Üniversite Sanayi Kamu İşbirliği Geliştirme Topluluğu

 

 

 

 

 

Y Kuşağına Yönelik Yönetim İstihdam ve Kariyer Politikaları

          Üniversite Sanayi Kamu İş Birliği Geliştirme Topluluğu  (USİGET)  olarak 23.03.2016 tarihinde 14.00 15.30 saatleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2 konferans salonunda Prof.Dr.Ali AKDEMİR’in sunumuyla “Y Kuşağına Yönelik Yönetim  İstihdam ve Kariyer Politikaları” konulu etkinliğimizi tek oturumda gerçekleştirdik. Prof. Dr. Ali AKDEMİR 1986 yılında Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmuş, girişimcilik dersini ilk defa programa koymuştur. Şuanda bizim de içinde bulunduğumuz öğrenci topluluklarının faaliyete geçmesini sağlayan ve Dumlupınar Üniversitesi’nde öğrenci topluluğu kuran ilk kişidir. Kendisi 1997’e kadar Dumlupınar Üniversitesi’nde görev yapmış, Kocaeli Üniversitesi’nde, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde dekanlık ve bir dönem de rektörlük yapmıştır. Trakya Üniversitesi’nde çalışmış Dünya Üniversiteler Kongresi başkanlığını yapmıştır. Şuanda da İstanbul Arel Üniversitesi öğretim üyeliği yapmaktadır. Prof. Dr. Ali Akdemir ile Y Kuşağına dair bilgiler aktararak katılımcıların sorularıyla sohbet havasında eğlenceli bir konferans gerçekleştirdik. Hocamıza Ahmet YAKUPOĞLU’NUN tablosu ve plaket takdim edilmesi ile “Y Kuşağına Yönelik Yönetim İstihdam ve Kariyer Politikaları “ konulu etkinliğimiz sona erdi.

        

====================

Geleceğin Liderleri

          Üniversite Sanayi Kamu İş Birliği Geliştirme Topluluğu (USİGET) olarak 09.12.2015 tarihinde 13.00 17.00 saatleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2 Konferans salonunda Kamil Koç’un sponsorluğunda “Geleceğin Liderleri” etkinliğimizi gerçekleştirdik. Tek oturumda gerçekleştirilen etkinliğimizde Ayşen LAÇİNEL ve Hakan URGANCI bizlerle birlikte oldu. Ağaoğlu Grup CEO danışmanı, insan kaynakları ve marka danışmanı, eğitmen Ayşen LAÇİNEL iş Kazandıran Mülakat Tüyoları konularında bize bilgiler verip tecrübelerini aktardı. Katılımcıların sorularını cevaplarken katılımcıların birkaçını sahneye çağırarak mülakat tüyoları verdi. Aynı zamanda katılımcılarımızla eğlenceli canlandırmalar yapıldı. TRT spikeri, yazar ve eğitmen Hakan URGANCI da Liderlik ve İnsanları etkileme sanatı konusunda katılımcılarımızı bilgilendirir başarı hikayelerini paylaşarak samimi, eğlenceli ve sohbet havasında keyifli bir etkinlik gerçekleştirildi. Katılımcıların yanlarına giderek birebir iletişim kurdu ve kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Etkinliğimizin içerisinde Kamil Koç’un gerçekleştirdiği çekiliş ile 1 kişiye telefon ve 10 kişiye 50 Türk Lirası değerinde yolları para puanı hediye edildi. Konuşmacılarımıza plaket takdim edilmesi ile “Geleceğin Liderleri” etkinliğimiz sona erdi. Etkinlik sonrasında katılımcılarımıza katılım belgesi verildi.

        

====================

İŞ VE İŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

          Üniversite Sanayi Kamu İş Birliği Geliştirme Topluluğu (USİGET) olarak 04.05.2015 tarihinde 14.00 17.00 saatleri arasında Germiyan Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirdiğimiz “İş ve İş Teknikleri” etkinliğimiz tek oturum olarak yapılmıştır. Nafi GÜRAL etkinliğimizde bize tecrübeleriyle bilgilendirmiştir ve öğrencilerin sorularını yanıtlamıştır.

  

====================

VERİMLİLİKTE YENİ PARADİGMALAR

          Üniversite Sanayi Kamu İş Birliği Geliştirme Topluluğu  (USİGET)   olarak 29.04.2015 tarihinde 10.00- 17.00 saatleri arasında Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda Verimlilik haftası münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz Verimlilikte Yeni Paradigmalar adı etkinliğimiz 3 oturumda gerçekleşti. İlk oturumda,   Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kütahya İl Müdürü Mehmet ALBAYRAK, katılımcılarımıza verimlilik konusunda bilgiler verip, tecrübelerini ve bilgilerini aktarırken, 2. oturumda,   Dumlupınar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı: Özden ÜSTÜN katılımcılarımıza bilgilerini sundular. Son oturumda ise,  Kütahya Bilim Sanayİ ve Teknoloji İl Müdürlüğü Elektrik Elektronik Mühendisi: Abdulkerim ÇİPER katılımcılarımızın sorularına yanıt buldular. Katılımın çok yüksek olması dolayısıyla bir çok öğrencimiz seminerimize ayakta izlerken, bir çoğu da geri dönmek zorunda kaldı.

