Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu

 

 

2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - GETOK BÖLGE LİG MÜSABAKALARI

2 - İKİNCİ GETOK BÖLGE LİG MÜSABAKALARI

3 - ORYANTASYON

4 - BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

5 - ENGELSİZ KIŞ ŞENLİĞİ

6 - GETOK LİG MÜSABAKALARI

7 - DUMLUPINAR ŞEHİTLİĞİ ZİYARETİ

 

 

2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - VEFATININ 100. YILINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİT

2 - ÜÇÜNCÜ ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

3 - BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2

 

 

2015 - 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - ÜNİVERSİTE KUPASI

2 - GÖÇ ŞENLİKLERİ

3 - GENÇ OKÇULARA TANITIM

 

 

 

2014 - 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

1 - TOPLULUK TANITIMI

2 - NEVRUZ

3 - REKTÖR ve REKTÖR YARDIMCIMIZA ZİYARET

4 - REKTÖR ve REKTÖR YARDIMCIMIZIN TOPLULUĞUMUZA ZİYARETLERİ

5 - SİPAH-İ SİVAS ATLI OKÇULUK

 

 

2.Geleneksel Ankara Türk Okçuluğu Şenliği Atsız Okçuluk Müsabakası

          3 Mayıs 2015 tarihinde, Ankara Atlı Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği beş parkurdan oluşan müsabakada beş üyemiz yarışmış olup, bayanlar kategorisinde dördüncülük elde edilmiştir.

        

====================

Türkmenistan At Bayramı
 

          Üniversitemiz  bünyesinde  faaliyet gösteren  Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu olarak  22-27  Nisan  tarihleri  arasında, Türkmenistan  Cumhuriyeti’nde düzenlenen  “Türkmen Atı ve Dünya’nın At Bakım Sanatı” konulu organizasyona katılım sağlanmıştır. 6 gün boyunca Üniversitemiz ve Topluluk faaliyetlerimiz fuar alanında tanıtılmıştır. Ardından Türkmen Bedevi atların güzellik yarışmaları, düz koşu ve engel atlama yarışları izlenilerek başkent Aşkabat’ta tarihi müze yerleri ve milli değerler ziyaret edilmiştir. Dünyada safkan Türk atı özelliğine sahip tek at ırkı Akhal teke atlarıdır. Türkmen atlarının akrobasi gösterini izleyerek, topluluğumuz ok atışı yapmıştır. Ziyaretçilerimiz Geleneksel Spor Dalları Federasyon başkanı ve Biga kaymakamı gelerek tebriklerini iletmişlerdir.

                 

====================

Otizm İçin Bir Ok At, Bir Ağaç Dik

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu Faaliyet raporu 29.03.2015 tarihinde Performans Atlı Yaşam Köyü tarafından Ankara Gölbaşında düzenlenen Otimz için bir ok at, bir ağaç dik etkinliğine katılarak. 5mt yumurta atışı 20 saniye ok atışı, 20 m. mesafe atışı yapılarak ağaç dikilmiştir. Yaşam köyü başkanına üniversitemiz tabağı hediye edilmiştir.

        

====================

Türkmen Atı ve Dünya’nın At Bakım Sanatı

          Üniversitemiz  bünyesinde  faaliyet gösteren  Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu olarak  22-27  Nisan  tarihleri  arasında, Türkmenistan  Cumhuriyeti’nde düzenlenen  “Türkmen Atı ve Dünya’nın At Bakım Sanatı” konulu organizasyona katılım sağlanmıştır. 6 gün boyunca Üniversitemiz ve Topluluk faaliyetlerimiz fuar alınında tanıtılmıştır.Ardından Türkmen  Bedevi  atların  güzellik  yarışmaları, düz koşu ve engel atlama yarışları izlenilerek başkent Aşkabat’ta tarihi müze yerleri ve milli değerler ziyaret edilmiştir.Dünyada safkan Türk atı özelliğine sahip tek at ırkı Akhal teke atlarıdır. Türkmen atlarının akrobasi gösterini izleyerek, topluluğumuz ok atışı yapmıştır.Ziyaretçilerimiz Geleneksel Spor Dalları Federasyon başkanı ve Biga kaymakamı gelerek tebriklerini iletmişlerdir.

====================

2. Üniversitelerarası Binicilik Toplulukları Toplantısı

         Üniversitemiz  bünyesinde  faaliyet gösteren  Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu 31 Ocak- 1 Şubat 2015  tarihleri arasında, Ankara  Üniversitesi’nin düzenlediği toplantıda Ankara Üniversitesi Senato Toplantı Odası’nda iki oturumdan oluşan toplantı yapılmıştır.İlk oturumda topluluk faaliyetleri anlatılmış, ikinci oturumda Topluluklar Birliği olarak yapılacak faaliyetler konuşulmuştur.

         Dr.A.Fuat Ünver yönetiminde kararlar alınmıştır. Üçüncü toplantı İstanbul Üniversitesi’nde yapılacak.Atlı Spor Eğitim ve Atlı Terapi Derneği (ASEAT) bünyesinde toplanılacaktır.Toplantıda alınan kararlar: “kimsesiz çocuklar için bir gün”, “Üniversite Toplulukları Doğada”,  topluluk kaynaşması ve on beş  ilde  ASEAT derneğinin şubeleri açmak.

