Genel Faaliyet

Genel Faaliyet

 

 

ETKİNLİK ADI

ETKİNLİK TARİHİ

ETKİNLİK KONUSU

1

TEMİZ ÇEVRE

05.11.2021

Topluluğumuz Sosyal Akademi Koordinatörlüğü liderliğinde, topluluk üyelerimiz 5 Kasım 2021 tarihinde saat 16:00’da yerleşkemiz içerisinde bulunan Gölpark çevresinde temiz çevreye farkındalık göstermek amacıyla çöp toplama faaliyeti gerçekleştirmiştir.

2

EĞİTİM ZİRVESİ

27.11.2021

Topluluğumuz Engelsiz Hayat Topluluğu, Genç Yeşilay Topluluğu, Kalite Gönüllüleri Topluluğu ve Lösev Topluluğu ile ortak olarak 27 Kasım Cumartesi günü saat 15:00’de Kütahya Gençlik Merkezi Spor Salonunda Eğitim Zirvesi gerçekleştirmiştir. Zirvemize konuşmacı olarak Hulusi ÇAKIR (Troll Öğretmen) ve Prof.Dr.Fulya TOPÇUOĞLU ÜNAL katılmıştır

3

TÜRKMENİSTAN KÜLTÜR GECESİ

08.12.2021

Topluluğumuz Sosyal Akademi Koordinatörlüğü tarafından 8 Aralık Çarşamba günü saat 17:00’de Eğitim Fakültesi Mavi Salonunda ‘Türkmenistan Kültür Gecesi’ faaliyeti gerçekleştirilmiştir.Türkmenistan kökenli öğrencilerimizin sunumu ile başlayan programımız Türkmenistan’a özgü şiir, şarkı ve halkoyunları ile devam etmiştir. Program kapsamında öğrencilerimiz dutar çalıp, rap şarkıları söylemiş ve katılımcılar tarafından büyük ilgi toplamıştır.

 

4

CV YAZMA VE MOTİVASYON MEKTUBU EĞİTİMİ

03.02.2022

Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğu 3 Şubat Perşembe günü saat 21.00’da Youtube ve Google Meet ve Youtube üzerinden Europass Özgeçmiş (CV) ve Motivasyon Mektubu Yazma Eğitimi gerçekleştirmiştir. Eğitimimizin konuşmacısı Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğu Kurucusu ve Genel Koordinatörü Abdülmuttalip Şahan’dır. Programa, içeriğin neler hakkında olduğuyla alakalı bir açılış konuşmasıyla başlandı. Öncelikle normal bir Özgeçmiş (CV) ve Europass CV arasındaki farktan bahsedildi. Ardından Özgeçmişte (CV) bulunması ve bulunmaması gereken özellikler hakkında bilgi verildi. Sonrasında Avrupa Birliği’nde iş, eğitim ve staj imkânları için kullanılan Europass CV hakkında, bir örnekle birlikte detaylı bilgi verildi. Daha sonrasında Motivasyon Mektubu, bir diğer ismiyle Niyet Mektubu’nun tanımı yapıldı ve özellikleri verildi. CV’nin nasıl kaydedileceği de gösterildi. Yaklaşık 300 kişinin katılım sağladığı eğitimde, Google Meet ve Youtube üzerinden katılımcıların sertifika almaları için doldurmaları gereken form paylaşıldı.

5

ZAFERİN 100.YILI ÇALIŞTAYI

25.02.2022

Üniversitemiz Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğu, Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altıntaş Meslek Yüksekokulu ve Kütahya Gençlik Merkezi ortaklığında Altıntaş Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte "Zaferin 100.yılı" konulu çalıştayda atölye çalışmaları gerçekleştirmiştir. Zaferin 100.yılı sebebiyle Kütahya'da gerçekleştirilebilecek etkinlik ve projelerin görüşüldüğü çalıştayda lise ve üniversite öğrencileri ortak paydada yeni fikirler ortaya çıkararak, kurumlar arası işbirliği ile sağlıklı ve verimli bir çalışma ortamı oluşturdu. Eğitim, kültür, sosyal ve gençlik çalışmalarının görüşüldüğü çalıştayda, atölyelere Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğu üyeleri Abdullah SALA, Melek DURLANIK, Nurcan ŞİMŞEK, Meltem KARASU, Abdülmuttalip ŞAHAN, Barış YOLCU, Burçin KOÇ, Feyza Nur AYLANÇ ve Zehra ACAR liderlik ederek Altıntaş MYO ve Altıntaş Anadolu lisesi öğrencilerinin fikirlerini programlamaya yönelik mentör çalışması gerçekleştirdiler. Çalıştayda bulunan gençleri Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail GÜVEN ve Topluluk Danışmanı Prof.Dr.Fulya TOPÇUOĞLU ÜNAL ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

6

KPSS+

10.03.2022

Topluluğumuz, 10 Mart 2022 Perşembe günü saat 15:00’de Eğitim Fakültesi Mavi Salonunda Esin Sarıkaya’nın katılımı ile KPSS+ etkinliğini gerçekleştirmiştir. KPSS hakkında bilgilendirmelere yer verilirken sınav kaygısı, hedef belirleme, etkili çalışma yöntemleri ile motivasyonun önemi hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. Özellikle KPSS'ye hazırlanan öğrencilerin verimli katılım sağladığı programa Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Topluluk Danışmanı Prof.Dr.Fulya TOPÇUOĞLU ÜNAL, akademisyenler ve öğrencilerde katılım sağladı.

