Oyun Yerleştirme

God Of War

Oyun Yerelleştirme Simülasyonumuzun ikincisine genel olarak yerelleştireceğimiz oyun olan God of War ile ilgili bilgiler vererek başlanıldı. Katılımcılara materyaller dağıtıldı ve katılımcılardan materyallere göz atmaları istendi. Katılımcılar materyalleri inceledikten sonra çevirilecek materyallin altyazılı videosu katılımcılara izletildi ve katılımcılar çevirilerine başladılar. Etkinliğimizin ilk aşamasında The Last of Us Part II Türkçe’den İngilizce’ye çevirildi.

 Çeviriler tamamlandıktan sonra Türkçe’den İngilizce’ye çevirilen metnin orijinal dili ile yapılan çeviriler kıyaslandı ve yapılan çeviriler katılımcılar arasında tartışıldı. Etkinliğin ilk aşması tamamlandıktan sonra ikinci aşaması olan Ragnarök oyununun İngilizce’den Türkçe’ye yerelleştirilmesine başlandı. Dağıtılan materyaller incelendikten sonra katılımcılar çevirinin içeriğini daha iyi kavrayabilmeleri için çevirilecek metnin orijinal dildeki altayazılı videosu izletildi ve katılımcılar çevirilerini yapmaya başladı. Çeviriler tamamlandık sonra metnin Türkçe’ye çevirilmiş altyazılı videosu izletilerek yapılan çeviriler kıyaslanıp tartışıldı. İkinci aşama da tamamlandıktan sonra katılımcılara, katılımları için teşekkür edilerek etkinlik tamamlandı. 

 

Speaking Club

Speaking Club etkinliği, Yabancı Diller Yüksekokulu binasında Amfi-2’de gerçekleşmiştir. Etkinlik başlamadan önce sınıf bayraklarla ve gerekli ekipmanlarla hazırlanmıştır. Etkinlik “Murder Mystery” konseptli adı altında gerçekleştirilmiştir. Oyunumuz üç el oynanmıştır. İlk olarak oyunu bilmeyen katılımcılarımıza oyunu anlatılmış, nasıl oynandığı ve oynanılması gerektiği açıklanmıştır. Sonrasında, öncesinde kağıtlara yazılmış olan roller kura sistemi ile katılımcılara çektirilmiş ve her katılımcı rollerini öğrenmiştir. Akabinde oyun başlamış ve herkes birbirinin rolünü tahmin etmeye çalışmıştır. Eğer tahmini olan biri ise kanıtıyle beraber neden bu rolde olduğunu ispatlamaya çalışmıştır. Oyunda gece modunda herkes uyuyup iki karakter diğer bir karakteri öldürme hakkına sahip olup gece birini oyundan çıkarmışlardır. Oyunumuz, katılımcılar, yönetim kurulu ve koordinatörler ile oynanmıştır. En sonunda yönetim kurulu, koordinatörler ve katılımcılarla beraber fotoğraf çekilmiştir.

         Yapılan konuşmalar sonrasında yönetim kurulu ve koordinatörler katılımcılara teşekkür ettikten sonra veda edilmiştir ve etkinlik tamamlanmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2022, Pazartesi