Atatürkçü Düşünce Topluluğu

 

 

 

====================

Cumhuriyet Dönemi Bilim ve Aydınlanma

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 17 Aralık 2015 Perşembe günü saat 10.00’da Mühendislik Fakültesi’nde, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde ‘’Cumhuriyet Dönemi Bilim ve Aydınlanma’’ isimli fotoğraf sergisi gerçekleştirdik. Sergimizde Mustafa Kemal ATATÜRK, Aziz Sancar, Oktay Sinanoğlu, Afet İnan, Cahit Arf, Türkan Saylan, İsmail Hakkı Tonguç ve daha nice aydınlık bilim insanını öğrenci arkadaşlarımız ile buluşturduk. Etkinliğimiz saat 10.00 gibi başlayıp 18.00’a kadar devam etti. Katılım gösteren bütün üyelerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

        

====================

Toprağın Çocukları İsimli Film Gösterimi

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 11 Aralık 2015 Cuma günü saat 14.00’da bedestende yer alan sinema salonun da Sinema ve Fotoğrafçılık Topluluğu’nun desteği ile Cumhuriyet devriminin en önemli eğitim atılımlarından Köy Enstitülerini konu alan ‘’Toprağın Çocukları’’ isimli film gösterimini gerçekleştirdik. Daha sonrada Çanakkale Savaşı fotoğraf sergisini ziyaret ettik. Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, babasının ve büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün hatıralarını biz gençlere aktardı. Katılan tüm öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Mustafa Kemal’in yolunda durmadan, yorulmadan!

  

====================

Cumhuriyet Döneminde Eğitimde Modernleşme

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 9 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 14.00’da Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde, Arş.Grv.Bakko Mehmet BOZASLAN’ın katılımıyla SBU 5 sınıfında ‘’Cumhuriyet Döneminde Eğitimde Modernleşme‘’ isimli çalıştayımızı gerçekleştirdik.  Çalıştaya yaklaşık 45 arkadaşımız katıldı. ‘’Aydınlanma ayı’’ olarak belirlediğimiz Aralık ayında etkinliklerimiz devam edecektir. Topluluk içi eğitim çalışmamıza katılan tüm üyelerimize ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

  

====================

Anıtkabir, 1.Meclis Ziyaretlerimiz

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 29 Kasım 2015 cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 04.00’da eski otogar önünden iki otobüsümüz ile hareket ettik. Saat 9.30 civarından büyük önder Mustafa Kemal’in ebedi istirahat yeri Anıtkabir’e giriş yaptık. Burada ki programımızı 11.45 gibi bitirip Saat 15.00 civarında kurtuluş savaşımızın yönetildiği 1.Meclis’e yol aldık. Orada ki programımızı da 16.00 gibi bitirip Kızılay’a geçtik. 3 saatlik bir serbest zamanın ardından saat 19.40 civarında Ankara’dan ayrıldık. Manevi olarak çok yoğun, katılımın yüksek olduğu ve katılan arkadaşlarımızı ciddi anlamda etkileyen bir etkinliği gerçekleştirmiş olmanın huzuruyla Kütahya’ya döndük.

  

====================

Öğretmenler Günü

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 24 Kasım 2015 günü saat 10.30 civarın da yaklaşık 25 üyemiz ile SKS Daire Başkanlığı’nda toplandık ve gelen karanfillerin üzerine kırmızı kurdele ve topluluğumuzun logosunu yerleştirdik.  Daha sona fakültelere dağılmak üzere gruplara ayrıldık ve hiçbir öğretim görevlimizi aksatmadan Öğretmenler Günü’nü kutladık, karanfillerimizi dağıttık. Odasında bulamadığımız öğretim görevlilerimizin karanfillerini kapılarına yapıştırdık. Aldığımız güzel tepkiler ve her oda da sıcak karşılanmamız bize ne kadar önemli bir etkinliğe imza attığımızı bir kez daha hatırlattı. Bütün eğitim görevlilerine, öğretmenlere büyük önderin tarihi sözünü bir kez daha hatırlatıyoruz;

          Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. ( 25.08.1924, Öğretmenler Birliği Kongresi Üyelerine. )

                                                                                                                                                                                                             Mustafa Kemal ATATÜRK

        

====================

Cumhuriyet Yürüyüşü

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 29 Ekim Perşembe günü saat 15.00 da Akdemirler iş hanı önünde toplandık. Cumhuriyet aydınlarımızın fotoğrafları, trampetlerimiz, Türk bayraklarımız ve pankartlarımız ile birlikte yürümeye başladık. Halkımızın katılımı ve coşkulu sloganlarımız ile sevgi yolu girişine (Valilik önü) kadar yürüdük. Orada İstiklal Marşı’mızı okuduk ve olaysız bir şekilde dağıldık.  Mustafa Kemal’in yolunda gitmeye and içmiş Türk gençliği olarak, halkımız birlikte en büyük bayramımızı kutladık.

