Dört Etkinlik

Mukabele Okunması

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Lisân-ı Hâl Topluluğu olarak 11.04.2022 tarihinde başlayıp Ramazan Ayı boyunca  İslami İlimler Fakültesi B Blok Mescidi’nde  normal öğretimler için 12.00-13.00,  ikinci öğretimler için 15.00-16.00 saatleri arasında fakültemiz bayan hafızları tarafından hafta içi her gün olmak üzere mukabele okunmuş, Kadir Gecesi günü hatim duası yapılmıştır.

Tecvit ve Tashih-i Huruf dersleri

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Lisân-ı Hâl Topluluğu olarak 2021-2022 Bahar Dönemi’nde 26.02.2022-21.05.2022 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Merkezi’nde Ulu Cami İmam Hatibi Mehmet Ali Sarı ile Cumartesi günleri 13.00-16.00 saatleri arasında Tecvit ve Tashih-i Huruf dersleri verilmiştir. Öğrencilere tecvit kuralları ve harflerin mahreçleri uygulamalı bir şekilde ögretilmiştir.

Şifâ-i Şerîf Dersleri

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Lisan-ı Hâl Topluluğu olarak Çarşamba günleri saat 14.45'te, İslami İlimler Fakültesi Müzakere Salonu’nda Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Çakır ile Kadı İyaz’ın , Resûl-i Ekrem’in yüceliğini, ona gösterilmesi gereken saygıyı ve Resûlullah’ın Müslümanlar üzerindeki haklarını ortaya koyduğu Şifâ-i Şerîf eserinin şerhini öğrencilere okuttuk.

Ödüllü Bilgi Yarışması

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Lisân-ı Hâl Topluluğu olarak düzenlediğimiz, “Ödüllü Bilgi Yarışması” etkinliğimiz 20 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:30’da gerçekleştirilmiş olup, yarışmaya 35 katılımcı katılmış ve yarışmanın kazananlarına ödülleri Lisân-ı Hâl Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Tuğberk UĞURLU hocamız tarafından takdim edilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2022, Pazartesi