İnovativ Girişimcilik Topluluğu

 

 

 

 

 

 

 

Alp Havacılık Fabrika Ziyareti

          14.03.2016 Eskişehir organize sanayi bölgesindeki Alp Havacılık ziyaretimizde; insan kaynakları biriminden Işık hanımın karşılamasından ve bilgilendirmesinden sonra teknik bilgi almak için sunum odasına geçtik. Burada Burak beyin 20 dakikalık slayt sunumu ile Alp Havacılığın işleyişi ürettiği parçaları ve uluslararası hangi şirketlerle çalıştıklarını öğrendik.  Akabinde ikram ve özel hediyeler takdim ettiler. Ardından iki grup halinde Teknik sorumlular Burak ve Özgür beyin öncülüğünde fabrikayı gezip parçaların oluşumunu ve işlenişini gördük. Fabrikayı gezmemiz bittikten sonra arkadaşlarımız sormak istediği soruları yönelttiler. Fabrika uluslararası şirketlerle çalıştığı ve savunma bakanlığı ile anlaşmalı olduğundan dolayı içeride fotoğraf çekilmesine izin verilmedi. Staj yapmak isteyen arkadaşlarımız için ise fabrika insan kaynakları ile iletişime geçtik. Kalan zamanımızda ise topluluğumuzla beraber Tepebaşı Belediyesi Hayvan barınağını ziyaret ederek çalışanlara yardım ettik ve güzel bir sohbet ortamı kurduk.

====================

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

          Kadınların bu özel gününde onlara olan desteğimizi ve ihtiyacımızı anlatmak üzere gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde Dumlupınar Üniversitesi bayan öğretim üyelerimize ve personele, karanfil ve broşür dağıtımı gerçekleştirdik. Aynı zamanda bayan öğrenci kardeşlerimize de karanfil ve broşür dağıtımı gerçekleştirdik. İ.İ.B.F. kantine kurduğumuz stant da ise onları özel kılacak fotoğraflık ve kaligrafi çalışması hafızalarında yer edecek bir anı haline getirmeye çalıştık.

 

====================

Kişisel Gelişim Semineri

          10-11 Aralık 2015 tarihlerinde yapmış olduğumuz seminerde Uluslararası Eğitim ve Bilim Federasyonu'nu ve başkanını ağırladık. Misafirimiz seminerde genel olarak kişisel gelişim üstünde durdu. İnsanların " günlük hayatta nasıl daha başarılı olunabilir?" sorularına cevap veren etkili bir eğitim verdi. Hipnoz konusunda da başarılı olan misafirimiz bir kaç küçük gösteri yaptı ve hipnozun başarıda nasıl etkili olduğunu anlattı. Seminere katılan tüm öğrencilere hipnoz seansı uyguladı ve bundan herkes memnun kaldı. 2 gün süren seminerimizde toplamda 497 okulumuz öğrencisini ağırladık.

           

====================

Sarar Fabrikası Teknik Gezi

          8 Aralık 2015 tarihinde Eskişehir Sarar fabrikasına gerçekleştirdiğimiz gezimizde, fabrikanın teknik anlamda ve yönetim alanında işleyişi hakkında mali işler müdürü Naci bey tarafından bilgi aldık. Fabrika da yemeğimizi yedik ve kalan vaktimizde ise Eskişehir ilini arkadaşlarımıza gezdirdik. Aynı zamanda 4 arkadaşımıza Sarar fabrikasında staj imkanı sağladık.

           

====================

Diksiyon Ve Etkili İletişim

          TRT Haber spikerlerimiz Sayın Fatih ÇİMEN ve Mennan ŞAHİN’i 15 Aralık 2015 tarihinde ki ağırladığımız etkinlikte çok olumlu geri dönüşler aldık. Öncelikli olarak okulumuzun eski mezunu olan Mennan ŞAHİN öğrenci arkadaşlarımıza başarı hikayesi paylaşarak özgüven aşılaması yapmıştır. Etkili bir konuşma için Türkçenin doğru kullanımını için örneklemeler yapan spikerlerimiz öğrencilerimize ders niteliğinde olan konulara değinmişlerdir. Sahneye çağırdıkları öğrenci arkadaşlarımız ile diyaframdan konuşmak için yapılması gereken metodu paylaştılar.  TRT Haber de sunumu yaptıkları haberlerden kanalda sunar gibi öğrencilerimize sunum yaptılar. Etkinlik sonunda sponsorumuz olan british town- bemar kariyer okulunda 5 adat yabancı dil ve insan kaynakları alanında eğitim kurları hediyelerini dağıttık. Etkinliğe toplamda 693 kişi katılmıştır.

           

Son Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, Perşembe