       

====================

Afiş Çalışması

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 28 Ekim tarihinde saat 10.30 civarında Fen Edebiyat Fakültesi kantininde yaklaşık 20 üyemiz ile buluştuk. 4’er li gruplar halinde merkez kampüste yer alan fakültelere dağıldık ve fakülte sekreterliğinin uygun gördüğü alanlarda afiş çalışmamızı gerçekleştirdik. Saat 14.00 civarında yenide Fen Edebiyat Fakültesi kantininde toplanıp etkinlik değerlendirmesi yaptık. Daha sonra dağıldık.

     

====================

Bağımsızlık Yürüyüşü

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 19 Mayıs 2015 günü büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a çıkışının 96.yılı dolayısıyla, topluluğumuz önderliğinde diğer siyasi kuruluşların ve halkın katılacağı flamasız bir halk yürüyüşü düzenledik. Yoğun katılım ile gerçekleşen yürüyüşümüz Sevgi Yolu başından(Akdemirler İş Hanı) saat 15.30 civarından başlayıp saat 16.30 civarında Sevgi Yolu sonunda(Valilik önü) son buldu.

        

====================

 

Mehmet Perinçek Konferansı

          Üniversiteniz Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 15 Mayıs tarihinde İİBF Amfai-2 salonunda İstanbul Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Araştırma Görevlisi, Talat Paşa Komitesi sekreteri tarihçi ve hukukçu Dr. Mehmet Perinçek'in katılımıyla gerçekleştirdiğimiz sözde Ermeni soykırımı yalanı konulu, ''Soykırım Yapmadık Vatan Savunduk'' isimli konferansımızda saat 15.20 civarından başlamış ve 17.30 civarında son bulmuştur. Konuşmacı hocamız, konferansa elindeki belge ve dökümanları katılanlara sunarak başlamış, son bölümde ise konferans soru-cevap şeklinde devam etmiştir. Ermeni Soykırımı yalanı karşısında dik durmak ve boyun eğmemek, vatansever gençlerin en büyük görevlerinden birisidir.

              

====================

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 1 Mayıs tarihinde İşçi ve Emekçi Bayramını kutlamak için alanlardaydık. Üyelerimize hiçbir siyasi parti veya siyasi kuruluşun arkasında katılma çağrısı yapmadık. Topluluk olarak yaptığımız tek çağrı; Türk bayrağını al, alana gel oldu. Yönetim kurulumuzun ve aktif üyelerimiz çoğunluğunun aldığı karar doğrultusunda, ADT adı altında alana çıkmamızın doğru olmayacağı, isteyen arkadaşlarla Türkiye Gençlik Birliği korteji arkasında alana çıkacağımız kararını aldık. Eski otogar önünden saat 10.00 gibi başlayan yürüyüş, vazonu meydanında(Zafer Meydanı) saat 15.00 gibi son bulmuştur. Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak vatansızlaştırmaya ve taşeronlaştırmaya karşı her zaman ellerimizde Türk bayrakları ile alanlarda olacağız!

        

====================

25 Nisan Sergi Etkinliği

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyesi ve aynı zamanda Türkiye Gençlik Birliği üyesi  arkadaşlar ile birlikte saat 11.00 civarında Sevgi Yolu Evkur önünde buluştuk. Emperyalist devletlerin büyük Türk milleine boyun eğdirmek için yüz yıldır farklı süreçlerde önümüze koydukları sözde Ermeni Soykırımı yalanını çürütmek, bu yalanı halkımıza anlatmak için ''Soykırım Yapmadık Vatan Savunduk'' isimli fotoğraf sergimizi gerçekleştirdik. Cezayir, Bosna, Filistin; Karabağ gibi yerlerde yaşanan insanlık suçlarına ve katlialara gözünü kapatan emperyalistler, 100 yıllık bir yalan ile koskoca millete diz çöktürmek istemektedir. Silahlanan, köylerde çoluk çocuk demeden masumları öldüren Ermeni çeteleri adeta tarih sahnesinden kasıtlı olarak silinmektedir. Soykırım arayanlara bu şanlı milletin tarihine değil, dönüp kendi tarihlerine bakmalıdır.
Türk Gençliği olarak bu yalanı kabul etmiyoruz! Soykırım yapmadık, vatan savunduk!

