Beslenme Hizmetleri

 

 

           Üniversitemiz kuruluşundan bu yana Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrencilere yönelik hizmetlerin en önemlilerinden biri beslenme hizmetidir. Bu hizmeti gerçekleştirirken en önemli faktörün insan sağlığı olduğunun bilincinde olup, öğrencimize yönelik sağlıklı ve hijyenik ortamı sağlayan, en iyi koşullarda hazırlanmış, kişinin günlük alması gereken besin öğelerinden oluşan menü sunulmaktadır.

          Yemek hizmeti, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesine görevli Diyetisyen, Gıda Mühendisi ve Gıda Teknikeri ile yüklenici firmanın Gıda Mühendisi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilmektedir.  Besin değeri ve kalori hesaplaması yapılarak hazırlanan menüler yemek şirketi mutfağında pişirilerek, Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde yer alan Bedesten ve Güzel Sanatlar Fakültesi Yemekhanesi ile Germiyan Yerleşkesi’nde bulunan yemekhaneye sevk edilmekte, öğrencilerimize temiz ve sakin bir ortamda sunulmaktadır.

           Öğrencilerimize en iyi hizmeti sunabilmek adına; Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesince görevlendirilen personelimiz günlük denetim ve kontrollerini öğle ve akşam yemeklerinde sürdürmektedir. Yemek hizmeti öğle yemeği 11.30-13.30 saatleri arası; ikinci öğretim öğrencileri için akşam yemeği ise 16.30-18.30 saatleri arasında verilmektedir.

        Denetim ve kontroller yemek pişirme ve hazırlamada kullanılan hammadde ve malzemelerin alımından başlayıp, yemeğin sunulma aşamasına gelinene kadarki tüm kritik kontrol noktalarında yapılmaktadır. Pişirilen yemekler  tat, görünüş, koku, kıvam bakımından uygun bulunmadığı takdirde yeni bir alternatif menü ile değiştirilmektedir. Mutfakta çalışan personelin düzenli olarak portör muayeneleri yaptırılmaktadır.  Çalışan personel temiz iş kıyafetleriyle, bone, eldiven ve kolluk kullanarak çalışmaktadır.

         Öğrencilerimize yönelik bu hizmette üniversitemiz Diyetisyen, Gıda Mühendisi ve Gıda Teknikeri ve yemek şirketinin Gıda Mühendisi tarafından ortaklaşa oluşturulan aylık menü hazırlanmakta ve öğrencilerimizin günlük alması gereken (kadınlar için ortalama günlük 1800-2000 kkal, erkekler için 2200-2500 kkal) ihtiyacın 2/5’sinin öğle ve akşam yemeğinde alınması sağlanmaktadır. Menüde  4 kap yemek yer almaktadır.

         Yemek hizmetinden faydalanan ortalama öğrenci sayısı Evliya Çelebi ve Germiyan Yerleşkesi’nde günde ortalama 4000’dir. İlçe Fakülte ve Meslek Yüksekokullarında da ihaleler yapılarak yemek hizmeti verilmektedir. Öğrencilerimiz elektronik kartlarını kullanarak öğle ve akşam yemeği hizmetinden faydalanmaktadırlar. Fakülte ve yüksekokullarca belirlenen gelir düzeyi düşük ve başarılı olan günlük 1600 (binaltıyüz) öğrenci ücretsiz yemek hizmetinden yararlanmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, Çarşamba