2016 Bizden Haberler

 

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİZDEN HABERLERİMİZ

1 - AŞURE İKRAMI

2 - ÇORBA İKRAMI

3 - ÇAY İKRAMI

4 - LOKMA İKRAMI

5 - ŞEKER İKRAMI

6 - ON KASIM

6 - ÖĞRENCİ KONSEY SEÇİMİ

 

 

 

 

====================

15 Temmuz Darbe Girişiminin İslam Coğrafyasında Yansımaları 

          Kütahya’da 3 gün boyunca devam edecek olan ’15 Temmuz Darbe Girişiminin İslam Coğrafyasında Yansımaları’ konulu konferans başladı. Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ve Kütahya İş Dünyası tarafından düzenlenen konferansa 33 ülkeden 52 bilim adamı katılıyor. Konferenste, 15 Temmuz’da Türkiye’yi siyasi, ekonomik ve kültürel yönden istikrarsızlaştırma amaçlı darbe girişiminin Türkiye ve İslam Coğrafyası’ndaki etkileri incelenecek. Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Bülent Cırık, “Ülkemizde gerçekleşmesi için önceden planlanan askeri, sivil ve diğer hazırlıklara rağmen darbenin başarısız olmasında tüm toplumun bütünleşerek siyasi ve ekonomik çevreler ile güvenlik güçlerinin ortak tepkilerinin en ince ayrıntılarına kadar inceleceyeğiz.Batı kaynaklı uluslararası medya üzerinden bu kalkışma ile ilgili oluşturulmaya çalışılan menfi algının gerçekleri yansıtmadığı dile getirilmesi ve 21. yüzyılın başından itibaren İslam ülkeleri üzerinde oynanan çoğu dış mihraklı yıkıcı girişimlerin bundan böyle başarısız kılınmasında 15 Temmuz darbe girişiminin önlenme biçimi bir model olarak ele alınması amacıyla uluslararası yoğun bir katılımla başladı.Konferansımızın sonuç bildirisinin ve konuşmaların, İngilizce-Arapça-Türkçe olarak yayınlanacaktır. Bu projemize desteklerinden dolayı Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’na, Kütahya Borsası’na Gediz, Simav ve Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odalarına, Kütahya Belediyesine teşekkür ederiz. Ticaret Odalarımızın projeyi destekleme konusundaki teşvik ve organize çalışmalarından dolayı Tavşanlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Efe’ye ayrıca teşekkür ederiz" dedi.


          Konferansa Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, İran, Afganistan, Tacikistan, Fas, Cezayir, Mısır, Sudan, Etiyopya, Somali, Nijerya, Nijer, Senegal, Libya, Tunus, Kamerun, Güney Afrika, Gana, Lübnan, Suriye, Irak, Filistin, Suudi Arabistan, Katar, Umman, Yemen, Bahreyn, Kuveyt, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Pakistan, Bangladeş, Hindistan, Endonezya, Malezya, Şili, Kolombiya, Bolivya ve Rusya Federasyonu’ndan 52 bilim adamı katılıyor. Konferansın açılışında DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı ve Vali Ahmet Hamdi Nayir birer konuşma yaptılar. Konferans, 26 Ağustos günü sonuç bildirgesi ile sona erecek.

 

====================

Kütahya Tasarım Teknokent Bilgilendirme Toplantısı

          Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Kütahya Tasarım Teknokent Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Hamdi Nayir, Milletvekili Şükrü Nazlı, Rektörümüz Prof.Dr.Remzi Gören, Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr.Şükrü Şentürk, Prof.Dr.Halis Aydemir ve Prof.Dr.Kaan Erarslan, Kütahya Tasarım Teknokent Müdürümüz Doç.Dr.Abdullah Akbulut, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ve Kütahya ekonomisine yön veren yatırımcılar, sanayiciler katıldı.

              Toplantıda Kütahya Tasarım Teknokent Müdürümüz Doç.Dr.Abdullah Akbulut ve yüklenici firma yetkilileri proje hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda 35 dönüm arazi üzerinde 4320 m2’lik binaya sahip olacak Kütahya Teknokent’te 35 büro, toplantı ve çok amaçlı salonlar olacak. AR-GE çalışmalarının yapılacağı Teknokent, Kütahya’nın ihtiyaçları doğrultusunda Kütahya’ya özel tasarım ile yapılacak. Ayrıca Kütahya Teknokent, Yeşil Bina Sertifikalı olacak.

 

====================

Demokrasi Kahramanları İle Kahvaltı

          Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulumuzda, gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz Şehitler Külliyesi Temel Atma Töreni’ne Üniversitemizin daveti üzerine gelen Demokrasi Kahramanlarımızdan Şerife BOZ, Mehmet KÖSE, Safiye BAYAT, Metin DOĞAN'ı Rektörümüz Prof.Dr.Remzi GÖREN ve Sağlık Kültür ve spor Daire Başkanı Doç.Dr.Ercan TAŞKIN'ın katkı ve katılımları ile konuk evimizde ağırlanmışlardır.

 

====================

Demokrasi Nöbetçilerine Pilav İkramı

          01 Ağustos 2016 günü Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Remzi GÖREN, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç.Dr Ercan TAŞKIN'ın katkıları ve Üniversitemiz Akedemik ve İdari personelimizin katılımları ile Demokrasi nöbeti tutan Kütahya halkımıza Özbek Pilavı ve ayran ikramı yapılmıştır.