        

======================

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Etkinliği

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 23 Nisan tarihinde Sevgi Yolu Evkur önünde Türk bayraklarımız ve Atatürk portlerimiz ile saat 11.30 civarında standımızı açtık. Standımız da çoçuk bayramının anlamını yaşatacak 60 tane kitap ve ulusal egemenliğimizin en büyük sembolu olan Türk bayragımızın üzerinde bulundugu kırmızı balonlar dağıttık. Özelikle çocuklarla birlikte yaptıgımız yüz boyama etkinliklerimiz çok ilgi gördü. Hava soğuk olmasına rağmen özellik ufak kardeşlerimizn ilgisi bizi son derece menun etti: Milli bayramlarımıza çok daha sıkı şekilde sarılmamız gereken bu dönemde küçük kardeşlerimizn gelerek Türk bayraklarını, büyük önder Atatürk'ün resimlerini öpmeleri içimizde ki umudu perçinleyen sahneler olarak hatıramıza kazındı.

        

====================

Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak saat 07.00 civarında, 90 arkadaşımız ile birlikte 18 Mart'ta Çanakkale'deydik. Bigalı köyünden başlayan yürüyüşümüzü bütün engellemelere, yanlış yönlendirmelere rağmen ciddi bir azim ve kararlılıkla gerçekleştirmeye çalıştık. 57.Alay Şehitliği'ni ve Conk Bayırı'nı yürüyerek gezdik. 200 aracı bulan kuyruklara ve yasaklara rağmen Türk gencinin iradesini gösterdik! Saatlerce bekletildik, kilometrelerce yürümek zorunda kaldık ama yorulmadık! Şehitliğin sembolü olan Abide'ye siyasi protokoller bahane edilerek girmememiz için her şey yapıldı. Kötüsüyle iyisiyle bir etkinliğimiz bitirdik. Tüm olumsuzluklara rağmen buradan bir mesaj verdik; "Türk genci Cumhuriyet'in ve vatanın yılmaz bekçisidir! 100 yıl öncede siperdeydik, 100 yıl sonrada siperde olacağız!"

              

====================

Afiş ve Stand Çalışması

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 9 Mart- 17 Mart tarihleri arasında her gün (Cumartesi-Pazar hariç) saat 10.00 civarlarında sırasıyla Mühendislik Fakültesi-Fen Edebiyat Fakültesi-İİBF-Güzel Sanatlar Fakültesi-Eğitim Fakültesi ve UBYO kantinlerinde stand ve afiş çalışmalarında görev alacak üye arkadaşlar ile buluştuk. Daha sonra afişlerle birlikte 3-4 kişilik gruplar halinde fakültelere/bedestene dağıldık ve afiş çalışmamıza başladık. Diğer arkadaşlar standlar da kalarak gelen öğrenciler ile ilgilendi. Fakülte sekreterlerinin izin verdiği alanlarda afiş çalışmamızı yaptık. Gün sonlarında hep birlikte yaptığımız çalışmayı değerlendirdik, yorumladık ve dağıldık. Afiş çalışmamız sırasında yaklaşık 20 üye arkadaşımız görev aldı ve SKS'de izinli A3/A2 boyunta afişler kullandık.

        

=====================

"Dönmeyi Düşünmediler" Fotoğraf Sergisi

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak saat 11.00 civarında Fen Edebiyat Fakültesi C Blok’ta buluştuk. DPÜ ADT olarak emperyalizme karşı vatan mücadelesi konulu "Dönmeyi Düşünmediler" sergisi gerçekleştirdik. Sergide Çanakkale kahramanlarına ait 20 fotoğraf kullandık. Öğrenci arkadaşlarımızın katılımı bizi gayet memnun etti. Atatürk gençliği yasakları tanımıyor ve 18 Mart'ta Çanakkale'ye gidiyor! Mustafa Kemal'in yolunda yılmadan, yorulmadan...

        

====================

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Afiş Çalışması

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak saat 13.00 civarında Mühendislik Fakültesi kantininde afiş çalışmasında görev alacak üye arkadaşlar ile buluştuk. Daha sonra afişlerle birlikte 3-4 kişilik gruplar halinde fakültelere/bedestene dağıldık ve afiş çalışmamıza başladık. Fakülte sekreterinin izin verdiği alanlarda afiş çalışmamızı yaptık ve saat 16.00 civarında İİBF Kantininde buluştuk. Yaptığımız çalışmayı değerlendirdik, yorumladık ve dağıldık. Afiş çalışmamız sırasında yaklaşık 20 üye arkadaşımız görev aldı ve SKS'de izinli A3/A2 boyunda afişler kullandık.

