Başarıya Ulaşmak Zor Ama Kestirme Bir Yol Biliyorum

Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Sinema ve Fotoğrafçılık Topluluğu tarafından 10 Mayıs 2017 tarihinde “Başarıya Ulaşmak Zor ama Kestirme Bir Yol Biliyorum.” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Tosun’un açılış konuşmasıyla başlayan söyleşide keyifli anlar yaşandı. Genel olarak programın yapısı ve ilerleyişi hakkında bilgi veren Mehmet Tosun, sözü Seksenler dizisi senaristi Birol Güven’e devretti. Türkiye’deki dizi sektörünü ve bu dizilerin televizyonlarda yayınlanma sürecinden söz eden Birol Güven, Türkiye’deki dizilerin uzun olma sebebini kısa bir anı ile dinleyicilere anlattı. Türk dizilerinin diğer ülkeler arasındaki yerinden ve Arap ülkelerinin bu dizilere olan ilgisinden söz eden Birol Güven’in ardından sözü Seksenler dizisinin suskun oyuncusu ve aynı zamanda müzisyeni olan Aydın Sarman aldı. “Müzik ile dizinin bağlantısı nedir?” ve “Müziğin ritmi diziyi nasıl etkiler?” gibi soruları yanıtlayan Aydın Sarman, her dizinin bir senaryosu olduğu gibi müziğinde bir senaryosu olduğunu dile getirdi. Senarist Birol Güven ile tanışma hikâyesinden söz eden Sarman, dizi müziklerini hazırlarken yaşadığı zorluklardan da bahsetti. Aydın Sarman’ın ardından sözü alan Şoray Uzun, bu sektöre girişinden bahsetti. Adanalı oluşunu sık sık dile getiren Uzun, salonu kahkahalara boğdu. Oyunculuğa nasıl başladığını anlatan Şoray Uzun, aslında tam olarak hayalinin bu olmadığını ancak hayatının bu olduğunu belirtti. Aynı zamanda sunucu olan Uzun, Türk dizilerinden, oyunculuktan ve senaryo içeriklerinden de örnekler vermeyi ihmal etmedi. Oyuncu olma serüvenini anlatan Uzun, kültür erozyanına ve bunun topluma yansımış olan örneklerine de değindi. Ardından mikrofonun yöneldiği isim Berat Yenilmez oldu. Tiyatroculuktan oyunculuğa devam eden yolcuğunu anlatan Yenilmez, Türkiye’de oyunculuk, duyguya girme ve rol ile bütünleşme gibi konulardan söz etti. Soru cevap şeklinde ilerleyen söyleşi, Birol Güven’in gençlere modern dünya çatışmalarını ve tuzaklarını belirtmesiyle devam etti. “Başarının formülünü bilmiyorum ama başarısızlığın formülünü biliyorum o da hedef koymamak.” diyen Güven, gençlere “Gelecek güzel hatta çok güzel bu yüzden Fütürizm’i ve hayatın bilançosunu araştırıp öğrenin.” şeklinde önerilerde bulundu. Son olarak bir dizi senaryosu hazırlığında bulunduğunu belirten Güven, gelecek temalı 2030-2040’lı yılları anlatan bir dizi ile ekranlarda bulunacağının da haberini verdi. Söyleşi katılımcılara altın anahtar ve teşekkür belgesi takdimi ile son buldu. Ayrıca topluluk danışmanı Uzm. Âdem Dönmez katılımcılara kendi çizimi olan illüstrasyonu da hediye etti.

Son Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, Perşembe