 

====================

Üniversitemizde Bayramlaşma

          Üniversitemizde Bayramlaşma Töreni, Evliya Çelebi Yerleşkemiz Bedesten Fuayesi’nde gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halis Aydemir bayramlaşmaya katılan Dekanlarımız, Daire Başkanlarımız, akademik ve idari personelimiz ile bayramlaştı.

 

====================

İftarda Buluşma

          Rektörümüz Prof.Dr.Remzi GÖREN 16 Haziran 2016 tarihinde Bedestende akademik ve idari personel ailelerine iftar vermiştir. İftar öncesinde çocuklara yönelik şişme oyun parkurlarında eğlendirilmiş, osmanlı macunu, pamuk şeker ve balonlar ikram edilmiştir. Hacıvat ve Karagöz oyunuyla eğlendirilmiştir. İftar programına azami katılım olmuş, aileler memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.

 

====================

Üniversitemiz Bayan Hentbol Takımından Büyük Başarı

          Dumlupınar Üniversitesi bayan hentbol takımı Antrenör Doç.Dr.Aydın ŞENTÜRK ve İdareciler Dr.Tolga ŞİNOFOROĞLU ile Şb.Mdr.İlyas AKAR nezaretinde 16-21 mayıs 2016 tarihleri arasında Adana Çukurova Üniversitesinde yapılan Türkiye Üniversitelerarası Hentbol Süper Lig terfi müsabakaları sonucunda namağlup 1. olarak süper lige terfi etmiştir. Tüm takım oyuncularını ve teknik ekibi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

 

====================

Üniversitemiz Bay & Bayan Hentbol Takımlarının Başarısı

          Üniversitemiz Bay - Bayan Hentbol Takımları 25-30 Nisan 2016 tarihinde Manisa Celal Bayar Üniversitesinde düzenlenen Hentbol 1. Lig müsabakalarında antrenörlüğünü Doç.Dr.Aydın ŞENTÜRK'ün, Yardımcı Antrenörlüğünü Dr.Tolga ŞİNOFOROĞLU'nun yaptığı bayan hentbol takımımız namağlup 1., erkek hentbol takımımızda 3. olmuştur. Bayan hentbol takımımız bu başarı ile Mayıs ayında Adana Çukurova Üniversitesinde yapılacak olan Süper Lige terfi müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır. Takımımızın bu başarısında emeği geçen herkese ve Üniversitemiz yönetimine katkılarından dolayı teşekkür eder, tüm sporcu ve antrenörlerimizi tebrik ederiz. Başarılarının devamını dileriz.

 

====================

Uçurtma Şenliği

Üniversitemiz Tırmanma Duvarı Önünde Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu tarafından saat 12:00'da start verilen Uçurtma Şenliği öğrencilerin katılımı ile büyük coşku içinde geçmiştir.

 

=====================

Oryantiring Yarışması

                   Üniversitemiz Evliya Çelebi Kampüsünde Türkiye 14 Yaş ve Alt Yaş Grupları Oryantiring Yarışmaları gerçekleştirildi. Harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan spor olan Oryantiring yarışmalarına, ülke çapından gelen birçok genç sporcu, Türkiye’nin en güzel üniversite kampüslerinin başında gelen Evliya Çelebi Yerleşkemizde kıyasıya yarışma fırsatı buldu. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu genç sporcuları desteklemek için parkurda bulundu. Birbirinden güzel anlara sahne olan Oryantiring Yarışmalarında sporcular eğlenceli dakikalar yaşadı.

          Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu yarışmaya ev sahipliği yapan Üniversitemiz hakkında şunları söyledi: “Kütahya’da ve Dumlupınar Üniversitesi’nde olmaktan son derece mutluyuz. Dumlupınar Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bizleri çok iyi ağırladılar. Evliya Çelebi kampüsüne hayran kaldık. Dumlupınar Üniversitesi’nin Türkiye’nin en iyi kampüslerinden birine sahip olduğunu daha önceden duymuştuk. Bu yarışmalar vesilesi ile Dumlupınar Üniversitesi'ni ve kampüsü yerinde görme fırsatı bulduk. Bizlere bu imkânı veren Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür ederiz.”

          Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören şunları söyledi: “Dumlupınar Üniversitesi olarak genç sporcu kardeşlerimizi ağırlamaktan son derece mutluyuz. Dumlupınar Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası müsabakalara destek olmaya her zaman hazırız. Dumlupınar Üniversitesi sportif anlamda Türkiye’nin en güçlü altyapısına sahip üniversitelerinin başında gelmektedir. Spor müsabakalarına ve zeki, çevik ve ahlaklı sporculara Üniversitemizin kapısı her zaman açıktır.”

 

====================

Öğrenci Topluluk Danışmanları İstişare Toplantısı

          Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız (SKS) tarafından, Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleşkesi Yeni Konukevi Akademi Kulübü’nde, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız bünyesinde bulunan öğrenci topluluklarının 2016 yılı faaliyetleri için tüm topluluk danışmanı akademisyenlerin katılımı ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

       SKS Daire Başkanımız Doç. Dr. Ercan Taşkın yaptığı açılış konuşmasında, topluluk danışmanı akademisyenlerden 2016 yılında etkinlik çalışmalarının hızlandırılmasını isteyerek onlara her türlü maddi ve manevi desteğin verileceğini dile getirdi. Açılış konuşmasının ardından toplantıda 2015 yılında yapılan etkinliklerden görseller sunularak katılımcılar bilgilendirildi.

 

Son Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2021, Salı