     

====================

Rennan Pekünlü Aydınlanma Sergisi

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 19 Aralık 2014 tarihinde saat 10.00 civarında İİBF kantininin girişinde sergi çalışmasında görev alacak üye arkadaşlar ile buluştuk. Daha sonra kantinin girişinde saat 10.30 gibi sergimizi kurduk. Saat 13.00 civarında havanın biraz soguk olması sebebiyle sergimizi içeriye taşıdık. Saat 17.30 civarında sergimizi toplamaya başladık ve kantinden kaldırdık. Daha sonar arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmayı değerlendirdik, yorumladık ve dağıldık. Sergi çalışmamız sırasında yaklaşık 15 üye arkadaşımız görev aldı ve sergimizde SKS’den izinli aydınların isimlerini kullandık.

           

====================

Ulusal ADT/K Çalıştayı

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyeleri olarak 12 Aralık 2014 tarihinde saat 09.00 civarında Sakarya otogarına indik ve ön çalıştayda görevli arkadaşlar ile buluştuk. Daha sonra Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezine geçtik. Sırasıyla ön çalıştayda daha önce belirlenen gündemleri değerlendirdik, yemek arası verdik ve sonrasında serbest kürsü ile ön çalıştaya devam ettik. Ardından çalıştayı bitirdik. Daha sonar arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmayı değerlendirdik, yorumladık ve Sakarya otogarına gitmek için dağıldık. Otogardan otobüse binerek Kütahya’ya döndük.

       

====================

Anıtkabir Ziyareti & Gezisi

            Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 10 Kasım 2014 gecesi saat 03.00'da eski otogarın önünde buluşarak otobüse bindik ve Ankara'ya hareket ettik. Saat 08.00 gibi Tandoğan metrosunun orada bulunan toplanma yerine vardık ve halkla birlikte Anıtkabire yürümek için beklemeye başladık. Saat 10 gibi yürüyüşe geçtik ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktık. Anıtkabir'de üyelerimize serbest zaman verdik. Saat 12.30 gibi üye arkadaşlarımız ile birlikte, daha önce randevu aldığımız bağımsız milletvekili Emine Ülker Tarhan'ı ziyaret etmek için İsmet İnönü Paşa'nın mezarında buluştuk ve meclise doğru harekete geçtik. Saat 14.00 gibi değerli vekilimiz Emine Ülker Tarhan ile buluştuk ve 1 saat süren güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Daha sonra oradan Kızılay'a geçtik ve 1.5 saat süren bir serbest zamanımız oldu. Saat 17.30 civarında otobüsle bulusma yerimize gittik ve otobüse binip Kütahya'ya harekete geçtik. 22.00 civarı Kütahya'ya indik ve evlerimize dağıldık.

        

=====================

Öğretmenler Günü

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 24 Kasım 2014 tarihinde saat 13.00 civarında Mühendislik Fakültesi kantininde afiş çalışmasında görev alacak üye arkadaşlar ile buluştuk. Daha sonra afişlerle birlikte 3-4 kişilik gruplar halinde fakültelere/bedestene dağıldık ve afiş çalışmamıza başladık. Fakülte sekreterinin izin verdiği alanlarda afiş çalışmamızı yaptık ve saat 16.00 civarında İİBF Kantinide buluştuk. Yaptığımız çalışmayı değerlendirdik, yorumladık ve dağıldık. Afiş çalışmamız sırasında yaklaşık 20 üye arkadaşımız görev aldı ve SKS'de izinli A3/A2 boyunta afişler kullandık.

        

====================

Cumhuriyet Haftası

          Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 29 Ekim 2014 tarihinde saat 13.00 civarında Fen Edebiyat Fakültesi kantininde afiş çalışmasında görev alacak üye arkadaşlar ile buluştuk. Daha sonra afişlerle birlikte 3-4 kişilik gruplar halinde fakültelere dağıldık ve afiş çalışmamıza başladık. Fakülte sekreterinin izin verdiği alanlarda afiş çalışmamızı yaptık ve saat 16.00 civarında İİBF Kantinide buluştuk. Yaptığımız çalışmayı değerlendirdik, yorumladık ve dağıldık. Afiş çalışmamız sırasında yaklaşık 20 üye arkadaşımız görev aldı ve SKS'de izinli A3/A2 boyunta afişler kullandık.

        

====================

             Üniversitemiz Atatürkçü Düşünce Kulübü; 06 Mart 2012 Salı günü Kulüp Üyesi 44 öğrencinin katılımı ile Ankara (Anıtkabir, Eski Meclis, Yeni Meclis) gezisi düzenlemiştir. 

=====================

          Üniversitemiz Atatürkçü Düşünce Kulübü; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin 03-04 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlediği “13. Geleneksel Demokratik Cumhuriyet Üniversiteleri Platformu-Öğrenci Kongresi”ne, kulüp üyesi 2 öğrenci ile katılmıştır. 

Son Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2023, Cuma