7

ÇANAKKALE RUHU BUGÜN

17.03.2022

Topluluğumuz, Kalite Gönüllüleri Topluluğu ve Kütahya Gençlik Merkezinin ortaklığında Çanakkale Savaşının 107.yılına özel olarak ‘Çanakkale Ruhu:Bugün’ anma programını organize etmiştir. Anma  programımız Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Kazım UYSAL’ ın açılış konuşması ile başlamıştır. Çanakkale Zaferinin önemine, gençliğin böylesi bir zaferdeki payına değinen Rektör Prof.Dr.Kazım UYSAL topluluğumuza ve etkinlik paydaşlarımıza teşekkür etmiştir. Programımız Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğu Başkan Yardımcısı Meltem KARASU’ nun selamlama konuşmasının ardından Kütahya Gençlik Merkezi Şiir Kulübünün mini müzik dinletisi ile devam etmiştir. Program davetlisi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Rahmi KASIMOĞULLARI Çanakkale ruhuna, önemine ve bugün de aynı ruhun devam ettiğine değinmiştir. Dekan hocamızın ardından Kütahya Gençlik Merkezinden Ömer Salih OKUMUŞ Çanakkale Şehitlerine, Arzu YILDIZ ise Dur Yolcu şiirlerini okumuşlardır. Çanakkale Savaşının tarihsel önemine değinen Dr.Öğr.Üyesi Kevser DEĞİRMENCİ’nin sunumuyla devam eden programımızın bitiminde Topluluk Danışmanımız Prof.Dr.Fulya TOPÇUOĞLU ÜNAL tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Rahmi KASIMOĞULLARI’na, Kütahya Gençlik Merkezi Müdürü Ercan ŞİRİN tarafından Dr.Öğr.Üyesi Kevser DEĞİRMECİ’ye Altın Anahtar takdimi gerçekleştirilmiştir. Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri ve topluluğumuz yöneticileri Aleyna ELİBOL ve Gülseren TOPALOĞLU sunuculuğunda gerçekleşen Çanakkale Ruhu: Bugün etkinliğimiz aile fotoğrafı çekimi ile sona ermiştir. 

8

MOTİVASYON VE STRES YÖNETİMİ

24.03.2022

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğunun liderliğini yaptığı, Toplum Gönüllüleri Topluluğu, Radyo Dumlupınar Topluluğu ve Kalite Gönüllüleri Topluluğunun paydaşlık ettiği Eğitimde Motivasyon ve Stres Yönetimi etkinliği Üniversite Eğitim Fakültesi Mavi Salonda öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Kütahya Valiliği himayesinde Motivasyon Tırı ile farkındalık çalışmalarına imza atan Öğr.Gör.Kudret ARMAĞAN’ ın konuşmacı olarak katıldığı program Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğu Başkanı Abdülmuttalip ŞAHAN tarafından katılımcılara ve paydaş olan topluluklara teşekkür konuşması ile başladı. Renkli farkındalık çalışmalarına imza atan Öğr.Gör.Kudret ARMAĞAN’ın sunumuyla motivasyon ve stres yönetimine bilgilendirme ve oyunlar ile değinildi. Eğlenceli anların yaşandığı programda Kütahya Valiliği desteği ile yürütülen Motivasyon Tırı projesine değinen Öğr.Gör.Kudret ARMAĞAN, özellikle öğrencilerimize yönelik stresle baş etme tekniklerini aktardı.

9

SAĞLIK İÇİN SPOR

18.04.2022

Topluluğumuz, 20 Nisan Çarşamba günü Mühendislik Fakültesi Voleybol sahasında ‘Sağlık İçin Spor’ etkinliği kapsamında Voleybol Turnuvası düzenlemiştir.

10

KUŞ YEMLİĞİ ÇALIŞMASI

18.04.2022

 Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğu sosyal farkındalık çalışmaları kapsamında, üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde bulunan ağaçlara kuş yemliği asarak, asılan yemliklere kuş yemi koymuştur. Özellikle soğuk dönemlerde yem ve barınak bulmaya zorlanan kuşlar için topluluğumuz hem bir farkındalık çalışması gerçekleştirip hem de kuşların korunup beslenmesine yönelik bir adım atmıştır.

