Genç Girişimciler Topluluğu

2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - YENİ  BİR GİRİŞİM

2 - SAĞLIKLI YAŞAM THE HARD WORK

 

 

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - GİRİŞİM HİKAYELERİ

2 - EĞİTİMDE GİRİŞİMCİLİK

 

 

 

 

 

 

Ulusal Girişimcilik Zirvesi

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 11.05.2016 tarihinde her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Ulusal Girişimcilik Zirvesi adlı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinliğimiz 2 oturum şeklinde gerçekleşti. İlk oturumda ilk konuğumuz Dumlupınar Üniversitesi mezunu Ali Akdemir girişimcilik hakkında bilgiler verdi. Üniversitemizde ilk topluluğu kurmuştur. Girişimciliğin yararlarından bahsetmiştir. İlk oturumun bir diğer konuşmacısı Emre Özbek girişimcinin yol haritası konusu üzerinde durdu. Değer yaratmak için kaynak yaratmak gerektiğinden bahsetti. İlk oturumun son konuşmacısı Kaan Gülten Webtures Şirketinin kurucusu Google ‘ da üst sırada olması en işlek cadde de dükkanınızın olmasından daha iyidir. Seo adlı girişiminden bahsetti. Girişimci olmak için cesaret çok önemlidir. İkinci oturumda ilk konuğumuz Fatih Yücekaya akıllı prizini anlattı. Komut verme özelliğini Bluetooth, wifi ve siri ile desteklendiğinden bahsetti. İkinci oturumun ikinci konuğu girişimcilik stratejileri hakkında bilgi verdi buraya nasıl geldiğini adım adım anlattı ve konuşmasını bitirdi. İkinci oturumun son konuğu Ömer Balkaya sitenin nasıl geliştiğini ve ayda milyonlarca kişilerin girdiğini sitede yirmi bin ürün satıldığından bahsetti ve konuşmasını bitirdi ve zirve etkinliğimiz burda sona erdi.

                  

====================

Kampüste Dijital

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 05.05.2016 tarihinde Kampüste Dijital adlı etkinliğimizi düzenledik. Konuklarımız Özgür AKIN bir bilim adamı olarak kendini tanımladı ve sosyal sorumluluğa önem verdiğini söyledi. Şirketinin başarılı olmasının sebebi kısa vadeli vizyonlarının olması olarak gösteriyor. Bir ürün üretirken etrafa kulak asmamalıyız ve kendi yolumuzda devam etmeliyiz. O ürünün illaki bir alıcısı çıkacaktır. Akınsoft olarak Japon bir robotla kıyaslanan bir robot icat etmişler ve bu pek mali destek almadan yapmışlardır ve bu bile bir başarıdır. Hedeflerinden biri 2023 ‘ de Akınsoft Üniversitesini kurmak olan Özgür AKIN Uzay Teknolojisini kullanmak istediğini ve bunun için AR-GE oluşturmak istediğinden bahsetti. İlerde Dünyayı robotlar yönetecek diyerek sözlerini tamamladı.

Dinçer Karaca ise Silikon Vadisinin nasıl ortaya çıktığından ve teknolojinin o bölgede nasıl yayıldığından bahsetti. Daha sonra kendisinin televizyon tarihine nasıl girdiğini anlattı. 2003 yılında Teknolojiyi Sevdiren program olarak anılan bir programla Türk Televizyon tarihindeki yerini aldı. Silikon Vadisini daha iyi tanıtmak ve anlamak için programına ABD ‘den yayın yaparak devam etti ve internet TV yi geliştirdi. Daha sonra CUDE adında California’nın ilk Türk Üniversitesinin kurucularından olmuştur.

              

====================

Fidan Dikimi

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 23 Nisan 2016 tarihinde İhsaniye Köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz “Fidan Dikimi” isimli etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinlik sabah köy okuluna ziyaretle başladı. Köy okulunda öğrencilerin düzenlediği gösterileri izledik. Köy halkıyla sohbet ettik. Daha sonra Orman Bölge Müdürlüğünün bize belirlediği alana gidip fidanlarımızı dikmeye başladık. Ardından köydeki teyzelerin bize hazırladıkları gözlemeleri yiyip etkinliğimizi tamamladık.

      

====================

Varsiwork-2

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 12.03.2016 tarihinde 12.00-17.00 saatleri arasında İİBF Amfi 2 salonu’ nda her yıl gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz “Varsiwork” isimli etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinlik konuğumuz Ünivation Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KOCAKUŞAK etkinliğe katılan öğrencilere inovasyon ve inovatif düşünme konusunda bilgiler verdi. İnovasyonun tam olarak yenilik olmadığını ve bir işin daha farklı nasıl yapabilirimin hakkında bilgiler verdi.

