Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

          03.11.2016 tarihinde Kütahya Valiliği öncülüğünde Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Engelli Tertip Komitesi tarafından Sera AVM’ de düzenlenen sergiye ve Merkez’de bulunan Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’ndaki 3 Aralık Dünya Engelliler Günü törenine Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu ve Engelli Öğrenci Birimi ile birlikte katılım gösterdik. Sera AVM’ deki etkinliğe Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, 7 engelli derneği temsilcileri ile üyeleri, engelliler ve aileleri katıldı. Etkinlik, engelli bireylerin yaptığı eserlerden oluşan ‘Bu Hayatta Bizde Varız’ adlı serginin açılışıyla başladı. SOYADT topluluğu ve Engelli Öğrenci Birimi tek tek sergi stantlarını gezip ürünleri inceledikten sonra derneklerin çalışmaları hakkında bilgi alıp derneklere ve özel eğitim okullarına stantlarda yardımcı oldular.

        Kütahya Valiliği öncülüğünde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’ nda gerçekleştirilen ‘Farkımdaysan Özelsin’ temalı programla devam etti. Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile İshak Gazel, Belediye Başkan vekili Ali İhsan Ertaş, STK temsilcileri, Rehabilitasyon Merkezleri eğitmenleri ve öğrencileri, kamu kuruluşlarında çalışan daire müdürleri, Engelli Öğrenci Birimi, gönüllü öğrenci toplulukları katıldı.

         Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın işaret diliyle okunmasıyla başlayan programda Vali Ahmet Hamdi Nayır söz aldı tüm katılımcılara teşekkür etti birliktelikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşma işitme engelli konuklar için işaret diliyle anlatıldı. Gecede, Özel Akdemir Özel Eğim ve Rehabilitasyon Merkezi, Fethi Güzen Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Kütahya Otizm Gençlik ve Spor Kulübü, Meliha Girgin Özel Eğitim Merkezi, Şizofreni Yaşam Derneği Kütahya Şubesi öğrencileri birer gösteri sundu. Altınokta Körler Derneği Kütahya Şubesi üyesi Süleyman Şahın tarafından okunan Dursun Ali Erzincanlı’nın Şehit Ömer Halisdemir için yazdığı ’30 Kuş’ şiiri duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Daha sonra Kütahya Rehberlik Araştırma Merkezi’nce Türkiye genelinde düzenlenen kısa film yarışmasında birinci olan Uçağın Sesi adlı kısa film seyredildi. Kütahya Beyazay Derneği Engelliler Spor Kulübünün organize ettiği golball maçı ile Kütahya Engelliler Umut Spor Kulübü Basketbol Takımı’nın maçı gecede ilgiyle izlendi. Milletvekili İshak Gazel’in tekerlekli sandalyede yaptığı basketbol gösteri maçı renkli görüntülere sahne oldu. Üniversitemizde bulunan MS okulu ve MS derneğinin hazırlamış olduğu, MS hastaları, engelli öğrencilerimiz ve Soyadt topluluğu öğrencisinin katıldıkları koromuz Türk Halk müziğinin sevilen parçaları ile salonu coşturdular. Engellilerin ve ailelerinin Grup Nağme müzik grubunun eşliğinde eğlendiği program resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi. Gönüllü öğrenci toplulukları ve SOYADT topluluğu sahada bütün görevlerde yer aldı. Güzel karelere vesile olup Engelli kardeşlerimize güzel bir gün hem yaşadık, hem yaşatmış olduk.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2016, Pazartesi