BESLENME HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

 

 

          ÖÄžRENCİ YEMEK BURSU BAÅžVURU FORMU

          BURS BAÅžVURU ve DEÄžERLENDİRME TAKVİMİ

ÖÄžRENCİ YEMEK YARDIMI ÇALIÅžMA TAKVİMİ

14 – 17 Åžubat 2022

Birimlerde gerekli duyuruların yapılarak müracaatların alınması

18 Åžubat 2022

BaÅŸvuru yapan öÄŸrencilerin Birim Burs Komisyonunca deÄŸerlendirilmesi.

21 – 22 Åžubat 2022

Kontenjan dahilinde belirlenen öÄŸrenci listelerinin ve evraklarının SaÄŸlık Kültür ve Spor Daire BaÅŸkanlığı’na gönderilmesi.

23-24-25 Åžubat 2022

Yemek yardımından yaralanacak öÄŸrencilerin otomasyon sistemine tanımlanması iÅŸlemlerinin yapılması

28 Åžubat 2022

Seçilen öÄŸrencilerin yemek yardımından yararlanmaya baÅŸlamaları.

NOT: Åžehit ve Gazi yakını veya engelli olan öÄŸrencilerimiz baÅŸvuru formlarını SaÄŸlık Kültür ve Spor Daire BaÅŸkanlığı’na teslim edeceklerdir.

 

 

BESLENME HİZMETLERİ ÅžUBE MÜDÜRLÜÄžÜ  
       
Ünvan Adı Soyadı IP - Tel E-Posta
Åžube Müdürü Metin ÖZBEK 1377 metin.ozbek@dpu.edu.tr
Diyetisyen Elif DADAK YILDIRIM 1330 - 1394 elif.dadak@dpu.edu.tr
Diyetisyen Nebiye Gülçin DENİZ 1329 - 1395 nebiyegulcin.deniz@dpu.edu.tr
Bilgisayar İşletmeni Mevlüt AKKUÅž 1391 mevlut.akkus@dpu.edu.tr
Memur İhsan AKTÜRK 1334 ihsan.akturk@dpu.edu.tr
Memur Hüseyin KESGİN 1317 huseyin.kesgin@dpu.edu.tr
Memur Tolga KELEÅž 1370  
Memur Ali Rıza IŞIK 1336 aliriza.isik@dpu.edu.tr
Memur Bekir AKTAÅž 1336 bekir.aktas@dpu.edu.tr
Hizmetli Mehmet GÖKÇEN 1337 mehmet.gokcen@dpu.edu.tr
Hizmetli Mustafa KOLAT 1336 mustafa.kolat@dpu.edu.tr
Memur Veli Zeki ERTÜMÜR 1348 velizeki.ertumur@dpu.edu.tr
       
  MUTFAK MAL KABUL 1393  
       

 

Üniversitemiz kuruluÅŸundan bu yana SaÄŸlık Kültür ve Spor Dairesi BaÅŸkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öÄŸrencilere yönelik hizmetlerin en önemlilerinden biri beslenme hizmetidir. Bu hizmeti gerçekleÅŸtirirken en önemli faktörün insan saÄŸlığı olduÄŸunun bilincinde olup, öÄŸrencimize yönelik saÄŸlıklı ve hijyenik ortamı saÄŸlayan, en iyi koÅŸullarda hazırlanmış, kiÅŸinin günlük alması gereken besin öÄŸelerinden oluÅŸan menü sunulmaktadır.

Yemek hizmeti, Beslenme Hizmetleri Yönetim Kurulu kararı ile yapılan alımlar 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale SözleÅŸmeleri Kanunu hükümlerine göre yapılmakta olup; yüklenici firmanın mutfağında piÅŸirilen yemekler Evliya Çelebi YerleÅŸkesinde yer alan Bedesten ve Güzel Sanatlar Fakültesi Yemekhanesi, Germiyan YerleÅŸkesi yemekhanesine ve AltıntaÅŸ Meslek Yüksekokulu yemekhanelerine sevk edilerek, öÄŸrencilerimize temiz sakin bir ortamda gerçekleÅŸtirilmektedir.

ÖÄŸrencilerimiz için hazırlanan yemek menüleri öÄŸrencilerin günlük kalori ve protein ihtiyaçları, (kadınlar için ortalama günlük 1800-2000 kcal, erkekler için 2200-2500 kcal ) mevsim koÅŸulları, yemeklerin birbiri ile uyumu ve çeÅŸitliliÄŸi göz önünde bulundurularak, SaÄŸlık Kültür ve Spor Dairesi BaÅŸkanlığı bünyesine görevli Diyetisyen, Gıda Mühendisi ve Gıda Teknikeri ile yüklenici firmanın Gıda Mühendisi tarafından ortaklaÅŸa çalışma yapılarak öÄŸrenci talebi ve yoÄŸunluÄŸuna göre belirlenerek hazırlanmaktadır.

