Sağlıklı Yaşam Topluluğu

 

Bisiklet Turu

          03.05.2015 tarihinde saat 12:30’da Hilton Garden Inn önünde buluştuk. Hep beraber bisikletlerimizi kiralayıp Kütahya Kent Ormanı istikametinde yola çıktık. Yol üzerinde bir markette mola verdik ve ihtiyaçlarımızı giderip Kent ormanı yolunda devam ettik. Kent ormanına geldiğimizde doğayla iç içe 30 dakika mola verdik. Herkes dinlendikten sonra Kütahya Regülatör Piknik alanına doğru yola çıktık. Yolda motor kazası olmuştu ve motoru kullanan şahıs yerde yatıyordu.Hemen ambulans çağırdık ve ilkyardım bilgilerimizle elimizden geldiğince kazazedeye yardımcı olduk. Ambulans gelene kadar yanında bekledik ve geldiğinde kazazedeyi sağlık görevlilerine teslim edip bisiklet turumuza kaldığımız yerden devam ettik. Regülatöre geldiğimizde bisikletlerimizi park edip piknik alanını dolaştık. 1 saat sonra Hilton Garden Inn önüne gitmek üzere tekrar yola çıktık. Etkinliğimiz saat 17:00’de son buldu.

     

====================

Ebelikte Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu

          30.04.2015 tarihinde saat 05:00 de Saat Kulesi önünden ve saat 05:15’de üniversitemiz içinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’ndan öğrencileri alarak saat 05:30’da aracımızla yola çıktık.07:00’de mola verdik ve topluluk olarak kahvaltı ettik.08:30’da Sakarya Üniversitesi’ne giriş yaptık.10:00’a kadar Sakarya Üniversitesi’ni gezdik.10:00’da SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi açılarak öğrenciler içeri alınmaya başlandı. Önceden kayıt yaptırdığımız için giriş bölümünde yaka kartlarımızı alıp, sempozyumun gerçekleşeceği salona geçtik.

          Sempozyum 10:30’da başladı ve açılış konuşmasını  Ebeler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner, ebelik mesleğinin tarihsel gelişim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ebelik mesleğinin avantajları ve dezavantajları konusuna değinen Doç. Dr. Sayıner, ebelik mesleğinin tarihinin bir parçası olduğunu ve insanoğlunun varoluşundan bu yana süregeldiğini söyledi. Ebelerin kadın sağlığı ve doğum ile sınırlandırılmış olan rolünün genişletilmesi gerektiğini ifade eden, Doç. Dr. Sayıner, ebelik hakkındaki farkındalığın artmasının mesleği daha da ileriye taşıyacağını belirtti. 3 farklı oturumda düzenlen sempozyumda, “Obstetri ve Jinekolojide Kanıt Temelli Yaklaşımlar”, “Ebelikte Etik ve Hukuki Boyut” ve “Yenidoğana Yönelik Kanıt Temelli Yaklaşımlar” konuları masaya yatırıldı.

           Oturum Başkanlığını Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Serhan Cevrioğlu ve Prof. Dr. Nursan Çınar’ın yaptığı sempozyumun ilk oturumda ise “Obstetri ve Jinekolojide Kanıt Temelli Yaklaşımlar” konusunun ele alındı. Oturumda Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Arş. Gör. Yasemin Aydın “Prekonsepsiyonel Danışmanlık”, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebahat Özerdoğan “Doğum ve Doğum Sonu Dönemde Güncel Yaklaşımlar”, ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevil Şahin “Kadın Sağlığı Alanında Güncel Yaklaşımlar” isimli sunumlarını gerçekleştirdiler.

           Sempozyumun ikinci oturumu SAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Çevirme ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yurdanur Dikmen başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hasta ve Hasta Yakını Derneği Başkanı Doç. Dr. Gürkan Sert “Üreme Hakları”, İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi Başkanı Av. Ümit Erdem “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Ebelik Uygulamalarının Rolü” ve İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi Genel Sekreteri Av. Funda Özcan “Ebelik Uygulamalarında Malpraktis” konuları üzerine birer sunum yaptı.