11

23 NİSAN ÇOCUK

23.04.2022

Topluluğumuz, 23 Nisan Cumartesi günü Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi liderliğinde Kütahya Belediyesi önünde gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliğinde çeşitli sosyal çalışmalar ile yerini almıştır. Topluluğumuz saat 12:00’de başlayıp, 18:00’de biten programda çocuklara yönelik oyunlar, yüz boyaması, bayrak ve balon dağıtımı faaliyetlerini üstlenmiş olup, eğlenceli bir zaman dilimi geçirmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşku ile kutlayarak yarının geleceği olan çocuklara güzel izler bırakıp, onları mutlu etmek için ekibimiz bir araya gelmiştir.

 

12

1.PROJE PAZARI ETKİNLİĞİ

11.05.2022

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Dumlupınar Üniversitesi Teknokent A.Ş. tarafından 11 Mayıs 2022 tarihinde organize edilen 1.Proje Pazarı AR-GE ve İnovasyon Fikir Yarışmaları projesinde, Üniversitemiz Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğu etkin rol almıştır. Proje Pazarının proje metni olan TÜBİTAK-1503 metninin yazımı, organizasyon, hazırlık, ödül töreni ve moderatörlük başta olmak üzere topluluğumuz, Proje Pazarı hazırlığında ve gerçekleştirilmesinde üyeleriyle birlikte etkin rol alarak, Lise, Üniversite ve AR-GE Merkezlerinin yarıştığı, dereceye girenlere ödüllerin verildiği etkinlikte hem süreç yönetimine hem de etkinliğe katkı sağlamıştır.

13

ZAFER BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ

12 – 13.05.2022

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı himayesinde, 12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Zafer Bilim ve Kültür Şenliğinde topluluğumuz hem Çocuk Oyun Atölyesinde hem de şenliğin ana koordinasyonunda yer almıştır. Çocuk Oyun Atölyesinde Ata Sporları, Engelsiz Hayat, Büyüdüm Çocuk Oldum, Lösev Fayda Toplulukları ile ortaklaşa çalışmalar yürüten topluluğumuz ayrıca Başkan Yardımcımız Meltem KARASU kaptanlığında atölyenin koordine edilmesini de üstlenmiştir. Çocuklara ve gençlere oyunlar, yüz boyama, su savaşı, halat çekme ve daha fazlası gibi etkinliklerin gerçekleştiği atölyede yer almamızın yanı sıra Başkanımız Abdülmuttalip ŞAHAN şenlik koordinasyonunu ve sunuculuğunu, Genel Koordinatörümüz Barış YOLCU atölye koordinasyonunu, Başkan Vekilimiz Emre BAYLI şenlik ekibi koordinasyonunu, Genel Koordinatör Yardımcımız Huriye Burçin KOÇ Danışma Koordinasyonunu, Başkan Yardımcımız Gülsen ÖZDEMİR şenlik koordinasyonunu, Eğitim Koordinatör Yardımcımız İsa BARIŞAN şenlik koordinasyon yardımcılığını üstlenmiştir

14

ENGELSİZ ÇOCUK ŞENLİĞİ

16.05.2022

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğunun 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü Üniversitemiz Germiyan Yerleşkesinde gerçekleştirmiş olduğu ‘Engelsiz Çocuk Şenliği’ etkinliğinde topluluğumuzda çalışmaları ile yerini aldı. Engelsiz Hayat Topluluğunun (EHAT) geleneksel olarak devam ettirdiği etkinlikte, topluluğumuzda çocuklara özel yüz boyama, oyunlar ve sosyal içeriklerle katkı sağladı.

15

POLİTİKA AKADEMİSİ

23.05.2022

Topluluğumuz 23.05.2022 tarihinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Genç Ofisinde Gaziantep Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Eski Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali ŞAHİN’ in katılımı ile Politika Akademisi etkinliğini gerçekleştirmiştir. Etkinliğimiz başlamadan önce Topluluk Danışmanımız Prof.Dr.Fulya TOPÇUOĞLU ÜNAL, Topluluk Başkanımız Abdülmuttalip ŞAHAN, Finans Direktörümüz Hüseyin TUZA, Medya Direktörümüz Büşra KONUK ve Sosyal Akademi Koordinatör Yardımcımız Rana POLAT, Sayın Milletvekili Ali ŞAHİN’ e eşlik ederek önce Üniversite Rektörümüz Prof.Dr.Kazım UYSAL’a ve daha sonra Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Vural KAVUNCU’ya  makam ziyaretleri gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen ziyaretler sonrasında başlayan etkinliğimizde sayın ŞAHİN, kariyerinden, üstlendiği görevlerden ve bu bağlamda edindiği deneyimlerden bahsetmiş, gençlerin sorularını yanıtlamıştır.

16

SAĞLIK İÇİN SPOR – ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI VOLEYBOL TURNUVASI

23-24.05.2022

Topluluğumuz 17 Öğrenci Topluluğunun katılımı ile Mühendislik Fakültesi Voleybol Sahasında Öğrenci Toplulukları Voleybol Turnuvası organize etmiştir.

17

SATRANÇ TURNUVASI

24.05.2022

Topluluğumuz Fen Edebiyat Fakültesi Genç Ofisinde öğrencilerimizin katılımı ile satranç turnuvası organize etmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2022, Çarşamba