       Ankara Binicilik ve İhtisas Kulübü , Koçak Uluslararası Binicilik Kulübü ve Ankara Atlı Spor Kulübü ziyaret edilmiştir. Evmir Gölünde bisiklet turuna çıkılmıştır. Daha sonra Altın Yay Okçuluk Kulübü Başkanı Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan Çetin hocamız ziyaret edilerek üniversite tabağımız  takdim edilmiştir. Altın Yay Okçuluk Tekkesi ziyaret edilerek ok talimi yapılmıştır.

              

====================

          Atasporları ve Binicilik Topluluğumuz hipodromda 21.10.2014 tarihinde odalarına kavustular. Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ederiz. Başarılar Gençlerimize.

====================

Necmettin Okyay Okçuluk Festivali

       Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu faaliyet rapori 19-21 Eylül 2014 tarihinde, Üsküdar Belediyesi ve Talimhane Okçuluk tarafından düzenlenen "Necmettin Okyay Okçuluk Festivali"ne katılım gerçekleştirilmiştir.

        Festivalin ilk günü saat 17:00'de Üsküdar Belediye önünde kortej yürüyüşü ile başlamıştır. 2. gün Velidebağı Korusunda 60 mt. hedef yarışması yapılıp KIZ KULESİNE Ötüken ok atışları yapılmıştır, tüm katılımcılar ile boğaz turu yapılarak yanan oklar bağaza atılmıştır. Programın son gününde yumurta, kavun, karpuz ve savaş parkur atışları yapılarak çömelerek atış ve grup lider atışları yapılarak program tamamlanmıştır.

               

====================

Türk Okçuluk Çalıştayı

        Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu olarak. 04 Haziran 2014 tarihinde düzenlenen “TÜRK OKÇULUK ÇALIŞTAYI” etkinliği gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikte Sayın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman GENÇ açılış konuşmasını yapmıştır. Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan Çetin eşliğinde Sn. Adnan Mehel, Sn. Kurtuluş Kalsınoğlu, Sn.Adem Yılmaz ile sempozyum başlamıştır. Türk Okçuluğun Tarihi anlatılmış, teknik bilgiler verilmiş, ok atışı ve yapımı hakkında bilgiler verildikten sonra tüm katılımcılara ok atışları yapılmıştır. Davetlilere Üniversitemizin Altın anahtarı Takdim edilerek sempozyum tamamlanmıştır.

 

====================

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu olarak. 28 Mayıs 2014 tarihinde Sevgi Evlerinde’ki Kimsesiz Kardeşlerimiz’e, Kütahya Atlı Spor Tesisinde at binme etkinliği gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikte 8-16 yaş arası 50 kişi katılım sağlamıştır. Birlikte at binilip Üniversitemizin bloknot defter, silgi dağıtılmış ve sohbet edilmiştir. Sevgi Evleri yönetimi ve çocuklar memnuniyetini ve teşekkürlerini sunmuşlardır ve bu etkinlikler Üniversite takvimine göre her ay düzenleneceği belirtilmiştir.

                        

====================

           Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu  olarak  25-26-27 NİSAN 2014 tarihinde,Ankara Üniversitesinde düzenlenen 1.Veteriner At Bilimleri Öğrenci Bilgilendirme Seminerine katılım  etkinliği gerçekleştirilmiştir.

          Bu seminerde ilk günde At Bilimleri hakkında seminere katılım gerçekleşti.Etkinliğin İkinci günü Türkiye Binici Federasyonu ve Karacabey Haraları gezildi.Üçüncü gününde ise Anıtkabir ziyareti yapıldı ve etkinlik sona erdi.

                           

====================

       Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu  faaliyet raporu 22,23,24,25,26 Nisan 2014 tarihleri arasında,Türkmenistan’da düzenlenen “Türkmen Atı ve Dünya’nın At Bakım Sanatı”organizasyonunda KÜTAHYA RAHVAN VE CİRİT ATÇILIK KULÜBÜBaşkanı Birol Babanoğlu ve Asbaşkan Mehmet Yaylıoğlu ile birlikte Üniversitemizden  topluluk başkanı Hakan Deniz ve Nafiz Türk ile katılım  etkinliği gerçekleştirilmiştir.

         Bu organizasyonda Uluslararası atçıların yer aldığı programda ilk iki gün Sergi Köşk’te tanıtımlar yapıldı. İzleyen günlerde Ahal Teke atlarının Engel Atlama yarışı düzenlendi, Ahal Teke atlarını 40km Endurence(atlı dayanıklılık) Yarışı yapıldı. Mesafe yarışması düzenlendi ve Türkmenlerin tarihteki en güçlü atı olan Yanardağ’ın anıt heykeli açılışına katılım sağlandı,Ahal Teke atlarının güzellik yarışması yapıldı. Organizasyonun son gününde Türkiyeden gelen atlar ile mesafe yarışması düzenlendi.

                                       

==================== 

          Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Ata sporları ve Binicilik Topluluğu faaliyet raporu; 23 Mart 2014 tarihinde, Uşak Üniversitesinde düzenlenen 1. Üniversiteler Arası Binicilik Toplulukları toplantısına katılım etkinliği gerçekleştirilmiştir.

          Bu toplantıda Ulubey kanyonunda yürüyüş yapılmış, ardından cirit maçı izlenilmiş ve çiftlikte üyelere at bindirilmiştir. Bir sonraki toplantının yeri belirlenmiş, alınan kararlarda üniversiteler arası spor müsabakaları için engel atlama dalında karar kılınmıştır.

                     

Son Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2024, Çarşamba