Okul Ziyareti

Yoncali Mesleki ve Teknik Anadolu Ticaret Lisesi Ziyareti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Damla Topluluğu Olarak 05.12.2019 tarihinde13:00 –14:00 Saatleri arasında okul ziyareti yapıldı. Öncelikle gönüllülerimiz sınıflara geçerek öğrenciler ile  tanışmak için sohbet etti ve topluluk ile ilgili bilgi verdi. Ardından öğrencilerin istek ve amaçları hakkında konuşup okudukları bölümler hakkında bilgi edinildi. Öğrencilerin üniversite seçimleri ile ilgili konuşuldu ve gönüllülerimizden üniversite tercihleri hakkında bilgi alınıldı. Ziyaret sonunda öğrenciler ile bahçeye çıkılarak gönüllülerimiz ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi ve öğrencilere veda edilerek ziyarete son verildi . 

 

Kütahya Yoncalı Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi  Ziyareti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Damla Topluluğu olarak 05.12.2019 Perşembe günü 15.00-17.00 saatleri arasında Kütahya Yoncalı Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon  ziyaret edildi. Hastanede tedavi gören hastalar odalarında ziyaret edildi. Tedavi alanına gidilerek tedavi sürecindeki hastalara moral ve motivasyon odaklı sohbet edildi. Hastalara gitar çalınarak şarkı  söylendi ve eğlendirildi. Hastanede tedavi gören çocuklara balonlar hediye edildi ve çocuklar ile oyunlar oynandı. Bunlarla birlikte aileler ile de sohbet edildi. Hastane personeli ile hemhal edildi ve topluluk tanıtımı yapıldı. Faaliyet sonra ermesi ile hastaneye veda edildi.

 

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Damla Topluluğu olarak 05.12.2019 tarihinde 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında  Cumhuriyet Caddesinde Tematik Stantların tanıtımı ve Gönüllülük Maratonu gerçekleştirildi.

Gönüllülerimizin yıl boyunca etkinliklerde kullandığı materyaller ve fotoğraflar ile çeşitli başlıklar altında stantlar kuruldu. Okul ziyaretleri standı  gönüllülerimizin yaptığı kitap ayraçları,kuklalar ve ziyaret edilen okullardaki fotoğraflarla desteklendi. Engelsiz hayat standında ise görme engellilere farkındalık oluşturmak adına parkur oluşturuldu. Sağlıklı yaşam standında Turna kuşları sergilendi,turna kuşunun hikayesi anlatıldı. Çevreyi tanıma ve koruma standında ise kuş yemliği yapımı anlatıldı ve standa gelen halk ile birlikte kuş yemliği yapıldı.Stantlara uğrayan halka bilgiler verildi. Sevgi yolunda çocuklarla birlikte çeşitli sokak oyunları oynandı. Yüz boyama etkinliği yapıldı. Ardından gönüllülerimiz eldivenlerini ve çöp poşetlerini alarak gönüllülük maratonunu gerçekleştirdi. Sevgi yolu boyunca çevreyi temizleyerek insanları gönüllülüğe davet edici pankartlar açıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2020, Perşembe