu. Tez grubu, fikir üretimi ve üretilen fikrin savunulmasıyla görevlendirildi. Antitez grubu, tez grubunun ortaya attığı fikirlerin eksik, yanlış ve tartışmalı kısımlarını değerlendirdi.

Tarih Kültür ve Fikir Akademisi Topluluğunun düzenlemiş olduğu münazara etkinliğinde standart münazara puan sistemini uygulayan jüri, B grubunun (Metaverse gelmemeli düşüncesini savunan grup) kazandığını duyurdu. Kazanan takıma ödül olarak Derviş Ahmed Âşıkî’nin Âşık Paşazâde Tarihi eseri takdim edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2022, Çarşamba