         Etkinliğin diğer oturumu ise Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sevin Altınkaynak ve Yrd. Doç. Dr. Gülgün Durat’ın Oturum Başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda, Arş. Gör. Kevser Özdemir “Fetal Programlama”, Arş. Gör. Dilek Köse “Prematüre Bebekte Emzirme Başarısı” ve Prof. Dr. Nursan Çınar “Aile Bebek Bağlanma Süreci” konuları üzerine sunumlarını gerçekleştirdiler.

        

====================

Kariyer Günü

          14.04.2015 tarihinde saat 14:00’te Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda Sağlık Yüksek Okulu öğrencilerinin mezun olduktan sonra Hemşire-Ebe-Fizyoterapist unvanlarından başka daha ne kadar ilerleyebileceklerini ve kariyerlerinde yükselmek için ne yapmaları gerektiğini içeren bir kariyer günü düzenledik. Bu kariyer gününde Yrd. Doç. Dr. Sultan GÜÇLÜ, Yrd. Doç. Dr. Meltem IŞINTAŞ ARIK, Arş. Gör. Emel ELEM ve Arş. Gör. Ayşegül UNUTKAN konuşmacı oldu. Kendi eğitim hayatlarından ve günümüzdeki sistemlerden örnekler vererek akademik kariyer hakkında bizi bilgilendirdiler . Kariyer gününe katılan öğrenciler sorularını konuşmacılarımıza sundu. 15:30’da öğrencilere KPSS kitabı dağıtıp kariyer gününü sonlandırdık.

====================

Huzurevi Ziyareti

           21.03.2015 tarihinde saat 19:00’da Huzurevi aracı valilik önünde bekleyen öğrencilerimizi, üniversite aracımız da Laleli Cami önünde bekleyen öğrencilerimizi alarak huzurevine doğru yola çıktı. 19:15’de Huzurevine ulaştık. Huzurevi görevlileri bizi güler yüzle karşıladı. Oradaki büyüklerimizin ihtiyaçlarına yönelik aldığımız hediyeleri görevlilere teslim ettik. Huzurevinin büyük salonunda yaşlılarımızla buluştuk, 20:30’a kadar hep beraber sohbet ettik. 20:30’da canlı müziğimiz başladı. Oradaki büyüklerimiz ve topluluk üyeleri olarak karşılıklı oynadık, halay çektik ve türküler söyledik.Yaşlılarımızı eğlendirebilmek için topluluğumuzun bazı üyeleri kılık değiştirerek doğaçlama bir tiyatro sergiledi. Tarih bölümü okuyan üyemiz kendi yazdığı şiiri okudu. Şiirden etkilenip sahneye çıkan amcamız bir şiirde kendi okudu.

          Huzurevi Müdiresi, her dönem geleneksel olarak bu ziyaretimizi tekrarladığımız ve huzurevi sakinlerini eğlendirdiğimiz için topluluğumuz adına teşekkür plaketini hocamız Murat IŞIK’a takdim etti. Bizde huzurevi sakinlerine bir anı bırakmak için hazırlattığımız çiniyi Huzurevi Müdire’sine takdim ettik. Saat 22:00’de huzurevi önünden araçlarımız kalktı ve öğrencilerimizi buluşma noktasına bıraktı. Böylelikle anlamlı ve bir o kadarda eğlenceli geçen huzurevi ziyaretimiz son buldu.

                    

====================

Tansiyon ve Şeker Ölçümü

          19.03.2015 ve 20.03.2015 tarihlerinde 11:00-13:00 saatleri arasında üniversitemiz öğrencilerini bilgilendirmek amaçlı tansiyon ve şeker ölçümü için Bedesten’in alt ve üst katlarında stant açtık. Açtığımız stantlarda üniversite görevlilerinin ve öğrencilerin tansiyon, şeker ölçümünü yaptık. Yemekten önce ve sonra kan şekeri ve tansiyon değerlerini karşılaştırdık. Şeker ve tuz tüketimi hakkında bilgi verdik. Tansiyonun nasıl ölçüldüğünü merak eden arkadaşlarımız oldu onlara da tansiyon ölçümünü öğrettik.

                 

Son Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2023, Cuma