Fizyoyaşam Topluluğu

 

2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

 

1 - ÖĞRENCİ KONGRESİ

 

 

 

 

 

Skolyoz Tedavi Semineri Ve Sporcu Fizyoterapistliği Sempozumu

          13 Mayıs Cuma günü Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakupbey konferans salonunda Ankara Skolyoz Merkezi'nde çalışmakta Fizyoterapist Merve BÜTÜN'ün katılımıyla skolyoz tedavisi'nde "Scroth Tedavi" yönteminin anlatıldığı seminer programı gerçekleştirildi.Seminer 9.30'da başladı.Scroth  tedavisinin genel bilgilendirmesinin yapıldığı, sınıflandırmanın ve egzersiz yöntemlerinin anlatıldığı seminer programı  öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.

          Öğle arası verildikden sonra saat 14.00'da Eskişehirspor Futbol Takımı'ndan Uzm.Fzt.Cumhur EROL, Halkbank Erkek Voleybol Takımı'ndan Uzm.Fzt.Adil AKSU ve TED Ankara Basketbol Takımı'ndan Atilla Çağatay SEZİK'in katılımlarıyla "Sprocu Fizyoterapistliği Sempozyumu" gerçekleştirildi.Program sonrası öğrencilerinin katılımı sağlandı ve soruları cevaplandı.Konuşmacılara okulumuzun altın anahtarlarının verilmesi ve teşekkürlerle programımız son buldu. 

            

====================

6-7 Mayıs Ulusal Fizyoterapi Öğrenci Günleri

          5 Mayıs Perşembe akşamı 23 üniversiteden gelen misafirlerimizle buluşma yemeği gerçekleştirdik.Yemeğin ardından misafirlerimizi konaklama yapacakları yere kadar eşlik ettik.

         6 Mayıs Cuma sabahı saat: 9.30 da programımıza sayın bölüm başkanımız Doç. Dr. Ferruh TAŞPINAR’ın açılış konuşması ile başladık.Programımız Arş. Grv. Tansel KOYUNOĞLU’nun pliometrik egzersizler, Osmanlıspor fizyoterapisti Erkan YILMAZ’ın gtos terapi konuları üzerine yaptıkları sunumlar ile devam etti.Programa 1 saatlik bir yemek arası verildi. Aradan sonra TFD başkan yardımcısı Uzm. Fzt. Ayten ÖZDEMİR’in geriatride alzeihmer-demans konulu sunumu ve üniversite öğrencilerimizin ergoterapi kapsamında hazıladığı projelerin anlatımı ile programımızın 1.günü sona erdi. Program sonrasında misafirlerimizle birlikte sohbet ettik, film izledik ve ikramlarda bulunduk.

          7 Mayıs Cumartesi saat 10.00 da Prof. Dr. Uğur CAVLAK’ın fizyoterapi hasta iletişimi konulu sunumu ile proramımızın 2.günü başladı.Prof.Dr.Filiz CAN’ın geriatri fizyoterapistliği üzerine sunumu ve fizyoterapi derneklerinin tanıtımı ile devam etti. Programımız topluluk danışmanımız Öğr. Grv. İsmail SARAÇOĞLU’nun cervikal bölgenin muskuloskeletal tedavisi üzerine yaptığı workshop anlatımı ile son buldu.Topluluk danışmanımızın kapanış konuşması sonrası programımıza son verdik.

               

====================

Dünyada Fizyoterapi

          Dumlupınar Üniversitesi Fizyoyaşam Topluluğu olarak 4 Mart 2016 Cuma günü Fzt. Mustafa YALÇIN’ın sunumu ve Prof. Dr. Filiz CAN’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleşen “Dünyada Fizyoterapi” adlı söyleşiye katıldık. Söyleşide dünya genelinde Fizyoterapi alanında Türkiye’nin yerine ve bu alanda gelişme sağlayabilmek için yapılması gerekilenlere değinildi. Dünyadaki ve Türkiye’deki fizyoterapi alanındaki dernekler ve yurt dışında çalışma imkanları hakkında bilgilendirme yapıldı. Sayın Filiz CAN hocamız bizle sohbet ederek bizlere mesleki motivasyon sağladı.

====================

Sevgi Evleri Eğitim Ve Eğlence

          Dumlupınar Üniversitesi Fizyoyaşam Topluluğu olarak 19 Aralık Cumartesi günü Kütahya Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu ziyareti yapıldı. Sevgi Evleri’ndeki çocuklar için eğitim ve eğlence amaçlı bir program düzenlendi. Sağlıklı nesillerle sağlıklı bir gelecek sloganından yola çıkarak çocukları sağlıklı bir yaşam için bilinçlendirme amaçlandı. Bu bilgilendirmenin yanı sıra çocuklara psikososyal olarak moral ve motivasyon sağlamak onların yanında olduğumuzu göstermek istendi.

          İlk olarak çocuklarla konuşup tanışıldı ve eğitim programına başlanıldı. Sırasıyla sağlık, spor, temizlik, beslenme ve kötü alışkanlıkların zararları üzerine eğitimler verildi. Eğitici animasyonlar, şarkılar ve oyunlarla eğitim daha eğlenceli hale getirildi. Eğitim sonrası müzik ve dans ile eğlenceye devam edildi. Çocuklarla halı saha maçı yaparak eğlenceli vakitler geçirildi. Çocuklara ikram ve hediyelerde bulunuldu. Son olarak çocuklarla vedalaşıldı ve program sonlandırıldı.

     

====================

Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölümü Tanıtım Ve Kariyer

          18 Aralık 2015 Cuma günü DPÜ Fizyoyaşam Topluluğu tarafından DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda  “Geleceğin Fizyoterapisti” adlı seminer düzenlendi. Düzenlenen seminerle Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri bölümleri hakkında bilgilendirildi ve kariyer planlarını daha bilinçli yapmalarına yardımcı olunmaya çalışıldı.

          Seminer Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü bölüm başkanı Doç.Dr.Ferruh TAŞPINAR’ın açılış konuşması ile başladı. Ve ardından Arş.Grv.Vedat KURT fizyoterapi bölümü hakkında genel bilgilendirmede bulundu. Seminer Yrd.Doç.Dr. Meltem IŞINTAŞ ARIK’ın fizyoterapi bölümünde akademisyenlik hakkında bilgilendirmesi ve Öğr.Grv.İsmail SARAÇOĞLU’nun dünyada ve Türkiye’de fizyoterapi hakkında konuşmasıyla devam etti. Sonrasında Arş. Grv. Dr. Cihan Caner AKSOY fizyoterapi eğitiminde stajın nasıl olması gerektiğinden bahsetti. Son olarak değerli misafirlerimiz Bursaspor altyapı takımı fizyoterapisti Yusuf Emin GÖKALP sporcu fizyoterapistliğinden, Yoncalı Fiziktedavi Hastanesi fizyoterapisti Serhat SEYYAR kamu hastanelerinde fizyoterapist olmaktan ve Su Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi fizyoterapisti Koray ŞAHİN pediatrik rehabilitasyon alanında fizyoterapist olmaktan bahsetti ve tecrübelerini bizimle paylaştı. Seminer boyunca öğrenciler merak ettikleri soruları konuşmacılarımıza sorarak bölümleri hakkında akıllarına takılan sorulara cevap buldular. Son olarak değerli konuşmacılara topluluk danışman hocası İsmail SARAÇOĞLU tarafından hediyelerinin takdim edilip teşekkür edilmesiyle seminer programı sonlandırıldı.

        

Son Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2018, Salı