Diyanet Kariyer Planlama

Diyanet Kariyer Planlama 

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Lisân-ı Hâl Topluluğu ve Diyanet Genç Gönüllüler topluluğu olarak, 5 Aralık 2022 tarihinde ortak düzenlediğimiz panelimiz üniversitemiz Vakıf Cami İmamı Mustafa Kızıldağ tarafından okunan Kur’an -ı Kerim  tilavetiyle başlamış olup ardından Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan kurumu tanıtır bir VTR izletilmiştir. Daha sonra fakültede Dekanımız Ali Çelik’in selamlama konuşması ile açılış yapılmıştır Sonrasında moderatörün yönetimi ile söz panelistlere verilmiştir.

 Sırasıyla ismi geçen panelistlerimiz ilk olarak kendilerini tanıttıktan sonra çalıştıkları mesleği ve bu mesleğin hangi yollar kat edilerek ve  hangi sınavlar yahut da hangi aşamalardan geçilerek mesleğe girileceği konusunda bilgilendirme yaptıktan sonra meslek içi çalışma alanlarını, meslekteki muhatap kitlelerini  tanıtmışlardır. Mesleğin Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığındaki konumunu ve nereye bağlı olduğunu anlatmışlardır.

 Meslekte yükselme imkanları ve  kariyer basamakları gibi unsurlardan bahsederek kendi tecrübelerinden faydalanmak suretiyle biz dinleyicilere örnek olaylar anlatarak faydalı bir konuşma yapmışlardır. Panelde genel çerçeve ile Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tanıtılmış olup gerek çalışma alanlarından gerekse de sahadan direkt bilgi aktarımıyla tanıtılmıştır. Panel bitiminde sayın dekanımız tarafından konuşmacılara ve moderatöre teşekkür belgeleri takdim edilmiştir. Sayın il müftümüz Hüseyin Demirtaş tarafından da hediyeler takdim edildikten sonra panelimiz sona ermiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2022, Cuma