Bıçak ve Ekipmanlar

Profesyonel Mutfaklarda Bıçak ve Ekipmanlar

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Gastronomi Topluluğu; 21 Kasım 2022 tarihinde Pirge Bıçak Akademisi katılımı ve Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin desteğiyle “Profesyonel Mutfaklarda Bıçak ve Ekipmanlar” konulu seminer gerçekleştirdi. TUBİF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağca ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Ceylan'ında katıldığı seminerde, Pirge Bıçak Akademisi Sosyal Sorumluluk ve Projeler Yöneticisi Sayın Tankut Paçacı bıçağın üretim aşaması, bıçağın yapısı, mutfakta kulanım yerine göre çeşitleri, bıçak tutuş şekilleri, mutfakta kullanılan ekipmanların kullanım yerine göre renk kodlarını, doğrama tekniklerinde bıçağın önemini, bıçak bilenirken dikkat edilmesi gereken noktalar ve bıçakların temizlenirken dikkat edilmesi gereken konular, pastacılıkta kullanılan kesici aletler ve ekipmanlar konusunda bilgilerini öğrenciler ile paylaştı. Seminer esnasında konu ile ilgili Sayın Paçacı'nın yönelttiği soruları doğru bilen ilk 3 öğrenciye Pirge bıçaklarından hediye edildi. Etkinlik sonrasında ise öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür edilerek; Sayın Paçacı'ya plaket takdimi DPÜ Gastronomi Topluluğu Başkanı Cansu İşeri tarafından gerçekleştirildi.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2022, Pazartesi