Eğitim Zirvesi

Kütahya'da Eğitim Zirvesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğu paydaş topluluklarla birlikte Kütahya Gençlik Merkezi Spor Salonunda 3.Eğitim Zirvesi etkinliğini düzenledi. Zirveye Global Teacher ödülü alan Caner Sarıoğlu, Eğitsel Oyunlar Akademisi kurucusu Resul Aydoğan ve Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mustafa Tayar konuşmacı olarak katılım sağladı. 

"Bugün Geleceğe Umutla Bakıyoruz"

Zirve selamlama konuşmasını gerçekleştiren topluluk danışmanı Prof.Dr.Fulya TOPÇUOĞLU ÜNAL, "gençlerimizin eğitim için seferber olması geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor ve bugün geleceğe umutla bakıyoruz" diyerek katılımcı ve organize eden öğrencileri tebrik etti. Zirvede topluluklar adına selamlama konuşmasının Topluluk Başkanı Abdülmuttalip ŞAHAN gerçekleştirdi.

"Eğitim Gelişimdir!"

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DPÜ Rektörü Prof.Dr.Kâzım UYSAL, öğrenci topluluklarının bir araya gelerek gerçekleştirdiği etkinlik dolayısıyla tebrik ederken misafir konuşmacılara teşekkürlerini iletti. Eğitimin önemine değinen Prof.Dr.Uysal, "eğitimde ne kadar ileriye gidersek o kadar güzel işler yaparız, eğitim gelişimdir." diyerek özellikle ortak çalışmalarla elde edilen çalışmalara değindi.

Konuşmalar sonrası sahne alan Yeni Nesil Öğretmen Caner SARIOĞLU, eğitimde yenilik, oyunların önemi ve öğrenciye yaklaşımı ele alırken, öğretmenliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamış oldu. Katılımcılara sunum yapmanın yanısıra çeşitli oyunlarda oynatan SARIOĞLU, Global Teacher olmanın sırrını anlattı. Caner SARIOĞLU'nun ardından sahnede yerini alan Eğitsel Oyunlar Akademisi kurucusu Resul AYDOĞAN katılımcılara renkli ve etkin bir sunum gerçekleştirdi. Eğitsel Oyunlar Akademisinin çalışmalarını ve başarı öyküsünün yanısıra katılımcılara eğlenceli oyunlar da oynatmayı ihmal etmedi.

Etkili Sunum Teknikleri eğitimi ile sahnede yerini alan Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mustafa TAYAR, etkili sunumda nelere dikkat edilmesinin yanısıra, gelişimin önemine değinen Prof.Dr.Tayar; kariyer planlamasında üniversitenin önemine ve aynı zamanda kişisel gelişimin rolüne de değindi. Etkinlik sonrası sahnede yerini alan Müzik Topluluğu katılımcılara keyifli bir müzik dinletisi yaşattı.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2022, Çarşamba