Yüklenici mutfağında piÅŸirilen yemeklerin denetim ve kontrolleri baÅŸkanlığımız denetim komisyonu tarafından rutin aralıklarla yemek piÅŸirme ve hazırlamada kullanılan hammadde ve malzemelerin alımından baÅŸlayıp,  depoların tertip düzen ve depolama ÅŸartlarına uygun olup olmadığı, kullanılan malzemelerin temiz ve hijyen koÅŸullarına uygun olup olmadığı, personelin temizlik ve hijyen kurallarına uyup uymadığı gibi yemeÄŸin sunulma aÅŸamasına gelene kadar tüm kritik kontrol noktalarında yapılmakta, yapılan denetimler tutanak altına alınmaktadır. Denetim neticesinde gerekli olduÄŸu hallerde firma ile imzalanmış sözleÅŸme hükümleri gereÄŸi; sözlü, yazılı uyarı ve cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

ÖÄŸrenci yemekhanelerine sevk edilen yemekler ise yemek saatinden en az 1 saat öncesinden Diyetisyen, Gıda Mühendisi ve Gıda Teknikeri tarafından duyusal analizleri (görünüÅŸ-tat-koku- kıvam vs.) yapılarak servise sunulmaktadır. PiÅŸirilen yemekler  tat, görünüÅŸ, koku, kıvam bakımından uygun bulunmadığı takdirde yeni bir alternatif menü ile deÄŸiÅŸtirilmektedir.  Ayrıca menüde yer alan herhangi bir kap yemeÄŸin bitmesi halinde, yemek hizmeti takviye yemeÄŸin taşınma süresi göz önünde bulundurularak en fazla 15 dk durdurulabilmektedir. Bu süre içerisinde yüklenici firma biten yemeÄŸin aynısını veya muadilini getirerek yemek servisi devam ettirilir. Belirtilen süre içerisinde yemek takviyesinin yapılamadığı durumlarda ise kalan 3 kap yemek, öÄŸrenciye ücretsiz olarak servis edilmektedir.

Yemek servisinde çalışan personel temiz iÅŸ kıyafetleriyle, bone, eldiven ve kolluk kullanarak çalışmaktadır.

Yemekhanelerde görev yapan Diyetisyen, Gıda Mühendisi ve Gıda Teknikeri yemek dağıtımı esnasında da prop termometrelerle yemeklerin sıcaklık derecelerini, porsiyon miktarlarını kontrol etmektedir. Ayrıca öÄŸrencimizin porsiyonunu kendisi kontrol edebilmesi adına da yemekhane giriÅŸlerinde o günkü standart porsiyon numune tepsisi bulunmakta, öÄŸrencimiz kendi tepsisindeki porsiyon ve numune tepsisindeki porsiyon miktarını karşılaÅŸtırabilmektedir.

Yemekhanenelerde öÄŸrenci, servis tepsisini, çatal ve kaşığını kendisi alarak yemek self servis olarak yapılmaktadır. Yemek sonrası her öÄŸrenci kendi servis tepsisini bulaşık toplama bölümüne bırakmaktadır. Yemek servisi sürdüÄŸü sürece masalardaki eksiklikler (masaların temizliÄŸi, tekrar servise hazır hale getirilmesi) yemekhaneden sorumlu (meydancı) yüklenici firmanın servis elemanları tarafından yapılmaktadır.

Üniversitemiz bünyesinde hizmet veren tüm yemekhanelerimizde elektronik turnike sistemi kullanılmakta olup; öÄŸrenci kimlik kartlarına tanımlanan yazılım ile turnikelerden elektronik kart sistemi ile geçiÅŸ yapılmaktadır.

Üniversitemiz I. ve II. öÄŸretim öÄŸrencileri öÄŸle / akÅŸam günlük bir öÄŸün öÄŸrenci katkı payı ödeyerek 4 kaptan oluÅŸan yemek hizmetinden faydalanır. Aynı gün içerisinde 2.kez öÄŸün tüketmek isteyen öÄŸrenciler ise (katkı payı olmaksızın) ihale bedelinin tamamını ödeyerek yemek hizmetinden faydalanır. ÖÄŸle/AkÅŸam YemeÄŸi aÅŸağıdaki saatler arasında verilir.

I. ÖÄŸretim öÄŸrencileri için (ÖÄŸle) yemeÄŸi: 11.30 – 13.30 

II. ÖÄŸretim öÄŸrencileri için (AkÅŸam) yemeÄŸi: 16.30 – 18. 30

Bu saatler dışında kesinlikle yemek servisi yapılamaz.

Merkezi Birimlerde; yemek hizmetinden ortalama günlük öÄŸle 3500, akÅŸam 1500 öÄŸrenci elektronik kartlarını kullanarak faydalanmaktadır.

Her akademik yılın başında geçmiÅŸ yıllardaki uygulamalar, gözlenen ihtiyaçlar ve elde edilen performanslar ile bütçe imkanları ve 2547 sayılı YükseköÄŸretim Kanunun 46. Maddesinde belirtilen sınırlar dikkate alınarak, Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen gelir düzeyi düÅŸük ve baÅŸarılı olan 250 (ikiyüzelli )öÄŸrenci yemek bursu alarak ücretsiz yemek hizmetinden faydalanmaktadır.

Üniversitemiz ilçelerinde bulunan Fakülte ve Meslek Yüksekokulu öÄŸrencilerimizin yemek hizmet ihaleleri de  baÅŸkanlığımız tarafından yapılarak merkezi birimlerde bulunan öÄŸrenciler ile aynı kalite ve standartlarda yemek hizmetinden  faydalanmaları saÄŸlanmaktadır. İlçe birimlerde ortalama günlük 800-1000 öÄŸrenci yemek hizmetinden yararlanmaktadır.  Merkezi ve ilçe birimlerinde aylık olarak aynı menüler kullanılmaktadır. Fakülte ve Meslek Yüksekokullarındaki yemek hizmetinin belirli standartlarda yürütülebilmesi için rutin denetimler baÅŸkanlığımız tarafından gerçekleÅŸtirilmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2022, Çarşamba