Kardeş Ülkeler Topluluğu

         

2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ

2 - KONYA GEZİSİ

3 - İZMİR KÜLTÜREL GEZİ

 

 

 

 

 

Hocalı Katliamı Anma

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kardeş Ülkeler Topluluğu 25 Şubat 2016 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonunda Azerbaycanlı Uludağ Üniversitesinden Doktora öğrencileri Shamo KAZIMOV ve Elnur İSMAİLOV'un konuşmacı olarak katıldıkları Haymeana Uluslarası Öğrenci Derneği ile birlikte "1992 Azerbaycan Hocalı Katliamı Yıldönümü Anma Programı" gerçekleştirilmiştir.

           

====================

          Kardeş Ülkeler Topluluğu 30 Nisan Çarşamba saat 15.00’da Dumlupınar Üniversitesi Özel Başaran Yıldız İlköğretim Okulu Konferans Salonunda Filistin’de bir Gün etkinliğini düzenledi.

          Etkinlikte, ilk önce İstiklal marşı ve Filistin Milli Marşı saygı ile dinlendi. Sonrasında, Filistin’i tanıtan kısa bir film sunuldu.

          Etkinliğin açılış konuşmasını Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan yapmıştır. Selamlama konuşması ise Filistin Büyükelçiliği Baş Müsteşarı Sayın Nabeel ALSARRAJ tarafından yapılmıştır.

        Refah Sınır Kapısı açılmadığından dolayı etkinliğe katılamayan Beyazay Derneği Gazze Şubesi Başkanı Sayın Ahmed Maidana, video ile Gazze’deki sıkıntıları kısaca anlatmış, Türkiye ve Kütahya’nın maddi ve manevi katkılarından dolayı Türkiye halkına teşekkür etmiştir.

          Şarkılarıyla birlikte salonu coşturan Filistinli sanatçı Yazan Nusaiba etkinlikte 4 tane Filistin hakkında şarkı söylemiştir.

          Kardeş Ülkeler Topluluğu Başkanı Nakibullah İbrahimi kardeşlik hakkında konuştu. Kütahya’da tek Filistinli var olduğunu ve diğer Kardeş Ülke öğrencileri de o Filistinlinin yanında olduklarını vurguladı.

          Refah Sınır Kapısı açılmadığından dolayı etkinliğe katılamayan Filistinli Gençler Bileşim Derneği sanat ekibi etkinlikte Filistin Folklor Dansı (Dabka) gösterisi video ile gösterdiler.

          Refah Sınır Kapısı açılmadığından dolayı aramıza katılamayan Ithar Derneği’nden, Kütahya-Tavşanlı Hayırlı Hizmetler Vakfından kız çocuklar Filistin hakkında şiirler dinlettiler.

          Kapanış konuşmasını Kardeş Ülkeler Topluluğu Arap Ülkeleri Temsilcisi Yazan Shabaneh yapmıştır. Konuşmasında etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür etti.

          Şarkılarıyla birlikte Filistinli sanatçı Yazan Nusaiba etkinliği sona erdirdi.

                              

Son Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2023, Cuma