     

====================

Varsiwork-1

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 12.03.2016 tarihinde 12.00-17.00 saatleri arasında İİBF AMFİ 2 salonu’ nda her yıl gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz “VARSİWORK” isimli etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinlik konuğumuz girişimci Varsiteam kurucusu Soner BABÜROĞLU etkinliğe katılan öğrencilere Varsiteam’ı nasıl kurduğunu ve girişimciliğe lise hayatında fotoğrafçılık üzerinden nasıl girdiğinden bahsetti.

     

====================

Yerelden Yükselen Güçlere Ekonomiye Hizmet Ödülü

           Genç Girişimciler Topluluğu olarak 17.12.2015 tarihinde 14.00-17.00 saatleri arasında İİBF AMFİ 2 salonu’ nda her yıl gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz “Yerelden Yükselen Güçlere Ekonomiye Hizmet Ödülü” isimli etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinlik konuklarımızdan iş kadını kadın girişimci Sevim GÜRAL etkinliğe katılan öğrencilere iş hayatına nasıl başladığını, nasıl bu hale geldiğini ve buraya gelinceye kadar nasıl zorluklardan geçtiğini ailesinin durumunun iyi olmasına rağmen kendi tırnaklarıyla kazıyarak geldiğini aktardı. Kadın girişimciliği üzerinde durdu. Şirketinin ilerideki projelerinden bahsetti. Diğer konuğumuz işadamı Ertan KARATAŞ etkinliğe katılan öğrencilere iş hayatındaki zorlukları ve bunun sayesinde kendisini nasıl keşfettiğini, hayatında yaşadığı tecrübelerini, makine ve otomotiv sektörüyle, nasıl tanıştığını ve bugün yeni projelerini ve planlarını da  aktardı.

        

====================

Scorp Kampüste

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 11.12.2015 tarihinde 14.00-17.00 saatleri arasında Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonu’ nda her sene gerçekleştirmeyi düşündüğümüz “Scorp Kampüste” isimli etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinlik konuğumuz Scorp Genel Koordinatörü Batu UĞRASIZ etkinliğe katılan öğrencilere sivil toplum örgütleri sayesinde kendini keşfettiğini, hayatında yaşadığı tecrübelerini, Scorp’la nasıl tanıştığını ve bugün yurtiçinde yayılması kadar yurtdışına da açılma projelerini aktardı.

        

====================

Ulusal Girişimcilik Zirvesi

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 14.05.2015 tarihinde 09.30-17.30 saatleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2 Konferans Salonu’nda ‘Ulusal Girişimcilik Zirvesi 5’ isimli etkinliğimizi gerçekleştirdik. 3 oturum şeklinde gerçekleşen etkinlikte ilk oturumda ‘zumbara.com’ firması yöneticileri Cem Cenk Çoban ve Burcu Ünal, ‘Etkin Patent’ firması yöneticisi Bülent Aydın ve ‘bigumigu.com’ firması sahibi ve yöneticisi Yalçın Pembecioğlu firmaları hakkında sunumlar yapıp etkinliğe katılan öğrencileri bilgilendirdiler. Öğle yemeği arasından sonra başlayan ikinci oturumda sırasıyla ‘Vatan Bilgisayar’ firması sahibi ve yöneticisi Hasan Vatan, ‘tarimsalpazarlama.com’ firması sahibi ve yöneticisi Tülin Akın, ‘Scorp’ firması yöneticisi Batu Uğrasız ve ‘blablacartr’ firması yöneticisi Esin İmer firmaları ve bulundukları sektörler hakkında sunumlar yapıp başarı hikâyelerini katılımcılarla paylaştılar. Yapılan catering ve networking arasından sonra başlayan üçüncü oturumda ise ‘markam.com’ firması sahibi ve yöneticisi Güven Borça katılımcı öğrencilere sohbet havasında bir sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumların ardından konuşmacılara plaket takdim edilmesiyle etkinlik sona ermiştir.

              

====================

Kariyer Haftası – Kampüste Kariyer

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 12.05.2015 tarihinde 10.00-17.00 saatleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2 Konferans Salonu’nda İşkur işbirliği ile “Kariyer Haftası – Kampüste Kariyer” isimli etkinliğimizi gerçekleştirdik. İlk başta etkinlik konuğumuz yaşam koçu ve psikoterapist Hakan Mengüç etkinliğe katılan öğrencilere kendi alanıyla ilgili bilgiler verdi. Daha sonra etkinliğe katılan öğrenciler etkinlik için gelen firmaların açtığı stantlarda staj başvurusu yaptılar. Son olarak İşkur yetkililerinin işbaşı eğitimi ve İşkur’un faaliyet alanları hakkında yaptıkları sunumlarla etkinlik sona ermiştir.

        

====================

Dijital İletişim ve Pazarlama Sohbetleri


          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 22.04.2015 tarihinde 13.00-16.00 saatleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2 Konferans Salonu’nda “Dijital İletişim ve Pazarlama Sohbetleri” isimli etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinlik konuğumuz Dijital İletişim Danışmanı Ercüment Büyükşener salonda bulunan öğrencilere Dijital İletişim Teknikleri ve günümüz pazarlama konseptleri hakkında bilgilerini aktardı. Konuğumuz ve katılımcı öğrenciler arasında soru-cevap şeklinde devam eden etkinlik daha sonrasında sona ermiştir.

