ERP Semineri

ERP Semineri

ERP Yazılımını Görmeden Mezun Olmayan Endüstri MühendisliÄŸi ÖÄŸrencisi Kalmayacak!” sloganıyla Login Yazılım ve Endüstri MühendisliÄŸim Platformu güç birliÄŸi ile baÅŸlayan EN-ERP etkinliklerinin yirmialtıncısı EN-ERP-26 olarak 13.03.2018, Salı günü AKG-PROJE ve EVT Dumlupınar Üniversitesi ÖÄŸrenci Toplulukları organizatörlüÄŸünde GSF Kırmızı Salon’da çok yoÄŸun katılım ile gerçekleÅŸti.

Dumlupınar Üniversitesi AKG-PROJE TopluluÄŸu BaÅŸkanı Ä°rem Tuhan ve EVT ÖÄŸrenci TopluluÄŸu BaÅŸkanı Ecem Bayrak ekiplerinin yoÄŸun ve özverili çalışmaları sayesinde çok yoÄŸun katılım ile gerçekleÅŸen etkinlikte; Eurodecor ERP Yöneticisi Mehmet Bayrakdar ve Login Yazılım’dan Ä°ÅŸ Çözümleri Yöneticisi Ahmet SavaÅŸ Göktürk konuÅŸmacı olarak yer aldı.

Mehmet Bayrakdar; sunumuna Eurodecor’un kuruluÅŸ hikayesinden baÅŸlayarak Eurodecor’un bugüne gelene kadar olan geçirdiÄŸi süreçleri paylaÅŸtı. ERP nedir,nerede kullanılır,amacı ve önemi  nedir gibi sorulara cevap verildi. Akabinde tasarımdan üretime birkaç ürünün ERP üzerinde nasıl yönetildiÄŸini paylaÅŸmasına paralel olarak ERP’nin iÅŸ sahasında iÅŸleyiÅŸini anlatarak örnek bir proje üzerinde öÄŸrencilerle fikir alışveriÅŸi yaptı. ERP'nin Eurodecor firmasında saÄŸlamış olduÄŸu yararlardan bahsetti sonrasın da firmada başına gelmiÅŸ olan tecrübelerinden bahsederek gelecek ile ilgili dikkate almamız gereken konular hakkında bilgiler vererek tavsiyeler de bulundu.

Mehmet Bayrakdar'ın sunumundan sonra Ahmet SavaÅŸ Göktürk ise üretim sektöründe faaliyet gösteren bir iÅŸletmenin barkodlu hammadde giriÅŸinden örnek makinaların da paylaşıldığı üretim bandı dâhil, paketleme, depolama ve sevkiyattan oluÅŸan iÅŸ süreçlerini özel fotoÄŸraflarla hazırladığı sunumu ile öÄŸrencilerle paylaÅŸtı. Ayrıca el terminali kullanmanın iÅŸletmelere ve iÅŸ süreçlerine saÄŸladığı faydaları da paylaÅŸan Göktürk, makine ve ERP entegrasyonlarının önemine iliÅŸkin örnekler de sundu.

Akabinde Login ERP yazılımı üzerinden deÄŸiÅŸkenli sipariÅŸ giriÅŸi, sipariÅŸ onayı süreci, satın alma, stok yönetimi, üretim planlama, ürün aÄŸaçları, iÅŸ emirleri, iÅŸ istasyonları, operasyonlar ve rotaları da kapsayan sipariÅŸten üretime olan tüm iÅŸ akışını öÄŸrenciler ile paylaÅŸtı.
Sunumun bir bölümünde IoT teknolojilerine de deÄŸinen Göktürk, ayrıca Endüstri 4.0 piramidine baÄŸlı olarak Sensör ve makinalardan, PLC, HMI, MES, Scada, APC'ye iliÅŸkin örnek çalışmalar ile de öÄŸrencileri aydınlattı.

GerçekleÅŸen Login ERP canlı demosunun hemen ardından Ä°ÅŸ Zekası (Business Intelligence) (BI) nedir, ne iÅŸe yarar, önemi nedir gibi konularda öÄŸrencileri aydınlatan Ahmet SavaÅŸ Göktürk, aynı zamanda SipariÅŸ, SipariÅŸ detay, Fatura, Muhasebe, Küme analizi alanlarında gerçek dashboard ekranlarını da sunumunda öÄŸrencilerin incelemesine sundu.
ERP ve BI üzerinden gerçekleÅŸen demolar sonrası akıllı telefonlar üzerinden giriÅŸ yapılabilen iki sınav da hazırlayan ve gerçekleÅŸtiren Ahmet SavaÅŸ Göktürk, öÄŸrenciler üzerinde güzel bir algı yaratarak kaliteli dinleme saÄŸlamakla birlikte iki sınavın da raporlarını anlık olarak sistemden alarak, iki sınavdan da 75 puan ve üstü alan öÄŸrencilere ulaÅŸtırmak üzere BaÅŸarı Sertifikalarının hazırlanması sürecini baÅŸlattı. Etkinlik sonunda toplu hatıra fotoÄŸrafının da çekilmesi ile birlikte etkinlik tamamlandı.

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, Salı