Arıcılık Topluluk Etkinlikleri

Arı Dergisi

01.04.2022 tarihinde “Arı Dergisi” nin nisan sayısı çıkarıldı. Nisan sayısında toprak biyokimyası, ağaç biyokimyası, arılar doğaya nasıl katkı sağlar?,  Bizlere ne gibi yararları vardır? adlı konu başlıkları çalışıldı. Ve ayrıca ilk sayısı olma özelliğini barındırmaktadır. Üniversitenin web sitesinden e-dergi olarak yayınlanmıştır.

01.05.2022 tarihinde “Arı Dergisi” nin mayıs sayısı çıkarıldı. Mayıs sayısında bal türleri (Lavanta Balı, Çam Balı, Ayçiçek Balı, Geven Balı, vb.) konuları çalışıldı. Üniversitenin web sitesinden e-dergi olarak yayınlandı.

Arıların Sesi Ol

20.04.2022 tarihinde saat 15.00-16.00 saatleri arası Kütahya Kılıçarslan Lisesi’nde topluluk danışmanımız Öğr. Gör. Sema ÇETİNKAYA ve topluluk üyelerimizin konuşmacı olarak katılım sağladığı “Arıların Sesi Ol!” adlı sunum gerçekleştirildi. Sunumda arıların morfolojisi, homeopati ve agrohomeopi, propolis, arı zehri konularından bahsedildi. Lise öğrencileriyle söyleşi tadında bir sunum gerçekleştirildi.

22.04.2022 tarihinde saat 11.00’da Kütahya Özel Eğitim Anaokulu’nda engelli çocuklarla etkinlik yapıldı. Program akışı aşağıdaki gibidir; 10.30’da Sağlık Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı’nın sağladığı araçla üniversiten Kütahya Özel Eğitim Anaokuluna gidildi. 11.00-12.00 arası engelli çocuklarla birlikte boyama yapıldı, oyun oynandı ve arılar anlatıldı. 12.00-14.00 arası okulda engelli çocuklarla birlikte çiçek dikimi yapıldı.

10.05.2022  tarihinde saat 15.00-16.00 saatleri arası Kütahya Bahçeşehir Koleji’nde topluluk danışmanımız Öğr. Gör. Sema ÇETİNKAYA ve topluluk üyelerimizin konuşmacı olarak katılım sağladığı “Arıların Sesi Ol!” adlı sunum gerçekleştirildi. Sunumda arı morfolojisi, arı zehri ve onkoloji, arı zehri ve botoks konuları anlatıldı. Lise öğrencileriyle söyleşi tadına bir sunum gerçekleştirildi.

13.05.2022 tarihinde saat 15.00-16.00 saatleri arası Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi’nde topluluk danışmanımız Öğr. Gör. Sema ÇETİNKAYA ve topluluk üyelerimizin konuşmacı olarak katılım sağladığı “Arıların Sesi Ol!” adlı sunum gerçekleştirildi. Sunumda arı morfolojisi, arılar ve mimari, arılar ve robotlar, arı anatomisi gibi konular anlatıldı. Lise öğrencileriyle söyleşi tadında sunum gerçekleştirildi.

17.05.2022 tarihinde saat 15.00-16.00 saatleri arası Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Risk Topluluğu ile birlikte Doç. Dr. Nilüfer DALKILIÇ’ında konuşmacı olarak katıldığı ayrıca topluluk danışmanımız Öğr. Gör. Sema ÇETİNKAYA ve topluluk üyelerimizin konuşmacı olarak katılım sağladığı “Arıların Sesi Ol!” adlı sunum gerçekleştirildi. Sunumda Risk Topluluğu danışmanı Doç. Dr. Nilüfer DALKILIÇ risk, sigortacılık ve arıcılık sigortsı gibi konulardan bahsederken arıcılık topluluğu olarak arı morfolojisi, homeopati-agrohomeopati, bombus arıları ve hızlandırılmış tarım, şehirde arıcılık, arı zehri ve meme kanseri ve İbn-i sina ve reçeteleri konuları anlatıldı.

24.05.2022 tarihinde saat 15.00-16.00 saatleri arası Kütahya Lisesi’nde topluluk danışmanımız Öğr. Gör. Sema ÇETİNKAYA ve topluluk üyelerimizin konuşmacı olarak katılım sağladığı “Arıların Sesi Ol!” adlı sunum gerçekleştirildi. Sunumda arı morfolojisi, arı zehri ve onkoloji, bal mumu konuları anlatıldı. Lise öğrencileriyle söyleşi tadında bir sunum gerçekleştirildi.

27.05.2022 tarihinde saat 15.00-16.00 saatleri arası Kütahya Kırklar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde topluluk danışmanımız Öğr. Gör. Sema ÇETİNKAYA ve topluluk üyelerimizin konuşmacı olarak katılım sağladığı “Arıların Sesi Ol!” adlı sunum gerçekleştirildi. Sunumda arı morfolojisi, arı sütü ve kanser, arı kovanı havası ve etkileri, api air bag konuları anlatıldı. Lise öğrencileriyle söyleşi tadında bir sunum gerçekleştirildi.

Zafer Bilim ve Kültür Şenliği

12.05.2022-13.05.2022 tarihleri arasında Tırmanma Duvarı önünde kurulan  Zafer Bilim ve Kültür Şenliği’ne katılım sağlandı. Fen-Deney Atölyesinde görev alındı. Arıların doğadaki hayatı, arılar ve ilham alınan robotlar, arılar ve yapay zeka ve çocuklar için arılar ile ilgili çizgi film gibi kısa videolar gösterildi. Gelen misafirlere patlamış mısır ikramı yapıldı ve arılar anlatıldı.

Dünya Arı Günü Şenliği

20.05.2022 tarihinde saat 14.30-17.30 saatleri arasında Kütahya Zübeyde Hanım Anaokulu’nun da katılımıyla Tırmanma Duvarı önünde Dünya Arı Günü Şenliği yapıldı. 14.30-14.50 arası topluluk üyemiz açılış konuşması yaptı. 14.50-15.15 arası topluluk üyelerimizin ve Kütahya Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin  irlikte hazırladığı dans gösterisi yapıldı. 15.15-15.45 arası Minorel adlı müzik grubu şarkılar söyledi. Aynı zamanda ballı ekmek ikramı yapıldı. 15.45-16.15 arası Kütahya Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri ile birlikte boyama etkinliği yapıldı. 16.15-17.15 arası Minorel adlı müzik grubu şarkılar söyledi. Aynı zamanda  kurabiye ikramı yapıldı. 17.15-17.30 arası topluluk danışmanımız Öğr. Gör. Sema ÇETİNKAYA tarafından kapanış konuşması yapıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2022, Çarşamba