     

=====================

USİGET FARKIYLA DPÜ KARİYER GÜNLERİ

          Sanayi Kamu İş Birliği Geliştirme Topluluğu  (USİGET)  olarak 20-21 NİSAN 2015 tarihlerinde ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2 Konferans Salonu’nda Kariyer Günleri adı altında dolu dolu bir etkinlik gerçekleştirdik. 

          Etkinliğimizin ilk gününde, 10.00 -13.00 saatleri arasında gerçekleşen ilk oturumda, Dijital İletişim Danışmanı, Pamukkale Turizm eski genel müdürü MustafA SÖNMEZAY bizlerle birlikte oldu. Dijital pazarlama  Dijital İletişim Teknikleri ve pazarlama konseptleri alanında sunumlar yapıp etkinliğe katılan öğrencileri bilgilendirdiler. Öğle yemeği arasından sonra başlayan ikinci oturumda, 14.00- 17.00 saatleri arasında  Avivasa Bireysel Emeklilik ve Hayat A.Ş. Satış İnsan Kaynakları Bölüm Yöneticisi BERNA BELKIS katılımcılarımızı kendi alanında bilgiler sundu. Daha sonra etkinliğe katılan öğrenciler etkinlik için Avivasa Bireysel Emeklilik tarafından açılan stantta staj başvurusu yapma fırsatı yakaladılar.

          Etkinliğimizin 2. Gününde, İlk oturumda,   Prysmian Group İnsan Kaynakları Direktörü Levent ÖZÇENGEL bizlerle beraber oldu ve katılımcılarımıza kişisel gelişim ve insan kaynakları üzerine bilgilendirmelerde bulundular. 2. oturumda, Metro Cash and Carry İnsan Kaynakları Müdürü Murat AYAYDIN bizlerle birlikte olarak, katılımcılarımızla sohbet havasında eğlenceli bir sunum gerçekleştirdiler. 3. ve son oturumda ise VODAFONE İnsan Kaynakları müdürü Hande YALGIN firması hakkında sunumlar yapıp etkinliğe katılan öğrencileri bilgilendirdiler. Katılımcılarımıza promosyon hediyeler dağıttılar.

          Dolu dolu geçen 2 günün ardından konuşmacılara plaket takdim edilmesiyle kariyer günleri etkinliğimiz sona ermiştir. Etkinliğimizin sonunda katılımcılarımıza sertifikaları dağıtılmıştır.

        

====================

BAŞIMIZA İCAD ÇIKAR!

          Üniversite Sanayi Kamu İş Birliği Geliştirme Topluluğu (USİGET) ve Risk topluluğu ortaklaşa hareketi sonucunda 18.03.2015 tarihinde 14.30- 17.00 saatleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2 Konferans Salonu’nda düzenlediğimiz  ‘Başımıza İcad Çıkar! Geleceğin Gücü Girişimciler’  seminerimizde  Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Başkanı - TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai HAZIR’ı üniversitemizde misafir ettik. Etkinliğimizde ‘Paramı Yönetebiliyorum’ koordinatörü Kazım HASIRCI’ katılımcılarımıza finansal bilinç eğitimi verirken, ardından Kütahya Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız ‘Atakan ÖNCEL’ ve Sezai Bey tecrübelerini   ve başarı hikâyelerini katılımcılarımızla paylaşarak sohbet havasında keyifli bir etkinlik gerçekleştirildi. Katılımcılarımızın sorularını cevapladıktan sonra plaket takdimiyle etkinliğimiz sona ermiştir. Etkinlik sonrasında katılımcılarımıza katılım belgesi verilmiştir.

          

====================

3.KİŞİSEL GELİŞİM ZİRVESİ
 

           Sanayi Kamu İş Birliği Geliştirme Topluluğu Olarak (USİGET) 11 Aralık 2014 tarihinde Eğitim Fakültesi Kırmızı Salonda 3. Kişisel Gelişim Zirvesi adı altında verimli bir etkinlik gerçekleştirdik.

          Etkinliğimiz üç aşamadan oluşmuştur. İlk aşamaya saat 11:00 de Moof Dijital Ajans Kurucusu Yasin KAPLAN ile birlikte başlanmıştır. Yeni nesil pazarlama ve satış teknikleri, dijital pazarlama, internet ve pazarlama alanındaki engin tecrübelerini bize anlattı. Bunun yanında çeşitli materyallerle soru cevap şeklinde etkinliği gerçekleştirdi.

          İkinci aşama ise Profesyonel Satış Gurubu Ercan TELCİ bizlerle birlikte oldu. Dünyanın en iyi satıcılarının teknikleri ve uygulamalarını bizlerle paylaştı. Görsel ve uygulamalı örneklerle deneyimlerini bizlere gösterdi. Çeşitli oyunlar oynayarak öğrenci arkadaşlara çekilişlerle kitap hediye edildi.

          Üçüncü aşama Reklam Oburları ile gerçekleşti. Reklam ve reklamcılık ile ilgili çeşitli oyunlar çeşitli çekilişler ve videolar izlenerek oturum gerçekleştirilmiştir. Bu üç oturumun sonunda gelen misafirlerimize plaketlerini takdim ederek etkinliğimizi sonlandırmış bulunmaktayız.

        

====================

               Kütahya Genç Girişimciler Kurulu Zirvesi 29 Mart 2013 tarihinde yapılmıştır.

         

 

Son Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, Perşembe