        

====================

Köy Okulu Ziyareti ve Köye Fidan Dikimi

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Genç Girişimciler Topluluğu olarak, 23.04.2015 Perşembe, her yıl gerçekleştirdiğimiz “ 23 Nisan’da Köy Okulu Ziyareti ve Köye Fidan Dikimi” etkinliğimizin 6.sını bu yıl da gerçekleştirdik. Sabah saatlerinde gittiğimiz Aslanapa ilçesine bağlı Ortaca köyünde öncelikle köy okulunda eğitim gören çocukların gösterilerine katıldık, çocuklarla ve köy halkıyla ilgilendik. Sonrasında Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’ nün tahsis ettiği arazide yine onların tahsis ettiği yaklaşık 1000 adet fidanın dikimini gerçekleştirdik.

           

====================

İçimizden Biri

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 15.04.2015 tarihinde 13.00-16.00 saatleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2 Konferans Salonu’ nda her yıl gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz “İçimizden Biri” isimli etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinlik konuğumuz Dumlupınar Üniversitesi mezunu genç işadamı Orçun Dündar etkinliğe katılan öğrencilere okul yıllarını ve mezun olduktan sonra iş hayatında yaşadığı tecrübelerini aktardı.

        

 

====================

Erim Hısım ile Tersten Bakmak

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 11.03.2015 tarihinde 14.00 - 17.00 saatleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2 Konferans Salonu’ nda konuğumuz Erim Hısım ile yine konuğumuzun “Greyder Ana Sponsorluğunda” “Erim Hısım ile Tersten Bakmak” isimli kişisel gelişim ve kariyer sürecinde farklı bakış açılarını gösterme içerikli etkinliğimizi gerçekleştirdik. Konuğumuz etkinlik sırasında salonda bulunan öğrencilerle soru-cevap şeklinde diyalog kurarak tecrübelerini aktardı.

         

====================

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 11.12.2014 Perşembe, 12.00 – 17.00 saatleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2 Konferans Salonunda Yargı Akademi Dil Okulları sponsorluğunda konuğumuz Cüneyt METE ile etkinliğimizi gerçekleştirdik. Konuğumuz “Etkili İletişim ve Beden Dili, Liderlik ve Yöneticilik, Cv Hazırlama, Mülakat Teknikleri” konularında etkinliğe katılan 350 öğrenciye bilgilerini aktardı. Soru cevap şeklinde tamamlanan sertifika programlı ücretsiz etkinliğimizin sonunda Yargı Akademi Dil Okulları tarafından çekilişle belirlenen öğrencilere indirim çekleri ve KPSS eğitim setleri verildi.

  

====================

DPÜ HABER

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 08.12.2014 Pazartesi, 13.00 – 17.00 saatleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2 Konferans Salonunda Yargı Akademi Dil Okulları sponsorluğunda konuklarımız eczacı, işadamı, mucit Ataman ÖZBAY ve sağlıklı yaşam koçu Fırat ÇAKIR ile birlikte “Başarı Hikayeleri ve Kitap Söyleşisi” içerikli etkinliğimizi gerçekleştirdik. Konuklarımız etkinliğe katılan yaklaşık 300 öğrenciye iş hayatlarını, başarı hikayelerini ve edindikleri tecrübeleri aktardılar. Öğrencilerden gelen soruları cevapladılar. Ücretsiz gerçekleşen etkinliğimizin sonunda konuklarımız kurulan stantlarda yazmış oldukları kitapları öğrenciler için imzaladılar.

        

====================

            Üniversitemiz Genç Girişimciler Topluluğu'nun düzenlemiş olduğu "1 Dakikada 1000 Kelime Okumak İstemez Misiniz" etkinliği Faaliyet Raporu için TIKLAYINIZ

                  

====================

          Genç Girişimciler Topluluğu olarak 07 Mart 2014 Cuma günü saat 14.00-17.00 saatleri arasında İİBF AMFİ2 Konferans Salonunda ve Yargı Akademi,Yargı Dil Okulları’nın topluluğumuza sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinliğe sayın Erim HISIM katıldı. Kendisi, sponsoru olan WallStreet English katkılarıyla üniversitelere düzenlenen “Dönelim Fabrika Ayarlarımıza” isimli eğitim kapsamında üniversitemize gelip, etkinlikte kişisel gelişim üzerine eğitim vermiştir. Eğitim içeriği; bir insanın kendisini fabrika ayarına döndürmesinin nasıl olduğunu, bunun faydalarının neler olacağını, yanlış anlaşılmaların hayatımızdaki yerini, beyin fırtınası yolları ve incelemeler olmuştur.  300’e yakın öğrencinin katıldığı ücretsiz yapılan etkinlikte öğrencilere çekiliş ile Erim HISIM tarafından WallStreet engilish'ten eğitim seti verildi.

      

Son Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2023, Cuma